30 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 19:57

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Knops als Kamerlid bevoordeeld bij gronddeal huis’


Staatssecretaris Raymond Knops uit Hegelsom is in de tijd dat hij Kamerlid was voor enkele tienduizenden euro’s bevoordeeld bij de koop van de grond voor zijn huis. Dat melden NRC en De Limburger. Het gaat om een onderneming die sinds 2002 geleid wordt door voormalig gedeputeerden van de provincie. Knops ontkent de beschuldiging.

Het overheidsbedrijf verkoopt in Limburg bouwkavels volgens de zogenoemde ruimte-voor-ruimteregeling. Voor gesloopte varkensstallen komen in het buitengebied riante landhuizen terug. Met de opbrengst van de verkochte kavels verdient de provincie de subsidie terug die is uitgekeerd om de stallen te slopen.

Knops was in 2010 een van de meer dan honderd ‘eenpitters’ die via het ruimtebedrijf zelf bouwden. Hij verkocht agrarische grond aan het ruimtebedrijf. Vervolgens zorgde het bedrijf – via een wijziging van het bestemmingsplan bij de gemeente Horst aan de Maas – dat de grond een woonbestemming kreeg. Daarna was het een bouwkavel, dat voor een marktprijs terugging naar Knops.
Geen voordeel

De grondtransactie leverde hem geen voordeel op, schrijft Knops in een verklaring. Volgens hem betaalde hij niet een hoeveelheid vierkante meters, maar een “normbedrag”.

- Advertentie -

Bron: Algemeen dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

18 reacties

 1. Corruptie bij bestturders, volksvertegenwwordigers in Nederland zou binnen de lijst van prioriteit van onderzoek moeten zijn van elk lid van de 2e kamer! Daarmee niet gezegd dat media het oog moet verliezen voor corruptie van wie ook in het Koninkrijk! Bosman en van Raak in Nederland geen hoogvliegers lijken alleen de Caribische kant te willen opkijken en dat zet kwaad bloed!

 2. Het zou knap sukkelig zijn om Knops persoonlijk proberen te raken.
  Typische Curaçao gedachten politiek waarbij (politieke) standpunten en uitvoering afhangen van 1 persoon.

  Dat werkt in NL niet zo, daar is het party en regerings plan leidend. De staatsecretaris moet zich houden aan de minister ministerrraad en regerings plan.
  Dus als ze inderdaad hem persoonlijk aanvallen zijn er 2 opties.

  1.) Hij wordt vervangen en dan gaat die steun waarschijnlijk een maandje op zich laten wachten. En krijg je iemand terug die precies hetzelfde standpunt uitdraagt of feller en met een Minister en ministerraad en achter ban die behoorlijk pissig zal zijn.

  2.) Alles blijft hetzelfde maar hij en de rest zullen behoorlijk pissig zijn.

  Voor beide opties geld.
  Als in de pers of bij de regering daar de link wordt gelegd tussen dit en een poging tot chantage of zwart maken door belanghebbenden op de Eilanden…. Van knops of de NL regering dan kan dat wel eens helemaal verkeerd gaan.

 3. @John Bash. Genoeg voorbeelden, ook daar heb je toestanden. Het zijn ook niet bepaald de eerste de beste projecten.

  maar NL heeft wel een overschot op de begroting van miljarden, een BNP van 900 miljard, en een infrastructuur om door een ringetje re halen.

  En laat haar mensen niet creperen, geeft miljardensteun aan Europa en derde wereld.
  Misschien ook uit eigen belang, maar
  Ze doen het wel even….

  Hier hebben we tekorten en een infrstructuur die bagger is…alles is eigenlijk een puinhoop. Behalve voor de regerende elite

 4. @Knoek-koe. Planmatige organisatorische deugden van Nederland overnemen? 3 Geld verslindende projecten als voorbeeld. Er zullen er nog wel meer zijn.
  1e. HSL lijn. 2e. Metro noord-zuidlijn Amsterdam. Deze 2 zijn planmatig, organisatorisch en financieel finaal uit de hand gelopen. De derde is snelweg A4 tussen Haarlemmermeer en Leidschendam, met als knelpunt de verdiepte aanleg bij Leiderdorp. Deze aanleg is planmatig en organisatorisch geheel uit de hand gelopen. Op de valreep nog 2. De verlengde A4 tussen Den Haag en Rotterdam. Planmatig en organisatorisch heeft men er ongeveer 30 jaar over gedaan om dit stukje snelweg van enkele kilometers aan te leggen. De verbouwing van het parlement in Den Haag. Over de geld verslindende it-projecten, zal ik het maar niet hebben. Dus ja, ook hier is Nederland een goede leermeester. Het enige verschil is dat, Nederland het licht beetje bij beetje begint te zien.

 5. ….”Nederland is altijd een goede leermeester geweest”….

  Ik moet altijd een beetje lachen als ik deze stelling lees @John Bash.

  Want ok, er is ook corruptie in NL, mee eens, maar blijkbasr zijn we alleen maar in staat om de slechte deugden over te nemen,maar nooit de goede deugden?

  Of zijn we simpelweg te onderontwikkeld om de nederlandse planmatige organisatorische deugden over te nemen?

  Blijkbaar is het een cafetariamodel waar je je cherries uit kan pikken

 6. En het klootjes volk en reageerders trappen weer volop in die stront verhalen, tuurlijk zal het waar zijn maar daarom moet hij juist blijven, is hij net zo slecht en corrupt als die kloot zakken die hier in de regering zitten en weet hij hoe zij hen moet aanpakken.

 7. “De grondtransactie leverde hem geen voordeel op”

  Evenals te pleiten aan de Nederlandse regering om akkoord te gaan met zachte leningen aan de eilanden die verkeren in crisis onder stricte voorwaarden die gericht zijn op lange termijn en korte termijn.

  Het heeft immers nutteloos om honderden miljoen euro’s aan steun te leveren maandelijks als het verdwijnt in een bodemloze put beheerd door corrupte gasten die met de fondsen hun zakken vullen tot de rand ten koste van het eiland.

  Toezicht en transparantie moet er wezen.

 8. Haha, wishfull thinking van struikrovers die acties van zichzelf goed willen praten. Maar op deze rots gaat het niet om dit soort kruimeltjes. En komt het betaalde geld ook zeker nooit bij de overheid terecht.

 9. Mensen laat je niet afleiden! Opeens komt dit bovendrijven, iets van 18 – 10 jaar geleden. Dit is opgezet door de corrupte mafiabende van Curacao en St Maarten. Proberen Knops zwart te maken zodat iedereen de aandacht verlegt en het gedoe door kan gaan. Velen dachten slim te zijn om PAR/MAN en PIN te stemmen opgehitst door nep berichten als zijnde dat anders de Mafia Curacao over zou nemen. Vooral oproerkraaister Omayra Horohoro Leeflang riep dat elke week in haar blaat programma Ata pa bo Brua. Nou lieve vrinden de Mafia is allang op Curacao en zit hoog en droog in Forti. Maar ja nadenken is nooit het sterkste punt geweest op Curacao. Achter de meute aanlopen en nablaten wat een domme geit zegt dat kan dan weer wel. Nogmaals laat je niet afleiden want men probeert nu Knops te beschadigen zodat het gegraai door kan gaan en er geen maatregelen moeten worden genomen.

 10. De graai cultuur in Nederland Is ook groot onder politici en vakbondsleiders. Nederland is altijd een goede leermeester geweest. Het stikt van de Nederlandse politici die betaalde bijbaantjes hebben. Top ambtenaren die niet voldoen, hebben een baangarantie. Politici en vakbondsleiders die direct na hun carrière opduiken als directielid bij een bank of ander concern, waar ze tijdens hun carrière beroeps matig mee te maken hadden.
  De basis voor de ons kent ons cultuur wordt gelegd bij de studenten verenigingen. Behoorde je in het verleden niet tot een studenten vereniging, dan moet je na je politieke carrière voor je zelf zorgen.

 11. Het is bevoordeling en fraude. En al zou hij het niet zelf geregeld hebben, hij heeft zelf er voordeel van genoten en dat maakt hem chantabel. Het is nu open en daarmee kan hij niet meer gechanteerd worden. Ik ben benieuwd hoe dit opgelost gaat worden. Mogelijk raken we iemand kwijt die hier een bezem door had kunnen halen. Het is jammer maar het is de prijs die betaald moet worden voor het aannemen van “vrienden” diensten.

 12. Ooooohhh, daarom dat was dus de reden dat Knops zwichtte voor de kans op kwijtschelding miljoenenlening. Ik voelde dat er iets niet klopte dat Knops zo plots en resoluut van mening en besluit veranderde, maar wist niet in welke hoek of richting ik moest zoeken naar de redenen. Knops verleende iemand dus bijzondere gunst(en), en wordt nu gechanteerd. Knops kerel, als je rijke of prominente personen bevoordeelt, zou je ook minder gevoelig kunnen worden voor het klaaggeschrei van de geringen op Curacao. Begunstiging werkt belemmerend op een barmhartige houding, wist je dat?. Maar je toont juist barmhartigheid door anderen onpartijdig te behandelen. Iemand die een ander bevoordeelt is schaamteloos en onoprecht en onbetrouwbaar. Zo iemand is geheel vervuld van een onverzadigbare hebzucht en buitensporige ambitie Knops. Let wel Knops, mensen die anderen bevoordelen handelen verraderlijk, denken misschien dat ze zichzelf kunnen bevoordelen ten koste van iemand anders en schijnen wellicht zelfs een tijdlang voorspoed te genieten. Maar vroeg of laat zal hun eigen bedrog hen ruïneren, en verkregen waardevolle dingen door anderen te bevoordelen zullen een vloek zijn. Oei oei. De oprechtheid en de eerlijkheid zal je blijven achtervolgen Knops.

 13. Knops heet nog steeds 110% gelijk als hij beweert dat we er een grote corrupte puinhoop van gemaakt hebben.

  Als hij zich in de vingers gesneden heeft, is dat idd zeer onfortuinlijk, maar zijn stellingen over de Curaçaose corruptie en elite familie rovers worden hierdoor niet ontkracht.

 14. Daar heeft men in Nederland dus 10 jaar voor nodig om dit te publiceren. Mits dit op waarheid berust is het aan het OM om dit uit te zoeken als er een tenminste een aangifte is gedaan.
  Ook in Nederland proberen politieke tegenstanders mensen onderuit te halen.
  Het Lijkt Curaçao wel!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -