27 C
Willemstad
• dinsdag 24 mei 2022 02:03

Laatste reacties

- Advertentie -

Parool | Verschillende sociale media blokkeren accounts van Trump

Eerder werd al een video van Trump weggehaald, waarin hij weliswaar zijn aanhangers die het Capitool bestormden opriep om naar huis te gaan, maar waarin hij tevens de verkiezingsuitslag (weer) betwist | EPA

Na Twitter hebben ook Youtube, Facebook en Instagram maatregelen genomen tegen Donald Trump. Het Facebook-account van de Amerikaanse president is voor 24 uur geblokkeerd vanwege ‘twee overtredingen van het beleid’ van het medium.

Dat betekent dat Trump gedurende die tijd niets meer op zijn account kan plaatsen. Ook het Instagram-account van Trump gaat op slot, liet topman Adam Mosseri weten.

- Advertentie -

Facebook verwijdert verder ook content waarin bijvoorbeeld de bestorming van het Capitool wordt opgehemeld.

Eerder werd al een video van Trump weggehaald, waarin hij weliswaar zijn aanhangers die het Capitool bestormden opriep om naar huis te gaan, maar waarin hij tevens de verkiezingsuitslag (weer) betwist.

Tweets

Twitter had het account van Trump al eerder geschorst. Het bedrijf wil dat Trump drie tweets van woensdag gaat weghalen. Na verwijdering mag hij voor straf 12 uur lang niets tweeten, en zolang de tweets er nog staan blijft zijn account ook geschorst. ‘Als Trump doorgaat met zulke tweets, kan hij permanent geblokkeerd worden,’ liet Twitter weten.

In een van de gewraakte tweets schreef Trump dat de Amerikanen ‘de waarheid eisen’ en dat zijn vicepresident Mike Pence ‘niet de moed had’ om in te grijpen. In een ander bericht zei Trump dat de bestorming een gevolg was ‘van het hardhandige stelen’ van zijn verkiezingsoverwinning.

Bron: Parool

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. Vreemd dat nog niemand de paralel met BigBrother genoemd heeft. Bedrijven die alle profielen van individuen beheersen en naar eigen goeddunken kunnen bestraffen.
  Doet me denken aan China, waar mensen in de stad gefilmd worden. Ben je de weg overgestoken over een zebrapad, maar was het voetgangersstoplicht op rood, dan kom je niet in aanmerking voor een huurwoning totdat je je straf voldaan hebt.
  Ik dacht dat er in het westen een proces gevoerd moest worden en een rechter iemand veroordeeld moest hebben voordat iemand bestraft mocht worden. Als mensen of bedrijven dat zelf mogen bepalen dan opent dat veel mogelijkheden die we toch niet willen?

 2. @Lapas zegt: “…vreemd dat hij laatst nog 5 doodstraffen liet uitvoeren …”

  Onzin, er is er één uitgevoerd op: Alfred Bourgeois, December 11, 2020 Sexual assault and murder of his 2-year-old daughter Jakaren Harrison in June 2002 at Naval Air Station Corpus Christi.

  Die andere 4 zitten nog gewoon op death row.

 3. Het zou best kunnen dat deze man gewoon gek is, vreemd dat hij laatst nog 5 doodstraffen liet uitvoeren en zijn eigen politieke vrienden gratie verleende.
  De komende 2 weken wordt het spannend aangezien deze man de code voor de lancering van de raketten heeft.

 4. Hey @Roy. Hoor jij ook bij die dwazen die net zoals iets minder dan de helft van de usa bevolking dom, selfish, naief zijn en liefst alternative realities aanbidden ?

 5. @Kennelijk zit er iets mis, dat wie kritisch ergens over is, hier meteen in een hokje geduwd moet worden als ‘de vijand’. Ik zou zeggen, probeer eens beter te lezen wat er daadwerkelijk geschreven staat.

  Hokje geduwd , vijand ? Anyhoo … Trump is a racist. It’s a fact.

 6. Rey Miguel heeft helemaal niet gezegd voor Trump te zijn. Van wat ik van hem gelezen heb is hij het juist sterk oneens met hem.
  Kennelijk zit er iets mis, dat wie kritisch ergens over is, hier meteen in een hokje geduwd moet worden als ‘de vijand’. Ik zou zeggen, probeer eens beter te lezen wat er daadwerkelijk geschreven staat.
  @Bolivar, je doet net of diegene tegen wie jij reageert (rey miguel) voor trump zou zijn en dan ook in jouw woorden impliciet rascist.
  Er is nergens iets te vinden in zijn woorden dat dat zou kunnen staven, dus ben je gewoon met smaad bezig.

 7. @Rey Miguel:

  “Dat kan alleen maar betekenen dat de invloed van de Biden clan verder reikt dan we denken.”

  Care to enlighten us with your conspiracy theories ?

  Fact is that Trump instigates racism and violence.

 8. Wanneer grote mediabedrijven zelf justitie gaan spelen en dat bovendien toegejuigd en toegestaan wordt, is dit de inleiding tot een burgeroorlog.

  Google, Facebook, Twitter, Microsoft, etc. zijn nu niet bepaald democratische instellingen waarbij het bedrijfsbeleid volledig beïnvloedt kan worden door de bevolking, al dan niet via verkiezingen.

  Dat bedrijven zo openlijk politiek bedrijven gebeurt alleen maar als ze er zeker van zijn geen risico te lopen op afstraffing. Dat kan alleen maar betekenen dat de invloed van de Biden clan verder reikt dan we denken.

  Echter, afgaande op de verkiezingsuitslag (waar of niet doet hiervoor niet ter zake), is ongeveer de helft van de bevolking een andere mening toegedaan dan de winnaar van de verkiezingen.
  Dát, en de nu openlijke media-invloed, media-machtsgebruik/misbruik, samen met het gevoel van velen in de US dat er toch grootschalig gefraudeerd is, vormen een voedingsbodem voor de genoemde burgeroorlog. Al zal die een heel andere vorm aannemen dan de vorige. Meer de stijl van Joegoslavië, met alle moordpartijen.

 9. Trump heeft in zijn vier jaar in de postitie als president of the U.S.A. hate en racial rhetoric gespuwd ad nauseam op social media and social media was ok with that. Tot op het moment dat Trump zijn little soldier hillbillies hun pathetic coup attempt was gefaald.

  P.S. The day social media companies decided there actually IS more they could do to police Trump’s destructive behavior was the same day they learned Democrats would chair all the congressional committees that oversee them.

 10. Twee vliegen in een klap voor sociale media:
  * ze laten zien dat ze geen neutraal communicatiekanaal voor particulieren bedrijven zijn (een soort doorgeefluik), maar dat ze een eigen redactie hebben met opvattingen over “goed en kwaad”
  * ze maken van Trump en aanverwanten een underdog.

  Goed werk:)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -