26 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Transparency International onderzoekt mogelijk ook St. Maarten

Transparency InternationalPHILIPSBURG — St. Maarten moet ernst maken met het terugdringen van corruptie, fraude en machtsmisbruik. Dat maakte premier Mark Rutte gisteren duidelijk tijdens zijn bezoek aan het eiland.

Hij heeft gouverneur Eugene Holiday gevraagd een onderzoek in te stellen naar integriteitsschendingen en daarover te rapporteren.

- Advertentie -

Minister-president Sarah Wescot-Williams van St. Maarten zal Transparency International, een internationale anticorruptie-waakhond, vragen om de kwaliteit van het bestuur te onderzoeken. Dat is eerder ook gebeurd op Curaçao.

Rutte benadrukte tijdens een persconferentie dat het belangrijk is dat St. Maarten laat zien dat het in staat is orde op zaken te stellen.

“Over integriteit mag geen twijfel bestaan”

, zei hij.

In Den Haag gaan al langer stemmen op om corruptie op St. Maarten anders aan te pakken.
Zo stelde de VVD in de Tweede Kamer dit jaar voor een rijksofficier aan te stellen om de stofkam te halen door het bestuurlijk apparaat op het eiland.

Het pleidooi van de VVD volgde destijds op het nieuws dat Justitie bezig was met een onderzoek naar mogelijke omkoping van een parlementariër op St. Maarten.
Justitieminister Ivo Opstelten liet daarop weten weinig te voelen voor de benoeming van een rijksofficier, omdat het Openbaar Ministerie op het eiland al bezig was met een onderzoek.

St. Maarten werd op 10 oktober 2010 een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Daarvoor was het eiland onderdeel van de Nederlandse Antillen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -