30 C
Willemstad
• zondag 18 april 2021 16:40

AntilliaansDagblad | ‘Begrotingsdiscipline voor Aruba noodzakelijk’

Oranjestad - De regering moet zich vooral richten op het verlagen van de kosten van het overheidsapparaat. Omdat de belastingdruk op Aruba al relatief hoog is, liggen...

AntilliaansDagblad | Twijfel over ‘financieel duwtje’

Willemstad - De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft er sympathie voor dat de MFK met een wetsvoorstel is gekomen dat erop gericht is de arbeidskansen voor jongvolwassenen te...

AntilliaansDagblad | ‘Met kruimels komen we er niet’

Willemstad - Kruimels zullen Curaçao niet uit de economische malaise halen waar het zich momenteel in bevindt. Om dat voor elkaar te krijgen zijn grote bedragen nodig;...

AntilliaansDagblad | ‘Escalatie van conflict voorkomen’

Willemstad - Het Medische Staf Bestuur (MSB) heeft de directie van het Curaçao Medical Center (CMC) met de nodige klem verzocht ‘escalatie van de impasse’ met de...

PBC | Drie Coronapatiënten overleden in het CMC

Persbureau Curacao Drie patiënten zijn vandaag overleden in het CMC aan de gevolgen van Covid19 overleden. Het totaal aantal doden is 85. Dat is inclusief twee patiënten die...

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaTelegraaf | TUI-toeristen al drie dagen vast op Curaçao

Telegraaf | TUI-toeristen al drie dagen vast op Curaçao

Paul Eldering

TUI wel, KLM niet vertrokken van Schiphol | | Daan Heijden

WILLEMSTAD – Circa 300 Nederlandse toeristen hebben met TUIfly een recordvertraging van drie dagen opgelopen wegens pech aan het vliegtuig.

„Sinds 22 januari zitten deze passagiers van TUIfly vast op Curaçao en Bonaire vanwege een technisch probleem. De vlucht staat nu gepland om vrijdagavond rond tien uur te landen op Schiphol. Dit is de langste vluchtvertraging in zeven jaar”, aldus de ’vluchtvolggegevens’ in de computer van EUClaim.

De gedupeerde passagiers hebben volgens een woordvoerster recht op een vergoeding van €600, op grond van een Europese verordening. Ook moet TUI zorgen voor extra hotelovernachtingen en maaltijden op de Antillen.

’Heel vervelende vertraging’

TUI-manager Petra Kok geeft de overlast toe. „Een hele vervelende vertraging van onze vlucht OR368, veroorzaakt door een onderdeel aan het toestel dat niet goed functioneerde. Er is een technicus naar Curacao gestuurd en een vervangend onderdeel. Helaas was dit vooraf niet te voorzien. Dat betreuren wij, maar veiligheid gaat altijd voor.”

Het bedrijf zegt te zorgen voor onderdak en eten voor de gestrande reizigers, die zijn ondergebracht in Santa Barbara, Hilton en Konuku. „Zij zullen naar verwachting vrijdag naar Schiphol vertrekken en daar ’s avonds aankomen.”

TUI schrijft aan hen een update: „Het is niet gelukt om het vliegtuig eerder te repareren. De nieuwe vertrektijd is gepland op vrijdag 08:00 uur lokale tijd. Er is nog een nacht in het hotel voor u geregeld inclusief diner, ontbijt en lunch.”

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. @ericlaplas
    Werkbriefjes bestaan al “tig” jaren niet meer bij de Sociale Dienst. Zowel daar (gemeentes) als bij het UWV gaat alles digitaal, dus geen enkel probleem. Vervelende kwestie zo’n lange vertraging, maar aan de andere kant wel lekker een verlenging van de vakantie.

  2. Heb dit in het verleden ook een paar keer meegemaakt, heb de werkgever gebeld en gezegd dat ik nog een week achteraan plak, was geen probleem. Ik maak me zorgen om de mensen met een uitkering want er moet werkbriefjes en sollicitatiebewijzen ingeleverd worden en dat gaat moeilijk als je in het buitenland bent.

  3. Dat kan verkeren, vervelend als je moet werken, anderzijds wel weer aardig overgebracht te worden naar 1 tophotel en 2mindere resorts.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties