28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 19:44

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoTwee procent is te veel

Twee procent is te veel

2% = TEVEEL

WILLEMSTAD — “Het is een goed idee, maar twee procent is veel te veel.” Dat is de reactie van de voorzitter van de Kamer van Koophandel (KvK), Billy Jonckheer, op het voorstel dat PS-leider Helmin Wiels gisteren deed tijdens de eindejaarslunch van de VBC (Vereniging Bedrijfsleven Curaçao).

Wiels pleit voor een afdracht van twee procent van de omzet van particuliere bedrijven op Curaçao.
Dat geld zou dan naar een ‘sociaal verantwoordelijkheidsfonds’ moeten gaan.
Daarmee zouden tal van sociale problemen moeten worden opgelost.

“Een sociaal fonds is een heel goed plan”

, aldus Jonckheer.

“Wiels bepleitte ook echt dat je mensen geen vis moet geven, maar een hengel.
Twee procent van je omzet is echter heel veel geld.
En bedrijven worden almaar meer belast.
Elke keer dat een bedrijf extra moet betalen is dat een probleem.
Je neemt dan geld weg uit de economie.
Ik denk dat dit voorstel een mooi startpunt is om straks met zijn allen om de tafel te gaan. Je kunt zo’n fonds ook op een andere manier opzetten.
Een van de belangrijkste dingen die ook in de speech van Wiels naar voren kwamen, is wel dat we de kar samen moeten gaan trekken.”

VBC De VBC zelf was gisteren verrast door Wiels’ voorstel voor een afdracht van twee procent, maar heeft er officieel nog geen standpunt over ingenomen, zo meldde woordvoerder Gonzalo Cuales.
Wel vindt hij dat twee procent van de omzet inleveren nou niet direct positief klinkt, en dat het dan ook de enige mededeling was gisteren die de wenkbrauwen deed fronsen.

“De kosten van zakendoen op Curaçao zijn nu al erg hoog, en heel veel bedrijven hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden”

, zegt Cuales.
Het VBC-bestuur zal voor het eind van het jaar nog bijeenkomen om een standpunt te bepalen over dit voorstel, evenals over het gisteren gepresenteerde regeerakkoord.
Het was volgens Cuales controversieel om Wiels uit te nodigen, omdat  hij zich in het verleden vaak een tegenstander van de VBC toonde.
Cuales:

“Desondanks was de bijeenkomst van gisteren een gigantisch succes.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties