34 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

RTL | Opnieuw veegt rechter fraudeclaims Trump van tafel: ‘Geen bewijs’

HomeMediaRTL | Opnieuw veegt rechter fraudeclaims Trump van tafel: 'Geen bewijs'

Ook hertellingen in Georgia

President Donald Trump Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft weer een rechtszaak verloren die hij had aangespannen om de verkiezingsuitlag alsnog in zijn voordeel te laten uitvallen. Dit keer werd zijn zaak in Pennsylvania verworpen. Toch blijft verliezend president Donald Trump maar één boodschap herhalen: dat híj de terechte winnaar van de verkiezingen is.

Deze rechtszaak in Pennsylvania had als doel om de ambtenaren te weerhouden om democraat Joe Biden officieel uit te roepen als winnaar van de verkiezingen in die staat.

Trumps advocaat Giuliani bracht bij de rechtbank in dat kiezers in sommige districten ten onrechte fouten op hun per post uitgebrachte stem mochten corrigeren. Hij wilde dat die stemmen ongeldig werden verklaard. Op die manier hoopte het campagneteam dat Trump de staat alsnog zou winnen.

Geen bewijs voor stemfraude

De rechter oordeelde dat er geen feitelijk bewijs is voor stemfraude bij de verkiezingen van 3 november. In plaats daarvan kreeg de rechtbank ‘speculatieve beschuldigingen’ zonder ondersteunend bewijs voorgelegd. Trumps advocaten laten weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Trump weigert zijn nederlaag nog altijd toe te geven. De rechtszaak is een van de tientallen die Trump en zijn Republikeinse bondgenoten hebben aangespannen in de nasleep van de verkiezingen. Ze proberen ook resultaten ongeldig te verklaren of te veranderen door middel van hertellingen.

Zo wil de president dat de stemmen in Georgia nog eens worden geteld. In die staat, die nipt door Biden werd gewonnen, zijn de ruim vijf miljoen stemmen afgelopen week met de hand herteld. Dit moest vanwege de kleine winstmarge, maar wederom werd Biden als winnaar uitgeroepen. Volgens de wet was dat geen officiële hertelling, die vraagt Trump nu dus aan.

‘Totaal onverantwoordelijke opstelling’

Joe Biden, de verkozen president, noemde de opstelling van de president ‘totaal onverantwoordelijk’. Het overgangsteam van de Democraat krijgt vooralsnog geen toegang tot zaken als kantoorruimte, financiering en vertrouwelijke informatie. “Het is moeilijk om te bevatten hoe deze man denkt”, zei Biden.

Belangrijke data

  • 8 december 2020 Staten hebben tot deze dag om een winnaar van de presidentsverkiezingen aan te wijzen. Mocht er onduidelijk zijn, dan kan tot deze datum geteld of herteld worden.
  • 14 december 2020 De leden van het kiescollege, de 538 kiesmannen, brengen hun stem uit op de president.
  • 6 januari 2021 Het Congres komt bijeen om de door de kiesmannen uitgebrachte stemmen te tellen en een winnaar uit te roepen. De kandidaat die de meerderheid krijgt, dus minimaal 270 stemmen, is de nieuwe president.
  • 20 januari 2021 In principe eindigt het tijdperk-Trump om 12 uur ‘s middags. In de hoofdstad Washington vindt dan de inauguratie plaats en wordt Joe Biden beëdigd als nieuwe president.

Bron: RTL nieuws

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. I wonder … does the secret service have to drag him out of the White House while he’s screaming and kicking like an orange man-baby ? That would be a first.

  2. De Dump zal niet ingeven. Dan bevestigd hij dat hij verloren (loser) t.o.v een oudere man en een zwarte vrouw. Hij wil “Trumpism” als een soort cult overeind houden (desnoods met alle excessen als racistische tegenstellingen, deep State thinking, Qanon complotdenken). Hij zal blijven doen wat die ploert Roy Cohn hem altijd aangegeven heeft: creëer een blijvende chaos, gebruik deze in jouw voordeel en blijf (dreigen met) procederen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties