34 C
Willemstad
• vrijdag 29 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

Trouw | Animo voor reizen naar Curaçao en Bonaire neemt af

HomeMediaTrouw | Animo voor reizen naar Curaçao en Bonaire neemt af

Stefan Keukenkamp

Beeld Hollandse Hoogte / ANP

Vakanties naar Curaçao of Bonaire zijn veilig en verantwoord, vindt de reisbranche. De eilanden zijn in trek tijdens de tweede golf. Van een piek is inmiddels geen sprake meer, zeker nu het aantal besmettingen oploopt.

Voor de reisbranche is het klip en klaar: een vakantie naar Curaçao of Bonaire is volkomen veilig en verantwoord. Tijdens de tweede golf was lange tijd een piek te zien in de interesse voor reizen naar het Caribisch deel van het Koninkrijk, nadat het kabinet liet weten dat de eilanden zijn uitgezonderd van het advies om voor vakantie niet naar het buitenland te reizen. De laatste dagen is de animo afgenomen, stellen reisorganisaties als Corendon en TUI die reizen aanbieden naar Curaçao en Bonaire.

“Het kan zijn dat de oplopende besmettingen daarin een rol spelen, mensen zijn voorzichtiger geworden, zegt Corendon-woordvoerder Audrey Denkelaar. Op Curaçao, Bonaire en sinds donderdag ook Aruba geldt op dit moment code geel. Dat de eilanden de afgelopen weken in trek waren, geeft volgens reisorganisaties een vertekend beeld. Er zijn immers op dit moment nauwelijks alternatieven voorhanden om naar de zon te vliegen. “Maar nog altijd is het nog niet eens de helft van het aantal reizen dat we vorig jaar rond deze periode uitvoerden”, zegt TUI-woordvoerder Petra Kok.

Het aantal besmettingen op Curaçao loopt intussen op en een aantal maatregelen zijn verscherpt. Volgens Frank Oostdam, voorzitter van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), ligt die toename niet aan toeristen die het eiland bezoeken. Reizen naar die gebieden is in zijn ogen nog altijd verantwoord. “Maar tegenwoordig lijkt het moreel verwerpelijk te zijn om in het buitenland vakantie te vieren. Daar erger ik mij kapot aan.”

Het OMT, dat het kabinet adviseert tijdens de coronacrisis, laat in een vorige week verschenen advies weten dat vakanties afgelopen zomer een grote rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de tweede golf. Ze hebben geleid tot veel nieuwe bronnen van besmettingen in Nederland. Het OMT waarschuwt voor de risico’s van reizen en de gevolgen voor het importeren van het virus, omdat mensen zich mogelijk anders gedragen op de vakantiebestemming en de algemene maatregelen minder goed opvolgen.

Oostdam van de ANVR: “Het kan best zijn dat het toerisme de tweede golf in Nederland een duwtje heeft gegeven, alleen bestrijd ik het idee dat die door toeristen is veroorzaakt. Het maakt niet uit waar je bent, als je je maar gedraagt.” Dat geldt ook voor reizigers die nu naar Curaçao gaan. “Op Curaçao is het aantal besmettingen relatief gezien veel lager dan hier.”

Bron: Trouw

4 reacties

 1. Het gaat niet om vakanties maar om het gedrag van mensen. Geen afstand houden en in grote groepen feesten.
  Op een strand of nachtclub met alcohol dan gaat het inderdaad sneller.
  Ook in Nederland deed men weinig aan de afstand.
  In ieder geval zitten we hier snel in de buitenlucht en touristen moeten een corona test doen in Nederland. De kansen tot overdracht zijn lager hier.

 2. Het wordt tijd dat schuldigen ter verantwoording worden geroepen. Of willen de heren en dames politici en hun ambtenaren knechten dit ook onder het kopje “Overige misdrijven” plaatsen (net als moord, doodslag, zware mishandeling)?

 3. ‘Vakanties hebben een grotere rol gespeeld boj het ontstaan van de tweede golf’’.

  Dan zegt zo’n domme kracht van de ANVR vervolgens op Curacao
  zijn de besmettingen laag tov NL.
  Zegt hij dat ook als +10.000 mensen massaal naar Apeldoorn gaan, want het inwonertal is immers te vergelijken met Curacao!
  Wat een hufterigheid zeg.

 4. Als al die idioten die zo nodig op vakantie moesten, carnaval moesten vieren, naar de kerk moesten, naar een feestje moesten, op wintersport moesten, dat allemaal NIET gedaan hadden, en gewoon een jaartje overgeslage hadden, net zoals de meerderheid van de mensen, dan zaten we nu niet met zoveel slachtoffers.

  Je mag er daarom iedereen op aan kijken die dit jaar op vakantie geweest is, carnaval gevierd heeft, naar de kerk geweest is of naar een andere groepsbijeenkomst. Zij zijn schuldig!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties