27 C
Willemstad
• vrijdag 1 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Nog drie huiszoekingen in zaak Bolle/Wiels

Openbaar MinisterieWILLEMSTAD — Het Korps Politie Curaçao (KPC) heeft vandaag weer drie invallen gedaan in het kader van het onderzoek naar de moord op Raul Jacinto Martinez alias Bolle.
Gisteren al werden er twee huiszoekingen uitgevoerd in deze zaak.

Martinez was verdacht van betrokkenheid bij de moord op oprichter en politiek leider van Pueblo Soberano, Helmin Wiels, op 5 mei op het strand van Marie Pompoen.

- Advertentie -

Vanochtend vroeg deed het KPC, ondersteund door personeel van het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en de douane, huiszoekingen in woningen te Seru Machu aan de Kaya Sagrado en in Kura Piedra.
Het onderzoek werd verricht onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) en in het bijzijn van een hulpofficier van justitie en rechter-commissaris.

“Tijdens het onderzoek op voornoemde locaties hebben experts afkomstig uit Nederland met speciale honden specifieke diepgaande onderzoeken verricht. Tijdens het onderzoek in bedoelde woningen heeft de politie enkele artikelen in beslag genomen, die belangrijk zijn voor het onderzoek”

, aldus de politie. Er werden echter geen arrestaties verricht.

In het kader van hetzelfde onderzoek deed hetzelfde team van rechercheurs gisteren twee huiszoekingen, respectievelijk verricht in de Kaya Chikucha en de Comanchestraat.
Ook gisteren werden er geen aanhoudingen verricht.

De bewoner van het huis in de Kaya Chikucha stapte gisteren boos naar enkele lokale media om zijn ontevredenheid te uiten over de huiszoekingen.
Het betreft de man Burney Curtley Anthony Fonseca die volgens de beschikking tot het verrichten van een huiszoeking als verdachte werd aangerekend.

Tegenover de ochtendkranten Ultimo Noticia en Vigilante, die ook een kopie van de beschikking in de krant hebben geplaatst, zei Fonseca dat hij noch de moord op Wiels noch de moord op Martinez iets te maken heeft.
Het enige wat hij over de zaak weet is wat iedereen heeft vernomen via de pers.
In het huis aan de Comanchestraat zou de partner van Fonseca wonen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

RTL | Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De...

PBC | Eilanden lijken te ontsnappen aan ‘storm Bonnie’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De eilanden lijken te ontsnappen aan storm Bonnie. Nadat het weersysteem vanochtend met een enorme snelheid richting de eilanden trok, nam de kans op...

PBC | Vermiste man gevonden door drone in Jan Thiel

Persbureau Curacao Securitybedrijf Jan Thiel Security heeft vanmiddag een levenloos lichaam aangetroffen nadat met een drone naar de vermiste Wladimir Wanga werd gezocht. De 44-jarige Curaçaose man werd...

ParadiseFM | Toke de Keda vervroegd

De toke de keda is vervroegd naar 11 uur ‘s ochtends. Dat betekent dat iedereen die geen vitale functie beoefent om 11 uur thuis moet zijn. De...

Democracy now! | Wednesday, June 29, 2022

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | Storm heftiger en eerder dan verwacht, avondklok vervroegd

De avondklok die de overheid heeft ingesteld in verband met de naderende tropische storm is vervroegd. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) bekendgemaakt. De Toke...
- Advertentie -
- Advertentie -