Tijdelijk cellencomplex voor bolletjesslikkers

Curaçao plaatst nog deze maand een tijdelijk cellencomplex voor de opvang van bolletjesslikkers.

Curaçao plaatst nog deze maand een tijdelijk cellencomplex voor de opvang van bolletjesslikkers.

CURAÇAO – Curaçao plaatst nog deze maand een tijdelijk cellencomplex voor de opvang van bolletjesslikkers. Daarmee moet worden voorkomen dat de politie op het eiland drugskoeriers moet laten lopen omdat er geen plek is om ze vast te houden. Nederland levert voor het nieuwe complex een zogenoemd slikkerstoilet.

Dat laat het ministerie van Veiligheid en Justitie weten.

Verantwoordelijk
Een woordvoerder benadrukt dat Curaçao verantwoordelijk is en blijft voor de drugsbestrijding. Justitie in Nederland kan overigens niet bevestigen dat Curaçao bolletjesslikkers inderdaad op het vliegtuig naar Nederland laat stappen.

“Het OM Noord-Holland kan de berichtgeving over het bewust doorlaten op Curaçao niet uit eigen ervaring of waarneming onderschrijven.”

Hygiëne
De GGD op Curaçao verbood de politie bolletjesslikkers nog langer vast te houden vanwege de slechte hygiënische omstandigheden. Het bestaande cellencomplex in Willemstad wordt gerenoveerd. Tot die tijd moeten tijdelijke cellen soelaas bieden.

Kamervragen
In Nederland stelde coalitiepartij VVD Kamervragen over de kwestie. Kamerlid Ard van der Steur zei het ‘onacceptabel’ te vinden dat bolletjesslikkers niet worden

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *