Telegraaf | Premier Curaçao: geen akkoord over nieuw steunpakket

De Curaçaose premier Eugène Rhuggenaath | Lex van Lieshout ANP

DEN HAAG – Het kabinet heeft geen akkoord bereikt met Curaçao en Sint Maarten over een nieuw steunpakket. Dat zei premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao vrijdag na de rijksministerraad. De premier van Aruba spreekt nog met het kabinet.

De premiers van de drie Caribische landen van het koninkrijk waren speciaal voor het overleg naar Den Haag gekomen. Ze zijn het niet eens met de voorwaarden die het kabinet aan het steunpakket stelt.

Rhuggenaath hoopt de komende weken alsnog tot een akkoord te komen. „Het was een goed gesprek”, zei hij.

Bron: Telegraaf

5 Reacties op “Telegraaf | Premier Curaçao: geen akkoord over nieuw steunpakket

 1. Afgang voor kabouter Rhuggenaath. Kan hij zijn verhaal hier weer liegend en draaiend vertellen!
  Wat een wangedrocht.

 2. Curacao revisited

  nu maar hopen de KLM Walle ook is meegevlogen om Ruggie te helpen

 3. Spierballen laten zien en als grote jongen niet akkoord te gaan. Voor het welzijn van het land en zijn bevolking niet het juiste moment. Maar ja, wat doet dat ertoe, als onze bestuurders maar niet aan banden worden gelegd en wellicht verantwoording moeten afleggen. Het zal onze MP en clown in Nederland nu wel duidelijk zijn dat er niet onderhandeld kan worden en het zal Nederland worst zijn hoe lang het duurt voor bij het kruisje getekend wordt. Tekenen bij het kruisje en terug vliegen zonder iets bereikt te hebben, na alle retroriek van de laatste dagen, is ook lastig uit te leggen aan de mede bestuurders.
  Onze werklozen leven van dag op dag. Alhoewel ik onze regering op weinig visie voor de toekomst kan betrappen gaan ze vanaf vandaag hier ook in oefenen.
  Uiteraard met uitzondering van hun eigen salaris en dat van de ambtenaren voor het eind van de maand. Vanaf nu zal er niets meer betaald worden om hun salarissen maar veilig te stellen. Het potje voor ondersteuning van het bedrijfsleven is nog niet geheel leeg, dus helaas bedrijfsleven we hebben dat geld voor onszelf nodig. En zo zijn er wel meer potjes.
  Het is triest dat we als land en bevolking ernstig moeten gaan lijden om maar te voorkomen dat Nederland kan meekijken en ingrijpen in het wel en wee van onze bestuurders. Wat moet er allemaal verborgen blijven of speelde ook mee dat de in mei gemaakte afspraken nauwelijks zijn uitgevoerd ??
  Gelukkig heeft Nederland wel oog voor de bevolking en zal ons d.m.v. voedselpakketten in leven houden.

 4. Knops: landen moeten zelf maatregelen nemen

  Staatssecretaris Knops benadrukte dat Nederland de drie landen wil bijstaan, maar dat ze echt zelf maatregelen moeten nemen om de economie sterker te maken, zodat ze bij een volgende crisis weerbaarder zijn.
  Volgens Knops kan het bedrag aan steun uiteindelijk oplopen tot 1 miljard euro. Hij zei dat het niet alleen over leningen gaat, maar ook over “investeringen op de korte termijn”. De staatssecretaris sprak van een redelijk aanbod en redelijke voorwaarden.

  https://nos.nl/artikel/2340196-nog-geen-akkoord-over-steun-aan-curacao-aruba-en-sint-maarten.html.

  • De oplossing ligt dus in handen van Curaçao zelf.

 5. Het probleem ligt eigenlijk bij ongeveer 35 personen n.l.onze politici die niet willen dat een derde partij gaat bepalen en controleren wat er met het geld dat Nederland ons gaat verstrekken gaat gebeuren. Mc Williams praat over inbreuk van hun budgetrecht alsof ze daar ooit naar hebben gekeken. Deze politici laten een land kapot gaan uitsluitend voor eigen belang. Stel dat de corruptie van d3 afgelopen tientallen jaren nu naar buiten komt dan zullen we zeer waarschijnlijk minder miljonairs gaan hebben. Om de bovenstaande regeling te voorkomen gebruiken de politici woorden zoals W.I.C. ( suzy camelia romer) koloniale aanpak (Ruggenaat en Martina ) en is opfokken van de bevolking tegen de “ makambas “ ineens wel acceptabel voor deze regering.Waarom zou je beteronderwijs,sociale voorzieningen ,tegengaan van misbruik van overheidsgelden etc accepteren als je daardoor niet meer in staat bent om familie en vrienden te benoemen tegen exorbitante salarissen en op plaatsen waar ze eigenlijk niet thuis horen.Dan kan toch niet. Als je dan blaaskaak Suzy Romer hoort vertellen dat zij als staatsrecht deskundige uitdrukkelijk. betrokken is geweest bij de opstelling van de consensus wetgeving en we nu moeten vernemen dat reeds van het begin deze wetgeving door echte deskundigen werd afgeraden en er blijkbaar veel geld werd betaald aan de z.g.pro deskundigen ( omkoping) dan blijft er van blaaskaak Suzy,s deskundigheid niet zoveel over denk je.,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *