31 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 18:59

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | SXM-Statenlid Heyliger vandaag voorgeleid

Theo Heyliger

Philipsburg – Statenlid Theo Heyliger wordt vandaag om 14.00 uur voorgeleid aan de rechter-commissaris, die moet beslissen of hij langer in hechtenis blijft. Heyliger is opgesloten in een politiecel in Philipsburg, aldus The Daily Herald.

Het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) viel dinsdagochtend rond 7.00 uur de woning van Heyliger binnen. Zijn vrouw en kinderen waren getuige van de aanhouding, waarna een urenlange doorzoeking van het huis volgde. De officieren namen documenten en gegevensdragers in beslag.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels bevestigd dat de aanhouding te maken heeft met het Larimar-onderzoek. In die zaak wordt Heyliger ervan verdacht in 2011 als voormalig minister 300.000 dollar aan steekpenningen te hebben aangenomen in ruil voor het verlenen van bouwopdrachten, ‘wetende dat dit in strijd was met zijn plicht’.

- Advertentie -

Daarnaast is Heyliger verdachte in nog een ander strafrechtelijk onderzoek. Justitie verdenkt hem van het omkopen van oud-Statenlid Romain Laville in 2013. Heyliger bood hem een half miljoen dollar aan om zijn partij te verlaten en zo de toenmalige regering ten val te brengen.

Grisha Heyliger-Marten, echtgenote van Theo Heyliger, zei dinsdag dat de aanhouding en hechtenis van haar man als ‘een steek in de rug’ voelt. ,,Ze kwamen met tien voertuigen naar ons huis. Ze waren beleefd naar mijn kinderen, inclusief de jongste die zes jaar oud is. Ik dacht dat ze Theo naar Pointe Blanche zouden brengen.”

De leider van de United Democrats werd naar het politiebureau van Philipsburg gebracht, dat onlangs door het Europees Hof werd veroordeeld als ongeschikt voor opsluiting van mensen.

,,Hoe komt het dat alle andere gedetineerden in dit onderzoek in Pointe Blanche werden vastgehouden, behalve Theo? Ze willen hem en dit land breken”, voegde ze eraan toe in haar verklaring aan de media.

- Advertisement -

De United Democrats Party heeft in een reactie op de arrestatie van Heyliger ook een verklaring uitgegeven.

,,Het spreekt voor zich dat de arrestatie een grote klap is voor de United Democrats en we beschouwen dit als een ‘duistere dag’, niet alleen voor de partij, maar vooral voor de vrouw en kinderen van Theo en Sint Maarten in het algemeen”, zei plaatsvervangend leider Sarah Wescot-Williams.

,,We zullen de ontwikkelingen rondom de arrestatie nauwlettend volgen. Heyliger is onschuldig totdat het tegendeel bewezen wordt. We moeten, ook ten behoeve van ons land, vertrouwen hebben in het rechtssysteem en we kunnen alleen maar hopen op rechtvaardigheid. Het belang van de bevolking zal centraal blijven voor de partij, ondanks deze ernstige tegenslag waarmee we geconfronteerd worden”, aldus de partij.

De United Democrats zal haar leden en de bevolking van Sint Maarten op de hoogte brengen van de koers van de partij naarmate meer details en informatie beschikbaar komen. De politie en andere veiligheidsdiensten moeten alert zijn voor mogelijke protestacties wegens ontevredenheid over de arrestatie van Heyliger.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | PCR- en antigeentest vanaf maandag verplicht voor reizigers Bonaire naar Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Reizigers uit Bonaire moeten vanaf maandag een negatieve PCR-test voor vertrek tonen en drie dagen na aankomst op Hato een antigeentest ondergaan. Reden is...

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...
- Advertentie -