Theater Festival Boeli & Tip eert befaamde Curaçaose auteurs

Theater Festival Boeli van Leeuwen & Tip Marugg

Theater Festival Boeli & Tip in Teatro Luna Blou | Poster Teatro Luna Blou

WILLEMSTAD – Boeli van Leeuwen en Tip Marugg, twee van de meest gelauwerde schrijvers van Curaçao, worden van 10 – 19 september geëerd tijdens het Theater Festival Boeli & Tip in Teatro Luna Blou.

Dit unieke literair documentair festival bestaat uit vier verschillende voorstellingen, met poëzie, lezingen en documentaires. Én de voorstellingen De Morgen loeit weer aan en Schilden van Leem.

Op 10 september opent het festival met de documentaire ‘De Indiaan baarde een neger’ van Sherman de Jesus over het werk van Boeli van Leeuwen. De volgende dag presenteert regisseur Milushka Birge de theatervoorstelling van Boeli van Leeuwens meesterwerk Schilden van Leem.

Op vrijdag 12 september brengt de Amsterdamse theatergroep Flint een toneelbewerking van Tip Maruggs magnum opus De Morgen loeit weer aan.

Deze voorstellingen zijn ook te zien op respectievelijk 19 en 17 september. Bovendien biedt het festival een avond rond de gezongen poëzie van Tip Marugg op 18 september.

Theater Festival Boeli & Tip is opgezet als een fundraising voor Teatro Luna Blou, in samenwerking met de Curaçaosche Kunstkring. Kaarten voor de voorstelling kosten ANG 35,- per avond, een passe-partout voor alle vier voorstellingen is verkrijgbaar voor ANG 125,-

Voor meer informatie belt u Teatro Luna Blou op 462-2209 of 520-8537 of kijkt u op de Facebook-pagina ‘Theater Festival Boeli & Tip’.

Bron: Persbericht Teatro Luna Blou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *