28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 10:19

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaNU | Reizen naar Curaçao afgeraden vanwege coronauitbraak

NU | Reizen naar Curaçao afgeraden vanwege coronauitbraak

Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath heeft de overheid “het gereedschap van de noodwet nodig om de coronacrisis te bestrijden” | ANP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verscherpt het reisadvies voor Curaçao naar kleurcode ‘oranje’ vanwege een toename van het aantal besmettingen op het eiland. Daarmee adviseert het ministerie alleen naar het eiland te reizen wanneer dat noodzakelijk is.

Mensen die momenteel op Curaçao zijn hoeven niet direct terug te keren, aldus het RIVM volgens Buitenlandse Zaken. Wel wordt er gevraagd om bij thuiskomst tien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Na de persconferentie van premier Mark Rutte begin vorige maand ontstond er een run op vakanties naar Curaçao. Rutte gaf toen een “dringend” negatief advies voor reizen naar het buitenland tot half januari, maar hij gaf ook aan dat Nederlanders nog wel naar Curaçao en Bonaire op vakantie kunnen. In Bonaire geldt nu nog code geel.

Curaçao kent sinds enkele weken een forse toename van het aantal besmettingen. Zondag nam de regering een noodwet aan, waarmee justitie boetes kan uitdelen voor het overtreden van de coronamaatregelen. Dit was daarvoor niet mogelijk. In Curaçao geldt onder meer een avondklok.

Het doorvoeren van de noodwet stond al zes maanden op de agenda, maar werd vertraagd door protesten vanuit de oppositie. Uiteindelijk is de wet in zwaar gewijzigde vorm aangenomen. Zo moet het parlement onder meer elk etmaal twee keer vergaderen over hoe lang de noodtoestand mag duren.

Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath heeft de overheid “het gereedschap van de noodwet nodig om de coronacrisis te bestrijden”.

Bron: NU.nl 

8 reacties

 1. Overigens is er nog steeds sprake van vervalsingen van pcr tests.
  De test blijkt eenvoudig zelf te vervalsen, maar wordt ook nog steeds vervalst via websites en social media.
  Epidemioloog Izzy Gerstenbluth zegt naar aanleiding van vragen van NU.cw de mogelijke vervalsingen te hebben nagetrokken bij het RIVM. “De inschatting daar is dat het niet om grootschalige praktijken gaat en ze er niet zoveel aan kunnen doen”, aldus Gerstenbluth.
  Volgens de epidemioloog is het RIVM ook niet de inspectie en heeft het orgaan geen handhavings- of opsporingstaken.

  Het gemak waar gesproken wordt “ze er niet veel aan kunnen doen” vind ik een gotspe evenals dat het RiVM geen opsporings en handhavingstaken heeft bij zo iets belangrijks wat de volksgezondheid betreft.
  Wat is ons reprodutiecijfer nu. Zitten we tegen de 2.0-3.0 aan? Weten ze het eigenlijk wel? Ik zie alleen tijdens de persconferentie ene Martina die maar wat uit zijn vette nek kletst en echt de ballen verstand heeft van het probleem.
  Waarom horen we niets over de bemanningen van cruiseschepen die in quarantaine gaan en later toch besmet te zijn en rustig door downtown lopen.
  Kortom men houdt gegevens al maanden achter, men had allang een routekaart kunnen maken, of in ieder geval een kaart met besmettingen per wijk. Het is en blijft giswerk. Maar ik snap het wel, er zijn enkele honderden die niet getraced kunnen worden.
  Het is en blijft een zootje.

 2. We moeten gewoon even – niet al te lang teruggaan – in de tijd.
  Voor 31/7 – 29 besmettingen en 1 overlijden
  en de stand van zaken nu +1800 + 8 personen overleden.
  Het moet toch ergens vandaag gekomen zijn lijkt mij althans.

 3. Niet de touristen zijn hier schuldig aan, maar het onverantwoorde gedrag van een deel der bevolking. Doet sterk denken aan het onverantwoorde gedrag bij bestuurders van auto’s, BELLEN, APPEN, geen gordel om, geen richting aangeven (ca. 60-70 procent doet dit niet), inhalen als dat niet nodig is, kleven, kinderen los in de auto (liefst op de voorstoel) en half hangend uit het raam. Alle ramen ZWART. Als je hier iets van zegt kun je een grote SMOEL krijgen of een bedreiging. Want we “nemen toch van niemand iets aan”. “We doen waar we zelf zin in hebben!”.

  Iedereen kan dit diverse malen per dag constateren. Alleen is de politie ziende blind. (Uitgezonder de verkeerscontrole acties die zo nu en dan worden uitgevoerd). Discipline is ver te zoeken op dit eiland. Te veel “Ikke, Ikke, Ikke en de rest kan Stikke”. Politici moeten ook veel meer hun mond open doen over bovenstaande. Ook daar worden ze voor betaald met geld van de gemeenschap.

 4. Haha Kunte, onder een steen gezeten de afgelopen weken ? De oorzaak ligt bij de locals op deze rots zelf. Iets met boontje en loontje.

 5. Dat het uiteindelijk op Curaçao tot een code oranje komt, is 100% te wijten aan Rutte met zijn boodschap dat alle corona gekkies op vakantie konden gaan naar het eiland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties