29 C
Willemstad
• dinsdag 20 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

AD | SXM-Statenlid Heyliger vandaag voorgeleid

HomeMediaAD | SXM-Statenlid Heyliger vandaag voorgeleid
Theo Heyliger

Philipsburg – Statenlid Theo Heyliger wordt vandaag om 14.00 uur voorgeleid aan de rechter-commissaris, die moet beslissen of hij langer in hechtenis blijft. Heyliger is opgesloten in een politiecel in Philipsburg, aldus The Daily Herald.

Het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) viel dinsdagochtend rond 7.00 uur de woning van Heyliger binnen. Zijn vrouw en kinderen waren getuige van de aanhouding, waarna een urenlange doorzoeking van het huis volgde. De officieren namen documenten en gegevensdragers in beslag.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels bevestigd dat de aanhouding te maken heeft met het Larimar-onderzoek. In die zaak wordt Heyliger ervan verdacht in 2011 als voormalig minister 300.000 dollar aan steekpenningen te hebben aangenomen in ruil voor het verlenen van bouwopdrachten, ‘wetende dat dit in strijd was met zijn plicht’.

Daarnaast is Heyliger verdachte in nog een ander strafrechtelijk onderzoek. Justitie verdenkt hem van het omkopen van oud-Statenlid Romain Laville in 2013. Heyliger bood hem een half miljoen dollar aan om zijn partij te verlaten en zo de toenmalige regering ten val te brengen.

Grisha Heyliger-Marten, echtgenote van Theo Heyliger, zei dinsdag dat de aanhouding en hechtenis van haar man als ‘een steek in de rug’ voelt. ,,Ze kwamen met tien voertuigen naar ons huis. Ze waren beleefd naar mijn kinderen, inclusief de jongste die zes jaar oud is. Ik dacht dat ze Theo naar Pointe Blanche zouden brengen.”

De leider van de United Democrats werd naar het politiebureau van Philipsburg gebracht, dat onlangs door het Europees Hof werd veroordeeld als ongeschikt voor opsluiting van mensen.

,,Hoe komt het dat alle andere gedetineerden in dit onderzoek in Pointe Blanche werden vastgehouden, behalve Theo? Ze willen hem en dit land breken”, voegde ze eraan toe in haar verklaring aan de media.

De United Democrats Party heeft in een reactie op de arrestatie van Heyliger ook een verklaring uitgegeven.

,,Het spreekt voor zich dat de arrestatie een grote klap is voor de United Democrats en we beschouwen dit als een ‘duistere dag’, niet alleen voor de partij, maar vooral voor de vrouw en kinderen van Theo en Sint Maarten in het algemeen”, zei plaatsvervangend leider Sarah Wescot-Williams.

,,We zullen de ontwikkelingen rondom de arrestatie nauwlettend volgen. Heyliger is onschuldig totdat het tegendeel bewezen wordt. We moeten, ook ten behoeve van ons land, vertrouwen hebben in het rechtssysteem en we kunnen alleen maar hopen op rechtvaardigheid. Het belang van de bevolking zal centraal blijven voor de partij, ondanks deze ernstige tegenslag waarmee we geconfronteerd worden”, aldus de partij.

De United Democrats zal haar leden en de bevolking van Sint Maarten op de hoogte brengen van de koers van de partij naarmate meer details en informatie beschikbaar komen. De politie en andere veiligheidsdiensten moeten alert zijn voor mogelijke protestacties wegens ontevredenheid over de arrestatie van Heyliger.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties