30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Rel rond zeegrens Venezuela en Curaçao

HomeLandenArubaTelegraaf | Rel rond zeegrens Venezuela en Curaçao
Vicepresident Rodríguez: „Het feit dat Curaçao heeft besloten mee te doen aan deze show, die alleen is bedoeld om de macht in Venezuela over te nemen, betekent dat Venezuela niet alleen de grens heeft gesloten, maar ook de relatie herziet met de lande”

PUNTO FIJO – Update – Venezuela heeft de zeegrens met de Antillen gesloten voor een „ongedefinieerde tijdsperiode.” Dat zei vicepresident Delcy Rodríguez, die op de staatstelevisie uithaalde naar Curaçao.

Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) zei nog niet op de hoogte te zijn gebracht. „De berichten wisselen elkaar snel af. We zijn het aan het verifiëren.” Een blokkade is „vervelend voor Caribisch Nederland die intensief contact hebben met Venezuela.” Het is volgens hem ook vervelend voor de bevolking van Venezuela omdat daar een tekort aan alles is.

De sluiting van de zeegrens hangt volgens vicepresident Rodríguez samen met de mededeling dat Curaçao moet gaan dienen als een soort knooppunt voor humanitaire hulp aan Venezuela. De Venezolaanse oppositie zegt dat hulpgoederen zaterdag het land worden binnengebracht. Dat is tegen de zin van het bewind van president Nicolás Maduro.

„Het feit dat Curaçao heeft besloten mee te doen aan deze show, die alleen is bedoeld om de macht in Venezuela over te nemen, betekent dat Venezuela niet alleen de grens heeft gesloten, maar ook de relatie herziet met deze landen”, zei de vicepresident.

Guaidó

De Venezolaanse strijdkrachten lijken ook schippers in eigen land te verbieden om uit te varen. „Het vertrek van boten uit alle havens dient te worden opgeschort”, citeert persbureau AFP uit een militair decreet. De maatregel is van kracht tot zondag.

Venezuela gaat gebukt onder een diepe economische en politieke crisis. Het land heeft twee rivaliserende leiders: parlementsvoorzitter Juan Guaidó heeft zichzelf uitgeroepen tot interim-president en krijgt steun van tientallen landen. Zijn rivaal Maduro wil ondertussen van geen wijken weten.

Bron: Telegraaf

6 reacties

 1. Mark, wat mij siert is evenzo subjectief als wie jij querulant acht.

  Feit is dat wij (indirect) ook aangesloten zijn bij de VN, die na WOII het internationaal rechtelijke principe van non-interventie heeft aangenomen en uitdraagt.

  Nu kan de VS (lees: Trump) dit principe met handen en voeten treden, echter, dat wij daaraan participeren spreekt boekdelen over ons.

 2. @Norbert George
  Dat Nederland noch de VS beslissen wie de president van Venezuela wordt, is maar goed ook.
  Het pijnlijke is dat de Venezolanen, ondanks de geveinsde
  democratische verkiezingen, daar ook niet over beslissen.
  Vediep je eens in de situatie aldaar of , als je wel degelijk op de hoogte bent van die situatie, wat ik vermoed: wees/blijf niet zo’n querulant. Het siert je niet.

 3. Daan Banaan, de vraag stellen is hem ook beantwoorden: omdat NL gelukkig niet beslist wie de President van Venezuela is, evenals de Verenigde Staten daar niet over gaat.

 4. Ik snap niet waarom zowel NOS als de Telegraaf blijft praten over president en vicepresident. Nederland heeft Guaidó erkend, dus HIJ is de president.
  Overigens heeft Maduro, behalve de top in het leger en ordediensten, al helemaal geen macht meer. Het zijn op dit moment gewoon pesterijen, maar je ziet dat de macht om echt iets te doen weg is. Het is inderdaad een kwestie van tijd. Ik denk veel minder dan 4 maanden. Het kan zomaar over zijn binnen een week.

 5. De vader van Delcy was ook een crimineel.. Deze mevrouw begon als Chavista maar werd door Chavez zelf van macht gehaald. Nu is ze weer terug… Woont in een paleis en draagt 1000 USD schoenen terwijl het volk sterft van de honger

 6. Deze mevrouw heeft samen met haar baas, die buschauffeur in Miraflores, een veel groter probleem. Hoe al die gestolen dollars uit de brandkasten van PdVSA en de nationale bank, naar bv. Nicaragua of zo te krijgen, om daar dan van hun politiek asylum (en verbanning)te genieten. Give’m say, 4 months max.
  Haar strijdmakker, El Ayssami, zal wel bij zijn buddies van Hezbollah onderduiken. Allen weten zich hoe dan ook actief opgejaagd door de V.S.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties