Telegraaf | Recordboete uitgedeeld aan online gokbedrijf

Koen Nederhof | Met sanctiebesluit

Emoore/EMS directeur George Zinnicq Bergmann bestuurde 2 illegale
goksublicenties voor minderjarigen en richtte het aanbod specifiek op Nederlandse
jongeren. Virtual Coin Gaming N.V. kreeg een boete van een half miljoen euro (nafl
1.100.000). Een betrokken privépersoon kreeg 100.000 euro boete (KKC
onderschrift) | Foto EMgroup

Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) heeft een recordboete uitgedeeld aan een gokbedrijf. Virtual Coin Gaming, een bedrijf op Curaçao, moet liefst 6 ton betalen vanwege overtredingen van de Wet op de kansspelen.

Gokspelletjes hosten voor minderjarigen en het aanbod specifiek richten op Nederlandse jongeren? Dat is een doodzonde in de gokwereld. En dus deelde de KSA een nog nooit vertoonde boete uit aan het op het tropische eiland gevestigde bedrijf achter de sites futgalaxy.nl en nl.futgamer.com. Daar kon onder meer worden betaald via iDeal en konden ook minderjarigen spelletjes spelen.

De zes ton boete bestaat uit twee delen. Het bedrijf moet een half miljoen overleggen, een ‘betrokken privépersoon’ honderdduizend euro.

Flinke boetes

De KSA deelde de afgelopen tijd wel vaker flinke boetes uit, soms ook van honderdduizenden euro’s. Mede daarom verdubbelde het boetebedrag tussen 2018 en 2019 dan ook. Bedrijven die illegaal gokken aanboden, moesten toen gezamenlijk 3,5 miljoen betalen. Hoeveel dat in 2020 was, is nog niet bekend.

De gokwaakhond voert de strijd tegen illegaal online gokken stevig op in de aanloop naar het openen van de online gokmarkt. Dat gebeurt dit jaar. In eerste instantie werd 1 maart genoemd als de datum waarop bedrijven een licentie kunnen aanvragen, maar mogelijk wordt dat volgens bronnen 1 april. In het najaar mogen de bedrijven die worden toegelaten, daadwerkelijk online gokspellen gaan aanbieden.

Bedrijven die zich de afgelopen jaren niet aan de regels hebben gehouden, belanden op een soort strafbankje, waar ze twee jaar moeten wachten tot ze alsnog de Nederlandse markt mogen betreden.

Bron: Telegraaf

Naschrift KKC

Sinds circa 1995 verlenen trustkantoren en paymentproviders (vaak met een Nederlandse achtergrond) met behulp van overheidstelecom UTS en bestuursorganen in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden diensten aan kansspelaanbieders online gamingsbedrijven met een zogenaamde ‘sublicentie’. Voor details over de illegaliteit van de offshore online gaming master-sublicentiestuctuur (waaronder belastingontduiking, licentiefraude, omzeiling van overheiddscreeningen en antw-witwasrichtlijnen) en de enorm schadelijke gevolgen de maatschappij, democratie en rechtstaat van de eilanden heeft, lees de Koninkrijksbelangen blogserie van de KKC. Daarin valt ook te lezen dat ongereguleerde geldstromen door anonieme brievenbusmaatschappijen die door trustkantoren worden bestuurd, zorgen voor ondermijning van deugdelijk bestuur en rechtshandhaving en daarmee in strijd handelen met de wet en internationale antiwitwas richtlijnen.

Ciga vice-voorzitter en woordvoerder, gaming lobbyist en Emoore/EMS management trustkantoordirecteur George Zinnicq-Bergmann was bestuurder van Virtual Coin Gaming en zou stukken hebben overlegd aan de Kansspelautoriteit waaruit zou blijken dat hij niet wist dat de vennootschap illegale websites opereerde

Virtual Coin Gaming N.V. (bestuurder EMS Management) beschikte over een illegale Curaçaose sublicentiegaming license met no 8048/JAZ2017-043 van Antillephone directeur Rob Vermeulen aan een reeds eerder veroordeelde anonieme Brit

Klik hier voor het document als u met uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden. Klik hier voor het kvk uitreksel uit 2019 van de ‘EM group’ (EMS management/Trustmoore/Trusthouse/Emoore) tijdens het onderzoek nog de directie voerde. Tijdens het onderzoek heeft het trustkantoor zich op 11 november 2019 uitgeschreven als directeur van de Egaming brievenbusmaatschappij. Virtual Coin Gaming NV stelde op haar site een Curaçaose gaming license met nummer: # 8048/JAZ2017-043 te hebben. Tegen het KSA sanctiebesluit kan nog bezwaar worden gemaakt. Uit het besluit:

“De Kansspelautoriteit heeft twee meldingen ontvangen waarin ouders meedeelden dat hun kinderen spelen of hebben gespeeld op futgalaxy.nl.52 Bij één van die meldingen werd meegedeeld dat het kind minderjarig was en hij ongewenst in aanraking kwam met gokken en online gokken. Bij de andere melding werd meegedeeld dat het uitermate moeilijk was om uit te schrijven, niet gecontroleerd werd op leeftijd, de website in het Nederlands maar de algemene voorwaarden in het Engels waren, en volgens de algemene voorwaarden na zes maanden twintig euro per maand in rekening mocht worden gebracht.”

2021 01 08 – KSA Sanctiebesluit Virtual Coing Gaming-Futgalaxy Futgamer by Knipselkrant Curacao on Scribd

Over persoonlijke aansprakelijkheid van trustkantoren en kansspellicentiehouders het volgende: Afgelopen jaar werden bestuurder Carmanco en gaminglicentiehouder Cyberluck voor een dergelijke handeling door de rechter in het ongelijk gesteld en beide verantwoordelijk gehouden voor schade. Lees hier meer (AD | Gokbedrijven in ongelijk gesteld).

2020 04 14 – CUR2018H00148 … by Knipselkrant Curacao on Scribd

2020 04 14 – CUR2018H00148 … by Knipselkrant Curacao on Scribd

4 Reacties op “Telegraaf | Recordboete uitgedeeld aan online gokbedrijf

  1. Alle ministers van Financiën en Justitie, lees, regeringen Curaçao , hebben hieraan meegewerkt door zeer zwakke/ geen regelgeving te implementeren.

  2. 600.000 euro boete is Naf. 1,2 miljoen. Voor Google, Facebook, e.d. is zo’n bedrag niet veel. Voor een betrekkelijk kleine goksite is het een flink bedrag en ze zullen vermoedelijk niet in herhaling vallen.

    Curacao zou geen vergunningen meer moeten afgeven voor gokken. Er wordt al veel te veel gegokt. Gokken draagt niets aan de economie en maatschappij bij. In tegendeel. Het vult alleen de zakken van degene die er achter zitten, ten koste van anderen en zelfs kinderen.

    Hard aanpakken die ASO’s.

  3. Die boetes zijn toch peanuts voor de boss van die goksites?! Het is hetzelfde als met die EU-boetes voor Google, daar is een boete van 1-2 miljard euro ook maar een fractie van de winst.

  4. Heel goed. Op K zouden ook meer flinke boetes moeten worden uitgedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *