28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

Telegraaf | Trump wil doodstraf voor drugsdealers

De laatste jaren is het drugsgebruik in de VS flink toegenomen. | AFP

WASHINGTON – De Amerikaanse president Donald Trump wil de doodstraf invoeren voor grote drugsdealers. Volgens het Witte Huis staat deze maatregel in een plan om de drugscrisis in de VS aan te pakken. Trump presenteert het plan maandag in New Hampshire, een staat die met een grote drugsproblematiek kampt.

De laatste jaren is het drugsgebruik in de VS flink toegenomen. In 2016 stierven meer dan 40.000 Amerikanen aan een overdosis, vijf keer zoveel als in 1999. Vooral opiaten, zoals heroïne en morfine, zijn een probleem. Trump wil daarom ook dat artsen dit soort verdovende middelen minder vaak voorschrijven. In drie jaar tijd moet het aantal recepten volgens hem met een derde dalen.

Trump heeft vaker gezegd dat drugsdealers de doodstraf moeten krijgen, maar het is voor het eerst dat dit in beleid wordt opgenomen.

Een woordvoerder van het Witte Huis zei zondagavond tegen journalisten dat het ministerie van Justitie „de doodstraf zal zoeken tegen drugshandelaren, als dat passend is onder de huidige wet.” Volgens Trump hebben individuele dealers soms duizenden doden op hun geweten.

Het Amerikaanse Congres heeft onlangs zes miljard dollar beschikbaar gesteld om de drugscrisis te bestrijden. Trump wil dat geld onder meer gebruiken voor preventie en voorlichting via een grootschalige advertentiecampagne en om verslaafden aan werk te helpen.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

5 reacties

 1. Esther,

  Wanneer drugsgebruik geen andere criminele feiten tot gevolg heeft zou ik je nog gelijk kunnen geven. Echter, de drugshandel gaat gepaard met veel criminaliteit. Denk aan afrekeningen, afkopen overheidspersoneel (politie, bestuurders etc), diefstallen, geweld en ga zo maar door.

  Duterte is begonnen met het vogelvrij verklaren van drugsdealers en zo waar, de Filipijnen beginnen weer wat leefbaarder te worden. Het land was volledig in de grip van de drugshandelaren en de drugsverslaafden. Nu begint het weer te normaliseren. Soms moet je wat drastische maatregelen treffen om succesvol te zijn.
  De war on drugs is destijds door Reagan begonnen, maar sinds die tijd is er weinig vooruitgang geboekt. Tijd voor een andere aanpak, dus ik kan me hier goed in vinden. Veel drugsbazen hebben meerdere moorden op hun geweten, dus we zullen er niet veel aan missen wanneer ze aan hun laatste reis gaan beginnen.

 2. Jopi, drugsgebruik is een keuze, daar kun je dealers niet verantwoordelijk voor maken.

  Anders moet je ook de doodstraf eisen van de verkopers van Licores Maduro en The Wine Factory, die veel meer slachtoffers maken.

  Of niet, Carlos Monk en Rob ‘Polar’ Blaauw?

 3. Ik ben geen Trump aanhanger maar de doodstraf voor die smeerlappen die de dood van miljoenen schuldigen op hun geweten hebben vind ik terecht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -