Telegraaf | Tientallen doden bij aanslagen Brussel

Bij veel Belgische media staat het dodental inmiddels al op 43. In heel Europa extra veiligheidsmaatregelenLIVE BLOG/UPDATE 12.17 UUR- BRUSSEL – Bij twee bloedige aanslagen in Brussel zijn dinsdagmorgen volgens de officiële cijfers zeker 26 doden en tientallen gewonden gevallen.
In het metrostation van Maalbeek in het Europese hart van Brussel zouden bij de aanslag op een treinstel van de metro zeker 15 mensen zijn omgekomen. Er zouden meer dan vijftig gewonden zijn gevallen.

De extremisten van Islamitische Staat hebben volgens Koerdische bronnen de verantwoordelijkheid voor de aanslagen hebben opgeëist. De Belgische premier Charles Michel sprak dinsdag op een persconferentie van twee blinde, gewelddadige en laffe aanslagen en repte van vele doden en gewonden.

De autoriteiten hebben dinsdag na de aanslagen op de luchthaven het openbaar vervoer helemaal stilgelegd. Ze hebben iedereen in Brussel gevraagd zich niet meer te verplaatsen en niet meer te telefoneren. De omgeving van het regeringscentrum en het parlement aan de Wetstraat zijn ontruimd, meldde persbureau Belga. Daar was later ook een ontploffing in de buurt toen er volgens Belgische media een object uit voorzorg werd opgeblazen.

Bij zelfmoordaanslagen dinsdagmorgen rond 08.00 uur in de vertrekhal van het vliegveld vielen zeker elf doden en meer dan dertig gewonden. Ruim een uur later waren er explosies in metrostation Maalbeek.

In heel Europa, inclusief Nederland, zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen na de aanslagen in Brussel. In Nederland heeft het ministerie van Justitie besloten de aanwezigheid van politie op grote stations uit te breiden.

Luchthaven Zaventem is het drukstbezochte vliegveld in België met zeker 106.000 starts en landingen per jaar.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *