32 C
Willemstad
• zaterdag 25 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Was Bart D. betrokken bij de dood van zijn vrouw?

HomeMediaTelegraaf | Was Bart D. betrokken bij de dood van zijn vrouw?

Marinevrouw Iris levenloos in zwembad gevonden op feestje | Olof van Joolen

Korporaal Iris had het geweldig naar haar zin op Curaçao, waar ze met haar geliefde Bart (op de foto naast haar) in het huwelijk trad. In het verschiet zat een mogelijke verhuizing door een carrièreswitch.

Het is de droom van veel marinemensen. Een plaatsing op Curaçao. Voor Iris Homan (31) en haar man Bart ging de wens in vervulling. De twee vertrokken vijf jaar geleden naar de Antillen om te leven in een paradijs. De droom veranderde alleen in een nachtmerrie.

Het contrast tussen het leven van Iris en haar eveneens bij de logistieke dienst van de marine werkende echtgenoot en haar dood kan niet groter zijn. Op Facebook hield de uit Hengelo afkomstige Homan haar vrienden nauwgezet op de hoogte van alle leuke dingen die ze deed op Curaçao.

Van gezellige avondjes uit met vrienden, een glas of een bierflesje standaard in de hand. Tot weekendjes weg naar Aruba, Florida of een avontuurlijke vakantie in Colombia. Als klap op de vuurpijl trouwden de geliefden vorig jaar mei. Natuurlijk op een parelwit strand met uitzicht op een diepblauwe zee en een indigo blauwe oude Amerikaan als trouwauto.

Uit de postings valt op te maken dat er over een paar maanden een einde aan de periode in – zoals marinemensen zeggen – de west zat te komen. Korporaal Iris was begonnen met een opleiding managementassistent/directiesecretaresse bij de LOI. Verwachte afstudeerdatum: 2020. Op haar LinkedIn-profiel meldt ze op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. Bij een Facebook-foto van het carnaval verzucht ze: ,,Ik ga het hier zo missen …”

Op tweede pinksterdag gaat het stel naar een feestje in het dorp Montana bij Willemstad. Het is gezellig en druk. Pas diep in de nacht wordt Iris gemist. Waar is ze gebleven? Volgens bronnen rond het onderzoek gaan andere feestgangers zoeken en vinden ze haar levenloze lichaam in het zwembad. Iris Homan valt niet meer te reanimeren.

Lopend vuurtje

Op het eiland waar vooral marinemensen elkaar allemaal kennen, gaat het verhaal als een lopend vuurtje. Zouden er drugs of te veel drank in het spel zijn geweest? Die optie wordt ineens realistisch als de Koninklijke Marechaussee na bijna een week getuigen verhoren en echtgenoot Bart verhoort. Niet als getuige, maar als verdachte, zo stelt OM-woordvoerder Norman Serphos.

Bart wordt ineens Bart D. Hij moest afgelopen maandag voor de rechter-commissaris verschijnen. De strafbare feiten waarvan justitie hem verdenkt zijn: betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw, dan wel nalatigheid. De KMar en het parket in Willemstad zeggen hun onderzoek vooral te richten op het verband tussen drank- en drugsgebruik en de dood van de marinevrouw.

Is Iris verdronken omdat ze te beneveld was om te zwemmen en haar man niet meer in staat haar te redden? Het is een van de scenario’s waar volgens het OM naar wordt gekeken. In afwachting van de uitkomst is Barts hechtenis geschorst zodat hij terug naar Nederland kan om zijn geliefde te begraven. Hij moet zich beschikbaar houden voor verdere verhoren op het eiland dat voor hem in een nacht moet zijn veranderd van paradijs in een hel.

Bron: Telegraaf

9 reacties

 1. Idd, iedereen heeft zijn/haar beschuldiging al klaar. Je bent op dit forum bij voorbaat al veroordeelt, zonder evidence want dat is niet nodig. Netjes hoor.

 2. @Wel apart dat een moordverdachte zomaar mag reizen trouwens. Dat is normaal op Curacao. Moordverdachte Wiels mocht ook naar Venezuela reizen.

 3. @ Ericlapas,

  Laat ik je uit de droom helpen. Wanneer er 1 club is zonder gevoel voor humor en die ook nog eens onderzoek plegen, waarbij verdachten al snel worden beschuldigd dan is het de KMAR wel.
  Kijk gewoon even naar de onderzoeken van de afgelopen jaren naar militairen in oorlogsgebieden. Die waren min of meer al veroordeeld, toen uiteindelijk bleek dat er uberhaupt geen bewijs aanwezig was. Alles was gebaseerd op aannames.
  Geloof me, wanneer de KMAR hier harde bewijzen in handen had gehad dan was de echtgenoot echt niet op het vliegtuig gestapt.

  Bovendien, omdat dit op Curacao is gebeurd en buiten diensttijd zal de politie en recherche van Curacao ook bij het onderzoek betrokken zijn. Zij zien kennelijk ook geen bewijzen op dit moment.
  Mocht hij het hebben gedaan dan mag hij van mij heel lang de cel in gaan, heb ik geen medelijden mee, zal hem ook niet verdedigen. Maar omdat dit is gebeurd op een feest, waar veel mensen aanwezig waren, is het niet automatisch duidelijk dat hij de dader is. Waar waren de andere gasten toen hij haar in het zwembad zou hebben gedumpt ? Die deden allemaal de ogen dicht ?
  Kortom, het is een vreemd verhaal, zo lang we niet weten hoe ze is gestorven (drugs, verwurging, messteken, pistool ?) valt er weinig te speculeren.

  En over speciale behandeling van makamba’s ?

  How about Dos Santos en Jamaloodin ? Vanaf het begin af aan werd gesteld dat zij bij de moord op Wiels betrokken zouden zijn geweest. Ze lopen alletwee min of meer vrij rond. Eentje in Venezuela, de ander hier.
  Wat te denken van Schotte ? Nu tweemaal veroordeeld, maar loopt nog vrij rond. Brian Mariano loopt vrij rond. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 4. Beste @Anton, ik was niet echt duidelijk. Blijkbaar was de regel, “Ze wringen zich door alle bochten om een moordenaar het hand boven het hoofd te houden.” Daarmee wil ik zeggen dat hij niet eens als moordverdachte wordt gezien. Bij ons negers worden we eerst opgepakt en opgesloten voordat het onderzoek begint. Je moet weten hoeveel onschuldige zwarte broeders vastzitten..

 5. Het valt gelijk op hoe solidair Nederlanders onder elkaar zijn maar het kan ook plaatsvervangende schaamte zijn natuurlijk. Ze wringen zich door alle bochten om een moordenaar het hand boven het hoofd te houden. Wel apart dat een moordverdachte zomaar mag reizen trouwens. Het is geen hogere wiskunde maar op de foto is duidelijk te zien dat hij niet herkenbaar op de foto wilde zijn anders had hij geen zwarte balk voor zijn gezicht gefotoshopped. Ik vermoed dus ook voorbedachte rade.

 6. Neem aan dat hij niet alleen op dat feestje was, dus dan kunnen ze de rest van de feestvierders ook wel aan gaan houden voor nalatigheid.
  Of hij heeft haar vermoord of niet. Verdachtmakingen zonder bewijs is niet de manier waarop men te werk zou moeten gaan. Gezien het feit dat hij gewoon naar Nederland mocht viegen is er geen enkel bewijs dat hij de dader is. Dus blijft ‘nalatigheid’ over.
  Nooit geweten dat ik verantwoordelijk ben voor hetgeen mensen in mijn omgeving eten, drinken of gebruiken. Weer wat geleerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties