NOS | Geen akkoord over steun aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten

Premier Rhuggenaath en staatssecretaris Knops ANP

Er is geen akkoord tussen Nederland en Curaçao, Aruba en Sint-Maarten over nieuwe steun aan de Caribische landen. vanwege de coronacrisis. Vanochtend was er weer overleg in de Rijksministerraad. Daar waren ook de premiers van de Caribische landen bij. Premier Jacobs van Sint-Maarten zei dat er meer tijd nodig is om over de voorwaarden te praten.

Vertegenwoordigers van de drie landen lieten zich de afgelopen dagen al heel kritisch uit over de voorwaarden die Nederland stelt aan meer hulp. Ze zeiden dat ze best willen hervormen, maar niet in het tempo dat Nederland vraagt.

Jacobs zei vandaag dat ze blij is dat er nu niets is “doorgedrukt”. Een van de belangrijkste punten van kritiek van de kant van de Caribische landen is het instituut dat Nederland wil oprichten om toe te zien op de verdeling van het geld.

Bron: NOS

3 Reacties op “NOS | Geen akkoord over steun aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten

  1. De giftige mossel is weer op dreef, we hebben NL helemaal niet nodig trolletje, gewoon belasting heffen (WB&OB/LB) op de toeristen fabrieken. En weg met die illegale lage loonslaven uit de regio? Nu wordt dit allemaal omzeild en dat zorgt voor de huidige budget tekorten? Verder heeft het Cft als toezichthouder niet zoveel zin als deze ontbindende adviezen door sleutelt?

  2. Abraham Mossel

    Ruggie praat goed maar vreet nog beter zo aan dikke kop te zien. Ruggie hopeloos bezoek aan NL of heb je dat niet door, je krijgt nog weken om na te denken maar je krijgt nog geen poenne, ga eerst een bedelen bij de banken op de crim, en laat de ministers en parlaments leden cq uit de kas graaiers Pik Pisas Amparo en co, ambtenaren geld inleveren dito die rovers uit Fortie

  3. Natuurlijk moet er toegezien worden hoe het geld verdeeld gaat worden, anders verdwijnt het weer in de zakken van verkeerde mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *