Telegraaf | Reisadvies voor Curaçao verzwaard van geel naar oranje

Alleen Aruba, Bonaire en Sint Maarten staan op dit moment op ’geel’. | ANP

Den Haag – Curaçao gaat op slot voor vakantiegangers. Het ministerie van Buitenlandse Zaken verzwaart het reisadvies van geel naar oranje.

Daarmee gaat er een streep door een van de laatste zonnige vakantiebestemmingen. De maatregel wordt genomen vanwege het toenemend aantal besmettingen op het eiland.

Eind oktober ontstond juist een run op vliegtickets naar Curaçao, nadat premier Rutte tijdens zijn persconferentie had aangekondigd dat het negatieve reisadvies naar het buitenland niet zou gelden voor het Caribisch deel van het koninkrijk, behalve de eilanden die al op ’oranje’ stonden. Alleen Aruba, Bonaire en Sint Maarten staan op dit moment op ’geel’.

Wie al een vakantie naar Curaçao heeft geboekt, wordt dringend geadviseerd niet te gaan. Het hangt af van de voorwaarden van de reisorganisatie of -verzekering of er geld wordt teruggegeven. Wie tegen het reisadvies in toch naar een rood of oranje gebied reist, is vaak niet verzekerd.

Bron: Telegraaf

9 Reacties op “Telegraaf | Reisadvies voor Curaçao verzwaard van geel naar oranje

 1. Stelletje schijtbakken bij uitstek hier het gros van de reageerders…

  De post van Monique spreekt mij echter nog het meest aan: zodra zij gelijk krijgt met haar schimmige verhaal ga ik meteen een een ticket boeken.
  Die injectie kan mij dus sowieso gestolen worden: terwijl jullie allemaal lekker die naald met designer drugs in de bips geprikt krijgen zal ik wel verder werken aan de groepsimmuniteit…

 2. Joep Meloen

  @ Robert,

  Niet nodig volgens velen op het eiland, maar wel nodig volgens Nederland en die redenatie kan ik wel volgen.
  Het feit dat Curacao Oranje bleef en reizen was toegestaan, terwijl in Nederland zelf al het reizen wordt ontraden, was natuurlijk al een spagaat voor Rutte. Hoe kon hij volhouden dat je wel naar Curacao mocht reizen, maar niet naar de Canarische eilanden, waar geen besmettingen zijn ?

  Zou Curacao er voor hebben gezorgd dat het aantal besmettingen binnen de perken bleef dan was het voor Rutte nog vol te houden. Maar toen hier het aantal besmettingen per dag drastisch op begon te lopen, velen zich niet aan de regels wilden houden, tja, doen viel er niet veel meer te doen.
  In Nederland zijn nu net verzwaarde maatregelen voor de kerst afgekondigd en dan kun je niet met een serieus gezicht staan te verkopen dat je nog wel naar Curacao mag, ondanks dat er daar meer besmettingen per dag zijn dan in veel Nederlandse steden.

  Ergo, dit heeft Curacao gewoon aan zichzelf te danken, niets meer en niets minder. Al diegenen die de maatregelen maar onzin vonden en die nu besmet zijn met corona hebben aan deze beslissing van Nederland meegeholpen. Die moeten dus nu ook niet gaan klagen, dit is wat zij hebben gewild (bewust of onbewust).
  Misschien dat de rest dan nu toch eindelijk wakker gaat worden en zich wel gaat houden aan de maatregelen.

 3. Propaganda ten top?

 4. Jammer. En niet nodig. Vooral ook niet omdat het effect van de vorige week genomen maatregelen pas deze week duidelijk wordt (!). De timing is dus bepaald vreemd en weinig professioneel te noemen. Toeristen zijn echt niet het probleem, maar wijzelf. Op het werk, thuis en bij tehuizen vinden veruit de meeste besmettingen plaats. Maar dat kun je 10x uitleggen en dr. Izzy kan nog zo zijn best doen; tegen emotie en angst is niemand opgewassen, zo blijkt ook nu weer. En dus heb ik begrip voor het wat vreemde en niet noodzakelijke besluit. Mijn advies voor wie al een ticket heeft; leef en eet gezond, houd je aan de regels, doe een PCR test en ga lekker op reis; bon bini & geniet!

 5. Op het ministerie in den haag wordt op dit moment gediscussieerd over de prioriteiten bij vaccinatie. Er gaan stemmen op om iedereen die naar code oranje of rood gebieden gegaan is achteraan te zetten, voor straf.

 6. En wie geboekt en betaald heeft, kan fluiten naar zijn centen.
  Zo, die zien we NOOIT MEER terug.

 7. En lekker puh, zegt het kabinet! Vanaf nu zijn jullie ook niet meer verzekerd! Dus al je corona krijgt, kun je alles zelf betalen.

 8. Je krijgt nu weer het gevoel van: “ZIE JE NOU WEL, WIJ HADDEN TOCH GELIJK!”

 9. Eindelijk snappen die eikels het! En de idioten die toch gegaan zijn moeten nu lekker voor straf in quarantaine als ze teruggaan.

  Nu de grens met onveilig eiland Aruba nog dicht, want dat is de zwakste schakel naar Latijns Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *