Telegraaf | ’Procedure vrijlating Bolt in volle gang’

Edwin Timmer

’Procedure vrijlating Bolt in volle gang’ | EPA

CUCUTA – Volgens de katholieke kerk in de Colombiaanse jungle is de procedure om de twee ontvoerde Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender op te halen in volle gang. Daarmee is er opnieuw hoop dat er snel een eind komt aan de ontvoering van de tv-makers.

De Spoorloos-presentator en zijn cameraman zijn sinds vrijdag in handen van de marxistische rebellengroep ELN. Een humanitaire missie, bestaande uit de kerk, het Rode Kruis en de mensenrechtenorganisatie Defensoría Nacional, is op weg naar de plek voor de uitlevering van de Nederlanders.

Bronnen rond de humanitaire missie stellen dat het binnen 24 uur voor elkaar kan zijn. De enige obstakels zijn de veelvuldige regen in het bosgebied en de vraag of het leger zich houdt aan de afspraak om geen acties meer te houden in de conflictregio. Zelfs een overvliegende legerhelikopter kan de vrijlating vertragen.

Bolt en Follender zouden in handen zijn gevallen van een lokale ELN-commandant met de schuilnaam Milton. Deze linkse guerrilla-strijder is verantwoordelijk voor eerdere ontvoeringen in de door hem gecontroleerde zone. Het Nederlandse tweetal zou echter geen haar zijn gekrenkt.

Toch maakte gouverneur William Villamizar van de regio Note de Santander zich gisteren enige zorgen, onder meer vanwege de leeftijd van Bolt (62). ,,We weten dat de gezondheid van de twee niet perfect is en daarom is het noodzakelijk dat dit snel gebeurt’’, aldus Villamizar.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *