30 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024 10:46

‘Onderzoek Curaçaohuis’

Parlementarier Omayra Leeflang:
Parlementarier Omayra Leeflang wil ‘Onderzoek Curaçaohuis’

Willemstad – Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang wil dat een brede meerderheid in het parlement de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) opdraagt om onderzoek te doen naar de gang van zaken bij het Curaçaohuis in Den Haag.

Dat heeft Leeflang tegenover deze krant verklaard. ,,Ik kies ervoor om de Algemene Rekenkamer en niet de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab), het onderzoek te laten doen. Het verzoek voor een Soab-onderzoek moet via de regering lopen, ik heb geen enkel vertrouwen dat premier Asjes dat zal doen, hij heeft altijd de hand boven het hoofd van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels gehouden”, aldus het Statenlid.

Volgens Leeflang spelen Asjes en Wiels onder één hoedje.

De aanleiding voor het onderzoek zijn volgens Leeflang de vele publicaties waarin melding werd gemaakt van onnodig hoge kosten in verband met reparatie van het Curaçaohuis en kosten die gemaakt zijn in het kader van een arbeidsconflict, zo legt Leeflang uit.

,,Eerst moest het Curaçaohuis opgeknapt worden, toen was er sprake van dat het gebouw onveilig was en nu moet er verhuisd worden.”

Het personeelsbeleid is ook een van de dingen die onderzocht moeten worden. Leeflang noemt in dit verband het ontslag van een medewerker waarbij 300.000 gulden betaald is om een gang naar de rechter te voorkomen.

Het Statenlid noemt ook de recente publicatie over het ontslag van het hoofd Financiën, deze persoon werd na 30 dienstjaren door de huidige minister Wiels ontslagen (in een andere functie neergezet, red). Leeflang wilde in dit stadium nog niet aangeven hoe de gesprekken met partijen van de oppositie over dit onderwerp verlopen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties