Telegraaf | Oud premier Gerrit Schotte in hongerstaking op Curacao

Volgens de Curaçaose ochtendkrant Extra is Schotte in hongerstaking gegaan uit protest tegen de maatregelen van de gevangenisdirectie | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Oud minister-president van Curaçao Gerrit Schotte is zondag in hongerstaking gegaan. Hij zit sinds eind vorig jaar een gevangenisstraf uit van drie jaar voor onder meer het aannemen van steekpenningen en valsheid in geschrifte.

Volgens de Curaçaose ochtendkrant Extra is Schotte in hongerstaking gegaan uit protest tegen de maatregelen die zijn afgekondigd door de gevangenisdirectie. Zo mogen gevangenen vanaf 1 juli nog maar maximaal drie uur per dag luchten. Dat was voorheen veel langer.

De maatregel is afgekondigd vanwege het vele geweld in de gevangenis. Ook is er een aanhoudend probleem met het aanleveren van drugs in de gevangenis, onder meer via drones.

Bron: Telegraaf

15 Reacties op “Telegraaf | Oud premier Gerrit Schotte in hongerstaking op Curacao

 1. Schattig; hij was eigenaar van “Food4U Delivery Service”. Volhouden maatje, be nou for once and for all a man!

 2. Daan Banaan

  Volhouden, Schotte, die hongerstaking

 3. Curacao revisited, dat g schotte en c cooper openbaar corrupt zijn moet je ze echt voor waarderen. What about refunding.

 4. En hij zal zeker nog drie jaren bij krijgen. Ai Chichi,…..

 5. Knoek-koe

  @ Curaçao Revisited
  Politici / CEO’s / CFO’s / RvC’ers die een zekere mate van corruptie
  (en incompetentie) en de plaatsing op cruciale posten via de banen-carrousel vanzelfsprekend vinden,

  terwijl ze elke keer een spoor van vernieling achter laten ( en toch met miljoenen declaraties of afkoopsommen wegkomen)
  ( vul zelf maar de namen en bedrijven in)

  Dit gaat alleen veranderen als de samenleving zich steeds openlijker , luider en heftiger tegen corruptie en misbruik van gezag en disproportionele bevoordeling gaat verzetten.

  Het feit dat het CBCS presidentschap nu wordt ingevuld door een externe IMF zwaargewicht van Europese / internationale afkomst,

  en niet door een huidige gecorrumpeerde lokale Bank / CBCS directeur of een in een overheidscultuur en vriendjespolitiek gewortelde ex politicus of ex- overheids NV- CEO / CFO – er,

  geeft aan dat het tij aan het keren is, en men inziet dat die zakkenvullende kliek die de ene na de andere instantie geruïneerd en leeggefactureerd achterlaat steeds minder
  het vertrouwen geniet en steeds meer veracht wordt.

 6. Knoek-koe

  @Curaçao revisited
  “Politici die Openlijk corrupt zijn”

  Ja, dat is inderdaad opmerkelijk , de politici trachten niet eens om hun corrupte intentie te dissimuleren /of de schijn ervan weg te nemen,

  en leven met de wetenschap dat ze ermee weg kunnen komen, omdat het zo gewoon is in de lokale eilandelijke politiek dat blundert en verkwist of jezelf en je vrienden en familie bevoordeelt zonder dat er consequenties volgen.

  dat is misschien nog wel zorgelijker dan het feit dat politici corrupt zijn.

  Kijk naar de 1 miljoen die weggegooid is aan de defecte oranje (FOL) nummerplaten, die als propaganda zouden worden gebruikt door de Goddets en allemaal opnieuw moesten worden gedrukt.
  Waarom zijn die kosten nooit teruggevorderd?

 7. Curacao Revisited

  @Knoek-koe: waar ik wel types als Schotte en Cooper voor waardeer is dat zij gewoon in alle openheid corrupt zijn en niet pretenderen ethisch te handelen maar vervolgens hun zakken vullen (Ys, Tromp, Curiel, Sluis, Betrian, 2 Martinas, etc).

 8. Knoek-koe

  Hij wilde eigenlijk dat de gewone YDK burger de miljoenen zou ophoesten om hem vrij te kopen uit de gevangenis.

  Terwijl hij en de familie van der dijs zelf meer dan genoeg financiele middelen hebben en/of hebben verdiend aan zijn premierschap en de vele zaakjes die toen geregeld zijn

 9. Niet slecht. Hij begon al een bierbuik te krijgen

 10. InUrFace46

  Dit was te verwachten na zijn mislukte ‘crowdfundingsactie’. Mijnheer moet in de spotlight blijven, zo niet, is heel Korsow hem vergeten na twee jaar.

 11. En ik denk ook dat die zo zieltjes wilt winnen bij zijn mede gevangenen.
  Misschien gaat zijn kontje teveel pijn doen. lol.

 12. Ik durf te wedden dat die het niet volhoud ,dat watje.

 13. ???? Moet die sukkel weer aandacht? Nou hij doet zijn best maar, ook niet drinken alsjeblieft, zijn we gauw van hem af, loser.

 14. Hopi bon, wel volhouden gekke Gerrit.

  Onder de grond kost je ons minder dan in het gevang.

  Stella van Rijn en Ramsay Soemanta komen over twee weken wel afscheid nemen.

 15. Goedzo, gekke Gerrit. Nu even flink doorpakken des te eerder zijn we van je af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *