25.9 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

NOS | Aanklacht tegen Trump over zwijggeld lijkt vandaag niet te komen

Een mogelijke aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump laat op zich wachten. Een speciale jury in New York, die zich over zijn zaak buigt, komt vandaag...

Democracy now! | Wednesday, March 22, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

NTR | ‘Caribische studenten willen eerlijke kansen voor medische studies’

Melissa Stamper Voor Caribische studenten die Geneeskunde, Tandheelkunde, Farmacie of Klinische Technologie willen studeren, is het ‘bijna onmogelijk’ om toegelaten te worden tot deze studies. Dat is erger...

CC | Could a digital Caribbean guilder improve financial inclusion in Curaçao & Sint Maarten?

WILLEMSTAD - Around the world, more than 60 central banks actively research the possibilities of a Central Bank Digital Currency (CBDC) as a digital form of cash...

CC | SER Curaçao advises on renewed gaming bill

WILLEMSTAD - The Social and Economic Council (SER) of Curaçao issued today its advice to the Minister of Finance on the renewed version of the draft National...

DH | Brison says he will never solicit anyone on social media that’s not his for illicit purposes

PHILIPSBURG--“It was a shocking moment for me,” United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Rolando Brison said on Wednesday as he addressed his recent detention on...
- Advertentie -

Tractor voor Bándariba

Afgelopen vrijdag werd het voertuig feestelijk opnieuw in gebruik genomen door minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu & Natuur.
Afgelopen vrijdag werd het voertuig feestelijk opnieuw in gebruik genomen door minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu & Natuur.

 

WILLEMSTAD — Enkele tractoren van de dienst Landbouw & Veeteelt die kapot waren, zijn gerepareerd door Turbo Machine Shop op Heintje Kool, de garage voor groot materieel.

 

Advertentie

De eerste tractor wordt ingezet op Bándabou.
De tweede tractor zal ingezet worden op Bándariba.
Afgelopen vrijdag werd het voertuig feestelijk opnieuw in gebruik genomen door minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu & Natuur.
De sleutels van de tractor werden eerst symbolisch overhandigd door directeur Gabriel Murray van de sector landbouw aan kunukero Shon Ma Isidora, die ze op zijn beurt weer overhandigde aan Eric Manzana die de tractor zal besturen.
Een derde tractor zal na reparatie ingezet worden voor landbouwdoeleinden in het middelste deel van het eiland, terwijl een vierde tractor als reserve zal dienen.
Whiteman wees verder op het belang van het vormen van coöperaties door de boeren. Niet alleen voor het gebruik van de tractor maar ook om samen de krachten te bundelen en zo de agrarische productie te verhogen.
Het ministerie van Whiteman heeft de krachten gebundeld met het ministerie van Onderwijs, dat van Sociale Zaken en de private sector voor zaken als de reparatie van groot landbouwmaterieel, maar ook voor educatieve projecten en cursussen, zoals het opleiden van jongeren in het omgaan met de tractor.
In het recente verleden betaalden boeren LVV wel voor de diensten van de tractor, om het land te ploegen, maar konden die diensten niet geleverd worden omdat er onvoldoende tractoren beschikbaar waren.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -