30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 12:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | PAR lanceert Covid19-app

Persbureau Curacao

Dit met als doel de effectiviteit van de huidige informatiestroom vanuit de overheid te versterken.

PAR lanceert vanaf woensdag 1 april een informatief platform op je telefoon. Daarin worden dagelijks updates gegeven en besluiten gepubliceerd om de verspreiding van de Coronavirus onder de Curaçaose bevolking op te vangen.

Dit met als doel de effectiviteit van de huidige informatiestroom vanuit de overheid te versterken.

- Advertentie -

In tijden van crisis en onzekerheid is het van cruciaal belang dat de bevolking goed geïnformeerd wordt over wat er van elkaar verwacht wordt of mag worden. Om die reden heeft de PAR besloten om alle informatie over het Coronavirus voor alle inwoners van Curaçao beschikbaar te stellen in de Report App.

De app is vanaf 1 april voor alle inwoners beschikbaar. Via Via [email protected] kan elke inwoner een persoonlijke toegangscode aanvragen. De app is te downloaden in Google Play en de App Store.

Er zijn binnen dit platform vijf informatieve velden beschikbaar in drie talen: Papiaments, Nederlands en Engels.

PAR & COVID-19: Informatie over COVID-19 vanuit de overheid verzameld in een overzichtelijk document door de PAR. Deze content wordt nauwkeurig bijgehouden en voorzien van belangrijke links en instructievideo’s.
Over Melding: Waar mensen direct digitaal terecht kunnen wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een ongewenste thuissituatie door thuisisolatie of thuiswerken.
Over PAR: Men kan hier terecht voor meer informatie over PAR als politieke organisatie.
Logboek: Mogelijkheid om een eigen logboek bij te houden over persoonlijke ervaringen tijdens, maar ook na de COVID-19 periode.
Storytelling: Het Coronavirus zorgt voor stress en onzekerheden, maar ook voor goede en krachtige ervaringen die gedeeld mogen worden ter ondersteuning en inspiratie van anderen. Via Storytelling zorgt de PAR dat deze verhalen bij de mensen terechtkomen. Deze verhalen kunnen mensen insturen naar [email protected]

- Advertisement -

Met het COVID-19 informatieveld van Report App is het mogelijk om informatievoorziening te coördineren. Te zorgen voor een effectieve communicatie en samenwerking.
Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

16 reacties

 1. @Knoekoe. Ben in 1975 vertrokken van het eiland en teruggekeerd in 2011.
  Kan dus alleen oordelen over de periode 2011 tot heden. Antwoord is geen.

 2. Waarschijnlijk gaat de PAR gebruikers tegen verkiezingstijd bombarderen met allerlei verkiezingsgebral.
  Ik zou het niemand aanraden, want heeft de PAR wel over privacy nagedacht? Denk het niet eigenlijl?
  Het OLVG Heeft een app alleen voor Amsterdammers die al meer dan 40:000 keer wordt gebruikt behalve informatief is het de bedoeling dat mensen hun evt bezorgdheid die ze mochten hebben samen met artsen kunnen vaststellen, zodat artsenbezoek niet overbodig is.
  Maar dat is anders.
  PAR, vergeet het maar.

 3. Johannes heeft wel een erg groot ego als hij denkt dat er iemand geinteresseerd is in zijn prive gegevens.

  Sluit niet uit dat hij daarom zijn kliko niet gebruikt en zijn afval verbrand of in de kliko van de buren gooit.

 4. ……”the Aruba government anticipates that the public service – just like everyone else in the community – will have to make great sacrifices”……

  @Dislect, Aruba loopt een asntal vlakken, ondanks dat ze daar ook kampen met politieke nepotisme en eind typische kuren, duidelijk voor op Curaçao.

  Toerisme georienteerd = service minded, vriendelijk, alhoewel dat op Curaçao ook behoorlijk is verbeterd.

  PR ( Iedereen weet vaak wél waar Aruba ligt/ gehoord van Aruba, niet perse van Curaçao) , SCHOON!!!, verzorgde rotondes en pleinen, en lopen ook nu weer voorop als het om hand in eigen boezem steken gaat i.c. snijden in de eigen ( salaris) kosten gaat. Toch weer hele andere mentaliteit daar.

 5. @John Bash, inzake uitzonderlijke politici :Joop den Uyl,ok fair choice.
  Ik doelde eigenlijk meer op politici hier op Curaçao, Vanaf 1969, up.

 6. …”inherent Corrupte politici en politieke partijen”… @John Bash.

  Daar kunnen we het over eens zijn , en dat kunnen we na 50 jaar corrupte politiek wel stellen op Curaçao.

  Zwarte en witte partijen, allebei doen ze het. De zwarte partijen (en directeuren) zouden zogenaamd de broeders redden ( met mooie praatjes) van het post koloniale juk en blanke bestuur, en bleken nog veel grotere dictators en rovers (diverse Godett en Wiels, Don Martina c.s., moeder Theresa alias Maria L P, koning Tromp, DeLannooy, Sluis, Geus, Zita) te zijn dan de piraten.

  Het is vooral het gemak waarmee deze corruptie en het gegraai “genormaliseerd” en “vergeven” wordt door deze politici en politieke partijen, maar ook hun “onderwetende” of wetende doch omgekochte fanclub die deze corruptie uit het verleden en heden door dik en dun verdedigen.

  en je voor alles uitmaken als je er wat van durft te zeggen.
  $$$$ corrupts, bij de een wat makkelijker dan de ander.

  Wie zijn trouwens de uitzonderingen waar je het?
  Over hebt?

 7. @ John Bash

  Ja, je kan fake info gebruiken.
  Maar meesten zullen dat overigens niet doen.
  En vervolgens is door de app alsnog van je telefoon verdere info te halen. Dan denk je anoniem de PAR app te gebruiken…

  Men kan zo makkelijk allerlei informatie koppelen waarmee vervolgens een duidelijk profiel van je gemaakt kan worden.

  Niet gebruiken dus !

 8. “Daarnaast werden er niet zulke onkreukbare en integere personen aangesteld op functies die juist personen met een onkreukbare, onbesmette reputatie en integriteit vereisen.”
  meneer Ys is hier een mooi voorbeeld van

 9. Even off-topic. Zag vanavond de winkelier annex volgevreten politicus Amparo bij Tele Curaçao. Hij klaagde over het feit dat zijn winkel dicht moest en goisco, cost u less open mochten blijven. Volgens Amparo mogendie winkels niet open omdat zij Electronic e apparatuur verkopen die hij ook verkoopt. Als gewijd liet hij oa een staande ventilator zien die hij bij goisco had gekocht. Het blijkt eens te meer dat hij alleen aan zijn eigen portemonnee denkt.
  Het had de arme man gesierd om voor de tv zijn kiezers een hart onder de riem te steken in plaats van te klagen als een klein kind dat zijn zaak nu niets opbrengt. Hij verdient boven de 10000 gulden met niets nada niets doen.

 10. ……”Politieke partijen hebben zich als uiterst onbetrouwbaar gekwalificeerd, PAR ook, zouden integer zijn etc.. wel we hebben wel gezien wat daar van gekomen is”……..

  I.p.v. het terugdraaien van de politieke ( vriendjes) benoemingen, zoals beloofd, zijn er nog meer vriendjes benoemd. Als eerste de dochter van Gijsbertha. Daarnaast werden er niet zulke onkreukbare en integere personen aangesteld op functies die juist personen met een onkreukbare, onbesmette reputatie en integriteit vereisen.

 11. @Johannes: Gewoon een fake naam opgeven en een email adres van bijvoorbeeld hotmail. Bij hotmail hoef je in het geheel geen persoonlijke gegevens in te vullen. Nemen genoegen met fake namen en een vpn.

 12. Zeker doen…not !!!!!

  Er is geen garantie dat prive gegevens niet gebruikt worden voor andere doeleinden.
  Als het er nu niet inzit kan dat bij een update erin komen.

  Je koppelt een email aan een code. PAR weet dan hoogstwaarschijnlijk wie je bent.

  Politieke partijen hebben zich als uiterst onbetrouwbaar gekwalificeerd, PAR ook, zouden integer zijn etc.. wel we hebben wel gezien wat daar van gekomen is.

  Inhoudelijke onafhankelijke informatie dient door de overheid beschikbaar te worden gesteld via de officiele website.

  Niet via een politieke partij die een eigen draai aan de informatie zal geven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -