30 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Twee procent is te veel

2% = TEVEEL

WILLEMSTAD — “Het is een goed idee, maar twee procent is veel te veel.” Dat is de reactie van de voorzitter van de Kamer van Koophandel (KvK), Billy Jonckheer, op het voorstel dat PS-leider Helmin Wiels gisteren deed tijdens de eindejaarslunch van de VBC (Vereniging Bedrijfsleven Curaçao).

Wiels pleit voor een afdracht van twee procent van de omzet van particuliere bedrijven op Curaçao.
Dat geld zou dan naar een ‘sociaal verantwoordelijkheidsfonds’ moeten gaan.
Daarmee zouden tal van sociale problemen moeten worden opgelost.

“Een sociaal fonds is een heel goed plan”

- Advertentie -

, aldus Jonckheer.

“Wiels bepleitte ook echt dat je mensen geen vis moet geven, maar een hengel.
Twee procent van je omzet is echter heel veel geld.
En bedrijven worden almaar meer belast.
Elke keer dat een bedrijf extra moet betalen is dat een probleem.
Je neemt dan geld weg uit de economie.
Ik denk dat dit voorstel een mooi startpunt is om straks met zijn allen om de tafel te gaan. Je kunt zo’n fonds ook op een andere manier opzetten.
Een van de belangrijkste dingen die ook in de speech van Wiels naar voren kwamen, is wel dat we de kar samen moeten gaan trekken.”

VBC De VBC zelf was gisteren verrast door Wiels’ voorstel voor een afdracht van twee procent, maar heeft er officieel nog geen standpunt over ingenomen, zo meldde woordvoerder Gonzalo Cuales.
Wel vindt hij dat twee procent van de omzet inleveren nou niet direct positief klinkt, en dat het dan ook de enige mededeling was gisteren die de wenkbrauwen deed fronsen.

“De kosten van zakendoen op Curaçao zijn nu al erg hoog, en heel veel bedrijven hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden”

, zegt Cuales.
Het VBC-bestuur zal voor het eind van het jaar nog bijeenkomen om een standpunt te bepalen over dit voorstel, evenals over het gisteren gepresenteerde regeerakkoord.
Het was volgens Cuales controversieel om Wiels uit te nodigen, omdat  hij zich in het verleden vaak een tegenstander van de VBC toonde.
Cuales:

“Desondanks was de bijeenkomst van gisteren een gigantisch succes.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -