27 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 19:12

ParadiseFM | Izzy Gerstenbluth geeft voorlichting aan horecapersoneel

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft gisteren het horecapersoneel van Jan Thiel voorgelicht over de Covid-19 vaccinatie. Dat zei Baldewijn Grul van restaurant Zest op Paradise FM. In zijn...

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaMonster terug in Nederland

Monster terug in Nederland

Kuwas (Monster) weer terug in Nederland
Kuwas (Monster) weer terug in Nederland

HATO – Elvis ‘Monster’ Kuwas die door het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigd wordt van het doodschieten van Helmin Wiels, is inmiddels terug in Nederland. Onder zware bewaking werd hij gisteren zondag bij luchthaven Hato afgezet, waar hij eveneens zwaar bewaakt in een KLM-vliegtuig naar Schiphol werd gevlogen.

Kuwas arriveerde vorige week vrijdag 1 augustus op Curaçao voor zijn berechting. Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie reserveerde vijf dagen om de strafzaak van het OM tegen hem en nog drie andere verdachten te behandelen.

Naast de beschuldiging van het doodschieten van Wiels op 5 mei vorig jaar (Magnus-onderzoek), legt het OM Kuwas ook de moorden op Lionel Arnaud (8 juni 2012) en Raikel Conception (27 januari 2013) ten laste. Tevens wordt hij beschuldigd van een overval op een geldloper op 25 januari vorig jaar.

Na eerder alles te hebben bekend bij de politie en het OM, trok Kuwas tijdens de strafzitting zijn bekentenissen in. Hij verklaarde dat hij onder enorme druk te zijn gezet. Dit zou hebben geschied met de arrestatie van zijn echtgenote, terwijl de verdachte ook naar voren bracht dat hij een ‘deal’ sloot met het OM om strafvermindering en overplaatsing naar Nederland om zijn detentie door te brengen.

Ook hield hij de rechter voor dat zijn vrouw en andere getuigen geld kregen om belastende verklaringen af te leggen. Hij liet zijn advocaat de bankafschrift met de OM-storting aan het gerecht overleggen. Tenslotte probeerde hij zelf en ook via zijn raadsvrouw de rechter te overtuigen dat het OM geen enkel bewijs heeft tegen hem dan alleen maar ‘leugenachtige’ verklaringen.

Officier van justitie Gert Rip ontkende tijdens de strafzitting herhaaldelijk dat er een ‘deal’ werd gesloten met de verdachte en getuigen. De verdachte en zijn vrouw werden voor hun eigen veiligheid naar Nederland overgebracht en dat de echtgenote voor onder meer huisvesting en levensonderhoud geld voor zes maanden ontving.

Rip wees de rechter verder op de zeer samenhangende verklaringen van Kuwas, zijn vrouw en andere getuigen. Met name de bekentenis van Kuwas wijst duidelijk op daderwetenschap in de moorden op Wiels, Conception en Arnaud, aldus de OM-vertegenwoordiger. Hij vorderde levenslang voor de verdachte.

Uiteindelijk verklaarde Kuwas niet bij de uitspraak op 29 augustus aanwezig te willen zijn en hij werd gisteren terugvervoerd naar Nederland. Dit houdt in dat hij bij een veroordeling in dit land zijn straf zal uitzitten.

Bron: Tilii

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties