Telegraaf | Sint-Maarten razend om aanpak corruptie

Een Kamermeerderheid wil niet dat Nederlandse politieagenten nog samenwerken met bestuurders van Sint-Maarten | ANP

Een Kamermeerderheid wil niet dat Nederlandse politieagenten nog samenwerken met bestuurders van Sint-Maarten | ANP

Een Kamermeerderheid wil niet dat Nederlandse politieagenten nog samenwerken met bestuurders van Sint-Maarten. De parlementariërs steunen daarmee de Nederlandse korpschef Bouman, die uit wantrouwen over de plaatselijke corruptie niet met bestuurders van het eiland wil werken. De kwestie zorgt voor een nieuw dieptepunt in de slechte verhoudingen tussen Nederland en Sint-Maarten, het eiland dat een land is in het Nederlandse Koninkrijk. Het eiland heeft te kennen gegeven dat het na de uitlatingen van Bouman, die gedaan werden tijdens een vertrouwelijk overleg, niet meer met Nederlandse ambtenaren wil praten.

Plooien

Aanstaande woensdag is er topoverleg tussen minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie), minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) en hun Sint-Maartense collega Richardson (Justitie). Of dat veel plooien zal gladstrijken is de vraag, want bronnen rond het kabinet weten dat de Nederlandse ministers de korpschef ook steunen.

Bouman wil met zijn agenten onafhankelijk onderzoek kunnen doen naar onder meer corruptie op het eiland en wil daarom niet samenwerken met de plaatselijke bestuurders. VVD-Kamerlid Bosman staat daarachter.

„Je kunt niet aanhaken bij het bestaande systeem”,

zegt de liberaal over het eiland waar onder- en bovenwereld met elkaar verweven zijn.

„Ik steun korpschef Bouman”, zegt PvdA-Kamerlid Van Laar onomwonden.

SP-Kamerlid Van Raak wil dat er doorgepakt wordt met het opsporen van corrupte politici op het eiland door Boumans agenten:

„We gaan de bevolking daar bevrijden.”

De ruzie tussen Sint-Maarten en korpschef Bouman is niet het enige wat is uitgelekt in de kwestie. Op een nieuwssite van het eiland kwamen geheime stukken uit de Rijksministerraad terecht die ook over de kwestie gingen.

VVD-Kamerlid Bosman vindt het een goed idee als daar een strafrechtelijk onderzoek naar wordt ingesteld.

Bron: Telegraaf

8 Reacties op “Telegraaf | Sint-Maarten razend om aanpak corruptie

 1. Margret hoort thuis in de oerwouden van Ruziename. Lafaards komen op Curacao schuilen omdat de bang zijn voor Bouta. Op Curacao durven ze wel een grote bek op te zetten maar in Ruziname doen ze het in hun broek voor bejaarde Bouta,

 2. Margret, is typisch iemand die als een papegaai de ezel napraat. Even op Curacao geweest of over gelezen en denken dat je Curacao deskundige bent. Generaliseren is er haar hobby.
  Trouwens, mooie foto Piroska dat paarse haar. Domme lelijke Margret kan niet aan jou tippen.

 3. Ik zou denken, dat het eerder geld kost !! Vindt jij trouwens niet dat er een onderzoek moet komen, Marcus?? Niet alleen op St.Maarten maar ook op Curacao. Wel handig dat die 50 rechercheurs daar al gestationeerd worden 🙂

 4. Piroska Middelhof

  @ Margret zonder Achternaam: “Een Beetje Dom”
  uw bovenvermelde opmerkingen. U zat op de verkeerde pagina van de Telegraaf. Het Party gedeelte is volgens mij iets verder in de editie. …….

  Met vriendelijke en Zonnige groet vanuit Curacao!

  Piroska Middelhof

 5. t’Is toch maar geweldigat ene @Margret zo goed is ingewijd.

 6. Sint Maarten heeft hetzelfde probleem als Curacao en Suriname: een oerdomme en corrupte bevolking die zelf iedere keer weer corrupte regeringen kiest.

  Daarom hebben de pogingen van Nederland geen enkele zin.

  Laat de boevennesten Curacao en Sint Maarten onafhankelijk worden, dan kunnen ze ongestoord moordenaars en drugdealers tot president benoemen zoals in Suriname.

 7. Typisch Nederlandse arrogantie. Rutte ziet zeker geld

 8. Fred de Haas

  De heer Bouman heeft gelijk. Bestuurders van St Maarten zijn geen medewerkers maar tegenwerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *