Timmermans niet op de hoogte van problemen met pers op Curaçao

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is niet op de hoogte van problemen met pers op Curaçao. Foto Dick Drayer

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans niet op de hoogte van problemen met pers op Curaçao. Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD – De Nederlandse minister Frans Timmermans zegt niet op de hoogte te zijn van de problemen met de pers op Curaçao.

Dat zei van de bewindsman op Buitenlandse Zaken dinsdagmiddag tijdens een persconferentie in Willemstad. Timmermans is op werkbezoek in de Cariben. Daar bezoekt hij de drie landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

NOS-correspondent Dick Drayer vroeg in het vragenrondje of de minister kennis had van moeilijke situatie waarin journalisten op Curaçao hun werk moeten doen. Tegen de lokale media zegt Drayer dat hij specifiek refereert naar de eenzijdig opgelegde regels door premier Ivar Asjes en de manier waarop persconferenties van de ministerraad worden geregisseerd door de dienst Voorlichting in opdracht van de premier van Curaçao.

“Als je kritische vragen stelt, wordt dat niet beantwoord en onlangs werd een journalist zelfs uit een persconferentie verwijderd nadat hij vroeg of het beleid van de premier geen luchtkasteel was”, aldus Drayer.

Volgens de journalist wordt niet alleen hij geïntimideerd door politici op het eiland, ook andere journalisten hebben het zwaar.

“Onlangs werd een auto van een andere journalist in brand gestoken, vermoedelijk als gevolg van zijn berichtgeving over de strafzaak tegen ex-premier Schotte. Timmermans weet nu in ieder geval wel dat ons werk sterk wordt bemoeilijkt”, aldus Drayer.

Een aantal journalisten overhandigde na afloop van de persconferentie een brief aan premier Asjes, waarin zij hun bezorgdheid uiten over de toenemende beperkingen om hun werk te doen. Zij roepen de regering op om een open dialoog met de pers aan te gaan.

Bron: Notisia360 en Persbureau Curaçao

2 Reacties op “Timmermans niet op de hoogte van problemen met pers op Curaçao

 1. Timmermans is geen domme jongen, dus hij liegt dat hij barst!!
  Iemand die maling heeft aan alle onderdrukking in de wereld, als hij maar “goede” zaken kan doen.
  Dus hij is een hypocriet!!

 2. Leve het Koninkrijk

  Timmermans weet natuurlijk best wat er speelt, maar hij moet het Koninkrijk verkopen, en dus neemt hij enfant terrible Asjes er voor lief bij. De koopman Timmermans wint het hier dus duidelijk van de dominee.

  Eerder, in juni 2013, verstevigde Timmermans de banden van het Koninkrijk al met de omstreden regering van Venezuela. Zeg maar gerust: hij ging thee drinken met Maduro, terwijl de protesten 2 straten verderop uit de hand liepen. En in november 2013 sleepte hij ons Koninklijk Paar zelfs mee in zijn flirt met Maduro en dit was weer zijn zoveelste blamage…Koning Willem Alexander en Koningin Maxima brachten een bezoek aan Venezuela terwijl er in het land geen melk meer te krijgen is….in deze gespannen sfeer bracht het Koninklijk Paar een bezoek van 3 uurtjes aan dictator Maduro op zijn verjaardag, onder het mom van: Venezuela is een buurland van ons Koninkrijk. Wat een ridicule onzin. De koning maakte zichzelf belacheljk door NIETS over de onlusten in het land te zeggen, hij baalde er vast zelf ook enorm van dat Timmermans hem in dit bezoekje had geluisd…

  En nu kijkt Timmermans weer de andere kant op terwijl hij een bezoek brengt aan Curacao. Hij aait Asjes nog eens over de arm terwijl hij hem quasi schaapachtig aankijkt: je vond het toch niet erg dat ik nu aan de media doorverklap dat wij vanochtend tegen elkaar zeiden dat de Pers vragen mag stellen hier vanmiddag? Wat een theateropvoering van Timmermans!!!

  http://nos.nl/koningshuis/video/578540-koninklijk-paar-brengt-bezoek-aan-venezuela.html

  Laat deze sinberguensa Timmermans alsjeblieft zo snel mogelijk een andere baan zoeken. Hij vergoelijkt de intimidaties naar de media toe en doet net alsof er niets aan de hand is. Ja, dat deed hij in Venezuale ook al. Daar speelde hij mooi weer omdat hij olie wil halen.

  http://arjanmeesterburrie.com/2013/06/04/nederland-verstevigt-banden-met-omstreden-regering-venezuela/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *