28 C
Willemstad
• maandag 25 oktober 2021 00:36

Laatste reacties

- Advertentie -

TK | Van Raak (SP): Liquiditeitssteun voor bevolking, niet voor elite


DEN HAAG – Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) tijdens het debat over de liquiditeitssteun voor Aruba, Curacao en Sint Maarten vanwege de coronavirus crisis:

“Ja, wij zijn volksvertegenwoordiger. En als wij straks naar buiten naar buiten gaan en het volk (hier, red) moeten vragen: “moeten we straks honderden miljoenen euro’s overmaken aan Aruba, Curacao en Sint Maarten, dan weten wij, voorzitter, het antwoord. En toch doen we het. En doen we het allemaal. Kamerbreed.

Ik wil dat ook over de hoofden hier aan de inwoners van Aruba, Curacao en Sint Maarten laten weten. Toch doen we het! Het is ons Koninkrijksgevoel. Maar we stellen 1 eis, 1 voorwaarde. In jullie belang. Dat dat geld ook bij jullie terecht komt. Bij de armen van Aruba, Curacao en Sint Maarten die het geld nodig hebben!

En niet aan de kleine elite die zichzelf al tientallen jaren ongegeneerd heeft verrijkt over jullie rug! Want er zijn teveel mensen rijk geworden dankzij jullie armoede. Dat willen we bestrijden. Wij staan aan jullie kant, en daarom stellen we die eisen. Kamerbreed. En het is nu aan jullie politici. Aruba heeft nu ja gezegd. Curacao en Sint maarten nog niet.

- Advertentie -

Het is jullie keus. En anders vinden we wel een andere manier om onze broeders en zusters in het Koninkrijk te helpen. Dan gaan we wel om jullie heen. Daar zijn we wel klaar mee. Ja, of nee?

En dat zegt ik ook tegen de Staatssecretaris, het is ja of nee. Het is geen ja, maar of mits. Ik ben dan ook benieuwd naar de reactie van Sint Maarten en Curacao.”

Bron: Tweede Kamer

Naschrift KKC

- Advertisement -

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

- Advertisement -

Artikel delen

14 reacties

 1. ….”De “kleine” elite die zich zelf schandalig verrijkt heeft, over de rug van de kleine man…

  Élke minister, parlementarier ,staats directeur en bevriende roofconsultant van 2010 tot heden.

  HNI, CBCS, SVB, MDPT, AQUALECTRA, etc etc GIRO, CITEX…BPT, PSB etc

 2. Het is jullie keus. En anders vinden we wel een andere manier om onze broeders en zusters in het Koninkrijk te helpen. Dan gaan we wel om jullie heen. Daar zijn we wel klaar mee. Ja, of nee?
  Dit zijn historische woorden. Moet in de geschiedenisboeken

 3. Helaas krijg je op dit eiland vaak racistische opmerkingen over boeren, klompen, sushi en meer van dat soort zaken over je heen, ook op de en je hebt hier niets te zeggen naar je hoofd geslingerd, (ook op de werkvloer!!!!! )als je qua uiterlijk niet geheel aan de Begina norm voldoet.

  Allemaal veroorzaakt en oogewekt door haat politici, zwarte, medium en witte politici!!!!

  Racisme, we hebben er onze mond vol van.
  Maar we doen er ook het hardst aan mee

 4. @ E Berdad
  Probeer je Begina na te doen? Dan doe je het heel goed. Wat een totale onzin kraam je uit en ook nog feiten verdraaien. How low can you go.

 5. @E Berdad, alias etc etc?

  Wat een vaagheid zeg. Onvoorstelbaar. Economy gestudeerd oid, al recent rondgelopen in bepaalde wijken waar bijna een humanitaire crisis aan het ontstaan is?
  OMG wat een gezwets dit zeg.

 6. @ E berdad,

  Aardig om te horen, waar zijn die 1 trillion dollars dan wel niet vandaan gekomen ? De VS ? Of bedoel je de EU steun ?
  De 1 trillion dollars is het steunpakket voor de Amerikaanse economie oftewel door het congres goedgekeurd en daar krijgen alle Amerikanen nu geld uit. Daarvan gaat niets naar de EU of Nederland.
  De EU steun aan de zuidelijke EU landen ? Tja, die wordt dus gewoon mede door Nederland betaald. Nederland is, met nog een paar andere landen, netto betaler in de EU oftewel men betaalt meer dan wat ze krijgen.
  Het noodfonds van de EU bestaat simpelweg uit een garantiestelling. Gaat het fout dan moet Nederland dus geld gaan ophoesten, zoals nu waarschijnlijk gaat gebeuren met het geld dat aan Griekenland is geleend.

  Dus voordat je hier allerlei leuke verhaaltjes komt vertellen, zorg wel dat je de feiten correct hebt. Nederland heeft geen steun ontvangen.

 7. @ E berdad. Ok, Nederland heeft niks te zeggen en ook niks te geven dan. Tot begin jaren 90 was er inderdaad een hoge levensstandaard op Curacao. Toen kwam Pourier aan de macht en begon de zelfverrijking, afbraak en nepotisme. Een exodus tot gevolg naar Nederland begin 2000. Wat achterbleef was grotendeels laaggeschoold en werd gepaaid met spiegeltjes en kraaltjes en aangevuld met laagloon slaven (Periodo di gracia/Generaal Pardon). Gevolg de meest bizarre partijen en politici kwamen aan de macht die zelfs in Haiti nog weggejaagd zouden worden met stokken en stenen. Maar niet op Curacao, nee men herkoos hun zelf. Ondertussen gleed de welvaart naar een select groepje toe en raakten steeds meer mensen in verval. Al het geld dat werd gegenereerd verdween in de diepe zakken van een select aantal. Het volk moest OB betalen over van alles maar dat geld werd nooit afgedragen door de supermarkt en toko eigenaren. Het volk werd dom gehouden, gemanipuleerd en bestolen. De ene na de andere stichting gesubsidieerd met overheids geld werd opgericht. Allen hadden 1 doel, “armoede bestrijding”. Jaha inderdaad armoede bestrijding van hunzelf en hun maatjes. Welvaart is vandaag de dag ver te zoeken, zowel in begrippen als geld, geestelijke verrijking en vooruitgang. Dus beste E Berdad, je spreekt evenveel de waarheid als Omayra Leeflang.

 8. ….Op Curacao is men gewend aan een hoge standaard van leven en in Nederland een veel lagere niveau van boeren en klompen……

  Hoge standard van leven? Voor de kleine elite, black jet set, en old money, maar het gross leeft zwaar onder de levensstandaard.

  De boeren in NL, hebben van NL het 2e grootste exportland ter wereld gemaalt, na de USA, NL een kleine modderdelta , is de 2e grootste exporteur van agrarische producten ter wereld.

  NL HDI van 9,3, lage standaard?
  HDI = Human Development, Index

 9. ……”Op curacao is men gewend zijn eigen volk te naaien”…..

  Precies, in NL,zorgt met voor zijn burgers, hier graaien we alles weg van de burger.

  Ik hoop ook dat Knops dit keer keihard onderhandelt met Curaçao, en die typische ad hominem beschuldigingencompleet negeert

 10. “op Curacao is men gewend aan een hoge standaard van leven en in Nederland een veel lagere niveau van boeren en klompen. ”
  Op curacao is men gewend zijn eigen volk te naaien. duizenden mensen afhankelijk van voedselpakket, en een kleine groep die uit eten gaat in restaurants. Ik hoop dat nederland zich aan de eisen houd, en anders alleen via een omweg de bevolking steunt en die graaiers het laten bekijken. En die boeren op klompen werken teminste voor hun geld, dat kan je van vele ambtenaren hier niet zeggen.

 11. Het waren 1 128 000 dollar en geen triljard, Nederland had voor de Marshall hulp zijn begroting al op orde en de productie was al op niveau van voor de oorlogsjaren.
  Het geld werd in hoofdzaak gebruikt om de diviezen positie, voor de import te versterken. En er waren weldegelijk voorwaarden. De besteding moest gebeuren in samenspraak met de Amerikanen. Ook is er gedreigd met het stoppen van de hulp ten tijde van de politionele acties in Indonesië.

  Ik kan het mensen niet kwalijk nemen dat ze de klok hebben horen luiden en geen idee hebben waar de klepel hangt. Maar in deze tijd is het opzoeken niet echt moeilijk meer.
  Dat zijn van die dingen die je op school leert.

 12. Oei Ronald, anders vinden we wel een andere manier om onze broeders en zusters van het koningkrijk te helpen. Dat is koren op de molen van de graai-familie.

 13. Nederland heeft niks te zeggen. Ze houden zich toch nooit aan de gemaakte afspraken. Ze kregen juist 1 trillion dollars om zich en die eilanden te kunnen onderhouden. En jullie kregen dat geld zonder voorwaarde. Op Curacao is men gewend aan een hoge standaard van leven en in Nederland een veel lagere niveau van boeren en klompen. Geef hen nu het geld anders krijgt Nederland helemaal geen reet meer van Amerika.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | CMC: Leven acute patiënten mogelijk in gevaar

Persbureau Curacao/Dick Drayer Het leven van patiënten die acute, spoedeisende of essentiële zorg nodig hebben, kan in gevaar komen als CMC gedwongen wordt de medisch niet-noodzakelijke zorg voor...

Volkskrant | Machtigste drugsbaas van Colombia opgepakt na jarenlange klopjacht

De politie en het leger van Colombia hebben zaterdag tijdens een gezamenlijke operatie de leider van de beruchte drugsbende Clan del Golfo opgepakt. Het land had een...

PBC | Opnieuw coronadode in het CMC

Persbureau Curacao Op Curaçao is opnieuw een dodelijk slachtoffer gevallen als gevolg van Covid. Die viel in het CMC. In totaal zijn nu 173 mensen overleden door het...

PBC | SDKK: geen enkele gevangen heeft vier vingers verloren

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- De SDKK is niet blij met het nieuws dat een gevangene vier vingers is verloren door slechte medische zorg vanwege een worminfectie. Dat nieuws gaat...

PBC | CBCS: Economische opleving geen garantie voor duurzaam economisch herstel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dit jaar stijgt het bedrag dat Curaçaoënaars met elkaar verdienen nauwelijks, maar volgende jaar komt het bruto nationaal product in de buurt van 6,2...

Column Youp | Kliniekclowns

Dus een cliniclown verdient meer dan een hoogopgeleide IC-verpleegkundige. Toen ik dit op de radio hoorde heb ik mijn auto een kwartiertje op de vluchtstrook geparkeerd. Met...
- Advertentie -