31 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 16:15

FD | Affaires tonen aan: advocaten vertrouwen te veel op hun confrères

Joris Polman | Financieele Dagblad De Belgische justitie verdenkt advocatenkantoor NautaDutilh van betrokkenheid bij witwassen. Bij Pels Rijcken verduisterde de topman €10 mln. Advocaten weten alles van wetten...

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof AMSTERDAM - Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd...

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Zondag ode aan jarige Maxima op de Emmabrug

Persbureau Curacao Randal Corsen speelt komende zondag koningin Maxima toe voor haar 50ste verjaardag vanaf de Emmabrug op Curaçao. Hij doet dat samen met Jadah van Dijk en Tania...

PBC | Corona-geldkraan naar Sint-Maarten weer dicht

Persbureau Curacao DEN HAAG – Staatsecretaris Knops heeft de coronageldkraan naar Sint-Maarten weer dichtgedraaid. Dit keer omdat er problemen zijn met de luchthaven op het eiland. De Schipholgroep die...
- Advertisement -spot_img

Tilii | Ben Whiteman de kluts kwijt

HomeMediaTilii | Ben Whiteman de kluts kwijt

Ben Whiteman de kluts kwijt
Ben Whiteman de kluts kwijt

PUNDA – Minister Ben Whiteman lijkt de kluts kwijt. Naast de beslommeringen rond de strijd om Kliniek Dr. J. Taams en ondoordachte stopzetting van de lozing van beerputwater bij Shut, heeft hij nu met de benoeming van Gersji Rodrigues Pereira tot nieuwe inspecteur der Volksgezondheidszorg een nieuwe controversie erbij.

Statenlid Omayra Leeflang heeft na bekendmaking gisteren door de minister van de benoeming van Gersji Rodrigues Pereira, geen gras erover laten groeien. Ze haalde vanochtend in de Staten fel uit naar de minister van Volksgezondheid, omdat Rodrigues Pereira in Nederland én St. Maarten niet welkom is vanwege zijn dubieuze staat van dienst.

In 2008 werd Rodrigues Pereira als directeur van IJsselmeerziekenhuizen, ontstaan uit een fusie tussen klinieken in Lelystad en Emmeloord, op non actief gesteld en daarna ontslagen. De reden hiervoor was, omdat onder zijn leiding er een onveilige situatie ontstond in de ziekenhuizen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg beval toen de zeven operatiekamers voor maanden op slot te zetten. Dit vanwege ‘onacceptabele’ infectierisico’s, omdat Rodrigues Pereira als directeur niet had ingegrepen.

Naar het oordeel van de Inspectie voor de Gezondheid, verzuimde Rodrigues Pereira in zijn voornaamste taak: “Het zou niet gaan om een incident, of om een gevaarlijke bacterie die er ineens was. Het gaat om een veiligheidsprobleem waarvan Gersji Rodrigues Pereira als ziekenhuisbaas, al maanden op de hoogte was. En toch greep hij niet in.”

Rodrigues Pereira werd in 2008 weggestuurd en vervangen. Na Lelystad dook hij vervolgens op op de Antilliaanse eilanden. Hij zou vorig jaar de nieuwe directeur worden van St. Maarten Windward Island Health Care, maar het ziekenhuispersoneel was er tegen. Met de steun van de vakbond in Philipsburg werd er actie gevoerd tegen zijn benoeming en deze tegen gehouden.

Een jaar later echter, gisteren dus, kondigde minister Whiteman vol trots de benoeming van Rodrigues Pereira aan als de nieuwe inspecteur der Volksgezondheid in Willemstad. Hij volgt Michael Mourillon op die vorig jaar voor een korte periode als zodanig fungeerde, nadat de Curaçaose regering het contract met de Nederlandse medisch deskundige Jan Huurman niet voor een tweede keer wilde verlengen. Dit, ondanks een petitie vanuit de bevolking om de Nederlander als inspecteur te behouden.

In een Statenvergadering vanochtend haalde Leeflang dan ook fel uit naar de minister die een controversieel iemand benoemde op de belangrijke functie van Inspecteur der Volksgezondheid. Het onafhankelijk Statenlid kan het niet vatten dat Whiteman dit doet, wetende wat er allemaal speelt rond Rodrigues Pereira. Ze refereerde met name naar de perikelen in Lelystad, waar deze deskundige met een dubieuze staat van dienst werd weggestuurd en daarna ook op St. Maarten werd geweerd.

Bron: Tilii

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. weer zo een achterlijke daad van Whiteman.
  deze softie is een angsthaas en wil geen kritiek.
  Dus hij huurt een of ander slap figuurtje in als inspecteur…
  zal een hoop geld kosten aan salarissen en na het ontslag nog 2 jaar doorbetalen.
  Ja, De PS is goed bezig met de achterlijkkheid te ondersteunen.

 2. Huurman, daar had de bevolking wat aan, maar daar zit onze minister niet voor, onze minister zit er voor de weg van de minste weerstand maar daar heeft de bevolking niets aan.

  Huurman was te goed, Huurman ontdekte onfrisse zaken en legde de zaken voor, Huurman greep in en legde sancties op, en Huurman lichte de pers in, opdat er geen twijfel mogelijk was, maar ook geen weg terug.
  En dat laatste dat kunnen we op Curacao niet hebben natuurlijk, stel je voor; Iemand die de waarheid hardop zegt, nee dan maar in de middeleeuwen blijven zitten en de vriendjes de hand boven het hoofd blijven houden. En zo schieten we dus maar niet op.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties