Telegraaf | Vijf arrestaties op Bonaire om dood agent

Door Edwin Timmer

Vijf arrestaties op Bonaire om dood agent

Vijf arrestaties op Bonaire om dood agent

KRALENDIJK – Vijf nieuwe aanhoudingen heeft de politie gisteravond gedaan op Bonaire. Alle vijf worden verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval en de moord eerder deze maand op de Nederlandse politieagent Ferry Bakx.

Dat heeft het Korps Politie Caribisch Nederland de afgelopen nacht bekend gemaakt. In totaal heeft het onderzoeksteam, dat wordt bijgestaan door politiemensen uit Nederland, Curacao en Aruba en door speurneuzen van het Nederlandse leger, nu zes personen in de boeien geslagen.

Zes mensen komt overeen met het aantal overvallers uit de getuigenverklaringen van de familie Van Dijk die op 17 augustus in een luxe wijk in Kralendijk werd overvallen. Over de leeftijd, identiteit of nationaliteit van de verdachten kan politiewoordvoerster Lucia Beck nog niets zeggen. ,,Dat wordt op dit moment nog onderzocht.’’

De aanhoudingen vonden plaats in een woning aan de Kaya Gemini in de hoofdstad van het Caribische eiland. Het huis zelf is op sporen en bewijsmateriaal doorzocht.

Bron: Telegraaf

6 Reacties op “Telegraaf | Vijf arrestaties op Bonaire om dood agent

 1. @Maurice
  Altijd maar Lips, wordt je niet moe van constante herhalingen. Misschien een keer iets origineels?

  @Mano
  Wel goed lezen: er wordt duidelijk vermeld;
  In totaal heeft het onderzoeksteam, dat wordt bijgestaan door politiemensen uit Nederland, Curacao en Aruba en door speurneuzen van het Nederlandse leger..

  @Chris
  Je bent knap bevooroordeelt. “Papiaments sprekend, dus”??.
  6.5 eilanden in het Car. gebied waar Papiaments wordt gesproken, dus zijn het Curacaoenaars.

 2. Ja, bij het tv programma Opsporing Verzocht wordt standaard gesproken over ‘van Noord Afrikaanse afkomst’ (dus Marokkanen) en ‘Papiaments sprekend’ (dus Curacaoenaars).

  Bij de laatste aflevering die ik zag werd zelfs geen enkele Nederlandse crimineel meer gezocht.

 3. @ Mano,

  Het is in Nederland tegenwoordig politiek correct om geen ethniciteit meer te vermelden wanneer het misdaad betreft.
  De hele wereld weet wel wie of wat het zijn, maar het mag niet worden vermeld……………

 4. Nou zo geweldig doortastend zou ik niet durven beweren. Feit is dat zonder medewerking van de Bonairiaanse politie (en in sommige gevallen ook van de lokale autochtone Bonairianen) de Nederlandse politie niets tot zeer weinig kan. Tja, de Latino boeven weten waar zij het moeten zoeken, hoewel de buit niet is waar zij blijkbaar op gehoopt hadden. Goed dat ze zijn opgepakt!
  Toch vreemd dat de telegraaf er niet over rept dat het om 5 Latijns-amerikaanse arrestanten gaat. Nou ja, dat doet de telegraf later misschien nog wel. Maar de lokale pers op de eilanden is al op de hoogte..Het zijn maar kleine eilanden..

 5. Doortastend optreden van de Nederlandse politie.

  Betwijfel of het met lokale agenten zo snel tot het een oplossing zou zijn gekomen.

  Nu maar hopen dat ze niet voor Irma Lips moeten verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *