TK | Kamervragen Van Raak over steun voor pers op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

Tweede kamerlid Ronald van Raak (SP) | © Nico van der Ven

Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de minister voor Onderwijs en media en de staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties over steun voor The Daily Herald op Sint Eustatius en Saba.

1 Deelt uw mijn opvatting dat de inwoners van Sint Eustatius en Saba voor hun informatie voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van The Daily Herald, die op Sint Maarten wordt uitgeven?

2 Deelt u mijn opvatting dat Sint Eustatius en Saba te klein zijn voor een eigen onafhankelijke kwaliteitskrant en voor de informatievoorziening afhankelijk blijven van The Daily Herald?

3 Deelt u mijn zorgen dat The Daily Herald als gevolg van de coronacrisis in de huidige vorm niet kan voortbestaan, ondanks de bezuinigingen en de loonoffers van de eigen medewerkers?

4 Bent u bereid om ook de krant The Daily Herald te betrekken bij de voorgenomen ondersteuning van de media op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, in het kader van bestrijding van de coronacrisis? (1

(1 ‘Kabinet steunt lokale media met tienduizenden dollars’, Amigoe (22 mei 2020).

Bron: Tweede Kamer

2 Reacties op “TK | Kamervragen Van Raak over steun voor pers op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

  1. Abraham Mossel

    @ van Raak is ook een riool rat 1e klas, komt nooit met een eigen oplossing, altijd zeiken over een ander, maar heeft nooit !!!!!!?

  2. ericlapas

    De laatste tijd waren ook 3 Europese Nederlandse journalisten hier die moeilijk deden over persvrijheid. Moet toegeven, de manier waarop Figaroa de moderator hen behandeld is natuurlijk vernederend.

    Op zich is de manier waarop Figaroa met de pers omgaat enigszins begrijpelijk want bij een vorige persconferentie voor corona was duidelijk te horen hoe Richeron Balentin en Yves Cooper ordinair tegen elkaar aan het schreeuwen waren van “hou je bek”.

    Blijkbaar vindt Figaroa dat hij de journalisten toch als kleine kinderen moet behandelen anders gaan Richeron Balentin en Yves Cooper zich weer onbeschaafd gedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *