28 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 10:33

Laatste reacties

- Advertentie -

Tubantia | Bruidspaar uit Hengelo zit 30 uur vast op Curaçao na vertraging

Bruidspaar uit Hengelo zit 30 uur vast op Curaçao na vertraging
Bruidspaar uit Hengelo zit 30 uur vast op Curaçao na vertraging

HENGELO – Het was een geweldige vakantie. Michel Prins (30) en Christy Prins-Samsen (30) uit Hengelo – pasgetrouwd – genoten acht dagen lang op Curaçao van hun huwelijksreis. Tot aan de terugreis.

Door een technisch mankement waarvan de oorzaak maar niet werd gevonden, moet het stel liefst dertig uur wachten. ,,We zouden deze woensdag weer aan het werk gaan, maar hebben onze bazen maar gebeld dat we niet konden komen.”

Alle Nederlanders vlogen naar het enige restaurant op het vliegveld. Al snel was alles op

,,Maandag om half vier ‘s middags, lokale tijd, zouden we de lucht ingaan. Met KLM. Alles leek in orde, we waren al door de douanepoortjes heen. Tot werd omgeroepen dat we een uur vertraging hadden”, begint Michel Prins. ,,Er bleek een technisch mankement aan het vliegtuig te zijn.”

- Advertentie -

Lichte paniek
Een uur wachten: dat is voor het kersverse bruidspaar te overzien. Nog helemaal in de relaxmodus settelen ze zich een café. Plotseling raken mensen om hen heen ietwat in paniek. ,,Wij hadden niet meteen door wat er aan de hand was, maar blijkbaar was er omgeroepen dat het vliegtuig helemaal niet meer op zou stijgen die avond. Er bleek toch een ander probleem met het vliegtuig te zijn. En een nieuw onderdeel was niet meteen voorhanden. Pas de volgende dag konden we vliegen, werd ons verteld. De maatschappij wees ons een hotel toe waar we konden overnachten.”

Belletje met de baas
Als eerste bellen de in Den Ham opgegroeide Christy en in Vroomshoop getogen Michel naar hun werkgevers. Michel: ,,We moesten woensdag allebei weer aan het werk, maar dat gingen we niet redden. Onze Boeing 747 zou nu pas dinsdag tegen half zes ‘s middags vertrekken.” Na een extra nacht op het eiland –  ,,in een prima hotel, maar op een kamer die stonk” – melden de twee zich opnieuw op het vliegveld. ,,We moesten al om twaalf uur ons hotel uit. De middag hebben we aan het zwembad doorgebracht. Op zich geen straf, maar je kon je niet gemakkelijk meer even douchen of omkleden.”

Technisch mankement
Op het vliegveld volgt de volgende tegenslag. ,,Wéér werd onze vlucht uitgesteld. Het exacte mankement was nog steeds niet gevonden.” De lol is er dan wel vanaf. ,,Vooral voor veel andere reizigers. We spraken een jongen die door de vertraging een belangrijke afspraak miste waardoor z’n baas 30.000 euro misliep. Anderen wilden terug naar hun zieke ouders. En een groep mariniers zou na een half jaar buitenland terugkeren naar hun familie. In sommige gevallen hadden die familieleden een hotelletje in de buurt van Schiphol geboekt. Die mensen hebben dus ook allemaal een extra dag moeten wachten.”

Gratis drank, geen eten…
Om de reizigers tegemoet te komen, biedt KLM alle gestrande reizigers vouchers aan om eten en drinken van te halen. Christy: ,,Maar toen gingen alle Nederlanders naar het enige restaurantje op het vliegveld. Nog voor wij iets konden kopen, was al het eten op! We stonden erbij en keken ernaar. Om eerlijk te zijn: het was prachtig kuddegedrag, haha. Wij hebben toen maar drank gehaald van ons geld. Je moet toch wat…”

- Advertisement -

Dinsdagavond om half tien, vier uur later dan gepland en dertig uur na de oorspronkelijke vertrektijd, is het vliegtuig dan eindelijk klaar om op te stijgen. Michel: ,,Wat het exacte probleem nou was? Ik weet het nog steeds niet. Het had iets te maken met draadjes in het vliegtuig. Die moesten bij een test allemaal functioneren, anders zou het toestel niet opstijgen.”

Angst
Sommige mensen durfden dinsdag eerst niet meer het vliegtuig in, omdat ze bang waren geworden. Die angst voelden wij niet.” Woensdagmiddag om half vier Nederlandse tijd rijden de twee eindelijk Hengelo binnen. Het stel wil binnenkort nog contact opnemen met KLM over een nette afwikkeling na de lange vertraging. Hun humeur heeft er echter niet onder geleden. Michel: ,,Het enige dat wij aan dit avontuur hebben overgehouden, is een gruwelijke jetlag. En een goed verhaal voor op een verjaardag.”

Bron: Tubantia

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Ik ben eens met Insel naar Miami gevlogen. 10 uur vertraging. Ik heb toen een voucher gekregen voor een nieuw ticket naar Miami.
  Niemand heeft ergens een aantekening gemaakt. Ben achter in de rij gaan staan en heb een tweede voucher gehaald. Beide keren daarna gratis gevlogen en beide keren geen vertraging. Hulde Insel!

 2. Ja, Insel Air is een ramp in wording. Vertragingen van 10 uur zijn aan de orde van de dag en reizigers worden als shit behandeld.

  De salarissen worden al enige maanden met vertraging betaald en geld voor onderhoud is er nauwelijks. In de drukke vakantieperiode zullen de vertragingen bij Insel Air dan ook alle records breken.

 3. hahahahaaaa Maurice, dat is een goeie…maar lijkt me sterk, na 30 uren zijn de bolletjes, denk ik, echt wel verteerd of uitgep***t hihihi LOL

 4. Begint op de situatie van Arkefly van vroeger te lijken met die stokoude toestellen van de KLM. Misschien toch OOK de Dreamliner op dit traject inzetten om verdere imagoschade te voorkomen. Trouwens inwoners van Curacao betalen ook nog eens, heel oneerlijk, veel meer voor een ticket voor een vluchtperiode van langer dan een maand, dan inwoner van Nederland. Die krijgen 3 maanden voor dezelfde prijs. Rarara.

 5. Ik vind dit typisch gezeik van Nederlanders. Er zijn ergere dingen in de wereld met 100 man in een kleine ‘ krakkemikkige boot de middelandse zee over bijvoorbeeld.

 6. Bij KLM ontvang je tenminste nog een reele schadevergoeding.

  Insel Air behandelt haar passagiers als vee en idioten en wil van schadevergoedingen niets weten, ook al kom je een dag later aan.

 7. Gegarandeerd € 1200 vergoeding door KLM voor het bruidspaar! Binnen twee weken op de rekening en dat verzacht een hoop!

 8. ‘We spraken een jongen die door de vertraging een belangrijke afspraak miste waardoor z’n baas 30.000 euro misliep. ‘

  Bolitaslikker onopgemerkt door de scanner gekomen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...

Nu.cw | Ewout Genemans in gevangenis op Bonaire voor nieuw programma

De Nederlandse presentator Ewout Genemans gaat met zijn programma ‘Ewout’ langs in de gevangenis op Bonaire. Hij laat zich drie dagen opsluiten en gaat in gesprek met...

DolfijnFM | Ruim 11.000 inwoners van Curaçao hebben QR-code aangevraagd

Ruim 11.000 mensen op Curaçao hebben een QR-code aangevraagd. Daarmee kan naar Nederland gereisd worden. Vanaf aanstaande dinsdag, 19 oktober is de code ook nodig om evenementen...
- Advertentie -