Telegraaf: Partner ex-premier Curaçao blijft verdachte

Cicely van der Dijs, de levenspartner van oud-premier Gerrit Schotte. Foto |  ANP

Cicely van der Dijs, de levenspartner van oud-premier Gerrit Schotte. Foto | ANP

WILLEMSTAD –  Cicely van der Dijs, de partner van de voormalig premier van Curaçao Gerrit Schotte, wordt nog altijd verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Van der Dijs werd donderdag vrijgelaten uit de gevangenis op Curaçao, maar blijft verdachte. Dat heeft het Openbaar Ministerie op Curaçao vrijdag bekendgemaakt.

Schotte (39) en Van der Dijs (36) werden dinsdag opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte en witwassen van geld. Op verzoek van het OM zijn vrijdag huiszoekingen gedaan in Italië.
Verder zijn in Italië, op Sint Maarten en Curaçao vrijdag verschillende getuigen gehoord.

Ook Schotte is vrijdag wederom verhoord door het onderzoeksteam, zo meldt het OM. De oud-premier zit voorlopig nog vast.

De huiszoekingen in Italië en de verhoren op Sint Maarten lijken te maken te hebben met eerder gemelde dubieuze transacties van de Italiaanse zakenman Francesco Corallo aan Schotte. Corallo bezit een casinoketen op St. Maarten en werd eerder in de media genoemd als financier van Schotte.

Schotte was minister-president tussen 2010 en 2012. In die hoedanigheid zou hij Corallo een Curaçaose diplomatieke functie hebben willen geven. Dat is echter nooit gebeurd.

De rechter-commissaris beslist voor maandag 26 mei over de detentie van Schotte. Tot die tijd zal de ex-premier in verzekering blijven.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *