TravelPro | Venezuela: alleen noodzakelijke reizen

Arjen Lutgendorff

Venezuela: alleen noodzakelijke reizen

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt om Venezuela alleen te bezoeken voor noodzakelijke reizen. Volgens het ministerie is de politieke situatie in Venezuela gespannen en verloop de relatie tussen de regering en de oppositie moeizaam.

Ook zouden Venezolanen vluchten naar Curacao om daar vervolgens te worden opgepakt, zo blijkt uit een reportage die Radio 1 onlangs uitzond.

Het is overigens al langere tijd lastig om in Venezuela aan contant geld te komen. Er staan vaak lange rijen voor banken en geldautomaten waar slechts kleine bedragen kunnen worden opgenomen. Vaak is dit niet meer dan omgerekend € 4. Oude biljetten zijn uit de roulatie gehaald en er worden nieuwe uitgebracht. Dit proces verloopt erg traag. Er wordt dan ook aangeraden om voldoende Amerikaanse dollars in contanten mee te nemen.

Ook is er de afgelopen maanden een groter tekort aan basislevensmiddelen ontstaan. Er staan dan ook steeds langere rijen voor supermarkten, bakkers en drogisterijen. De tekorten hebben al geleid tot spontane protesten, plunderingen en overvallen op voedseltransporten. In het gehele land kan sprake zijn van watertekorten en onderbrekingen in de elektriciteitsvoorziening. Deze onderbrekingen komen regelmatig voor en kunnen soms dagen duren.

Sinds augustus 2016 gaat de grens met Colombia geleidelijk aan open. Beide landen onderhandelen over verdere invulling van afspraken hierover. In de grensgebieden is sprake van gespannen rust. Ook is in een aantal grensgemeenten de noodtoestand van kracht. Reis daarom niet naar het grensgebied van Venezuela met Colombia.

Bron: TravelPro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *