Telegraaf | Trump: ’Drugskartels buiten coronacrisis uit’

Extra aandacht in het tegenhouden van drugssmokkel gaat volgens Trump uit naar het regime van de Venezolaanse president Nicolas Maduro | EPA

WASHINGTON – De VS gaan meer marineschepen naar het Caribisch gebied en het oosten van de Grote Oceaan sturen om te voorkomen dat drugskartels profiteren van de coronapandemie en meer narcotica smokkelen. Dat zeiden president Donald Trump en defensieminister Mark Esper woensdag (lokale tijd) tijdens een persconferentie.

„Deze extra krachten zullen onze capaciteit om antidrugsoperaties in de regio uit te voeren bijna verdubbelen”, maakte Esper bekend. Behalve schepen stuurt het land ook meer vliegtuigen en personeel.

Volgens Trump is er een „toenemende dreiging” dat kartels en criminelen de situatie die door de pandemie is gecreëerd willen uitbuiten. „Dat moeten we niet laten gebeuren”, zei de president.

Extra aandacht in het tegenhouden van drugssmokkel gaat volgens Trump uit naar het regime van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Washington wil Maduro en veertien andere hooggeplaatste functionarissen oppakken wegens „narcoterrorisme.”

Het regime in Caracas zou jarenlang hebben samengezworen met de Colombiaanse FARC (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia) om drugs naar de Verenigde Staten te smokkelen.

Bron: Telegraaf

6 Reacties op “Telegraaf | Trump: ’Drugskartels buiten coronacrisis uit’

 1. Mr Mossel there are not many drug plantations in vzla. Drugs cartels in colombia are sending cocaine to vzla with alleged approval senior high military directly to vzla harbours putting in ships. There is alleged agreement Farc/vzla govn sending cocaine. A lot ngo have been warnings in the past and today. Lets hope this matter will be resolute with talks. Nobody wants other solutions than talking making agreements. Everything must be peaceful

 2. LaStiwz . Ik vind het vreselijk om waardevolle woorden tot jou te richten en zonde van mijn prachtige mooie tijd VERSTANDELOZE LEEGHOOFDIGE DOMOOR.

 3. @Roberto zegt: “…Onlangs ontdekten verbaasde autoriteiten echter dat smokkelaars een hightechonderzeeër met een dubbele romp en een doorsnede van meer dan 3 meter aan het bouwen waren, die ongeveer 200 ton cocaïne kon vervoeren…”

  Lul niet man. Een circel met een doorsnede van 3 meter heeft een oppervlakte van 7m². Laat een ton cocaine één kubieke meter zijn.
  200 / 7 is 30. Je hebt nu een cilinder van 3 meter doorsende en 30 meter lang. Enkel en alleen gevuld met cocaine.

  Volgens jou was de boot dubbelwandig en high tech. Daarbij moet hij ook nog kunnen drijven.
  Zal dus als snel 70 meter lang zijn.

  Roberto, je hebt wel een erg dikke duim.

 4. Mitchel Daniel

  Wordt Walker swa

  Niagaraga dossier eerst lezen

  Jij met je bommen
  Wie zijn de gebruiker

 5. Ach wat. Dit is allemaal oud nieuws. Bolivia, Venezuela, en Colombia hadden ALTIJD samen gewerkt. Three musketeers. Een tijdje geleden verborgen Colombiaanse drugssmokkelaars hun waar in passagiersvliegtuigen en -schepen. Onlangs ontdekten verbaasde autoriteiten echter dat smokkelaars een hightechonderzeeër met een dubbele romp en een doorsnede van meer dan 3 meter aan het bouwen waren, die ongeveer 200 ton cocaïne kon vervoeren. Wantrouwige omwonenden brachten de politie naar een loods buiten Bogotá, op 2300 meter hoogte in de Andes en 300 kilometer van de dichtstbijzijnde haven vandaan. Het 30 meter lange vaartuig had een oceaan kunnen oversteken, voor de kust van Miami of andere kuststeden kunnen bovenkomen en clandestien zijn lading drugs kunnen lossen. Hoewel er niemand op de plek was en er niemand werd gearresteerd, “denkt” men dat er Russische en Amerikaanse criminelen bij betrokken zijn, onder wie een vakkundig onderzeebootbouwer (Francisco Guttierez. geboren in La Paz). Zelfs een aartsbisschop (kardinaal Lebrún) stond aan de leiding hiervan, hij(kardinaal) was ook een bekende crimineel. Padre José Luis Gil was ook van de partij. Maar ja, alles in de doofpot. De onderzeeër had in drie delen door opleggers naar de kust vervoerd kunnen worden, zeggen de autoriteiten. Ze verwonderden zich echter erover hoever de drugshandelaren wilden gaan om hun producten te exporteren.

 6. Abraham Mossel

  Elk probleem heeft ook zijn voordeel, in dit geval kan/ moet Trump er een voordeel uit slaan en op alle drugs plantage`s in Venu een bom gooien en in de jens steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *