26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

HvN | Kliniek Curaçao voor Venezolaanse vluchteling

HomeMediaAlgemeen nieuwsHvN | Kliniek Curaçao voor Venezolaanse vluchteling
De kliniek, die maandag de deuren opent, wordt gerund in samenwerking met de lokale stichting Salú pa Tur, wat gezondheid voor allen betekent.

WILLEMSTAD (ANP) – Venezolaanse vluchtelingen zonder papieren kunnen de komende maanden terecht op Curaçao voor medische zorg. Stichting Vluchteling helpt een kliniek opzetten vlakbij het Sint Elisabeth ziekenhuis in Willemstad, zo maakt de organisatie zondag bekend.

De kliniek, die maandag de deuren opent, wordt gerund in samenwerking met de lokale stichting Salú pa Tur, wat gezondheid voor allen betekent.

Volgens Stichting Vluchteling is met de autoriteiten op Curaçao afgesproken dat vluchtelingen niet aangehouden of anderszins belemmerd worden om medische hulp te vinden. De organisatie verwacht ongeveer 50 consulten per dag te kunnen faciliteren en zo ruim 7000 mensen helpen tot het eind van het jaar. Volgens de stichting zijn er momenteel al 26.000 vluchtelingen uit Venezuela op het eiland, waar ongeveer 160.000 mensen wonen.

De mensen kunnen in de kliniek terecht voor basisgezondheidszorg en ook prenatale zorg, kraamzorg, anticonceptie, en zorg voor hiv en diabetes.

Bron: Hartvannederland.nl

3 reacties

 1. Prima allemaal.
  Maar what about de enorme overlastgevende drugsverslaafden in Punda en Otrobanda.
  Van de week stond er 1 te roken bij de benzinepomp in Punda. Waarom wordt deze overlastgevende groep van pak hem beet 10-15 personen niet gedwongen opgenomen. Of wil de Capriles ze niet hebben. Hoe zit dat.
  Er ligt verdraaid nog aan toe een protocol uit 2015
  “Beoordeling, vervoer en gedwongen opname psychiatrische patiënten”, nota bene ondertekend door vertegenwoordigers van Fundashon Kuido di Ambulans, Curaçaose Huisartsenvereniging, Klinika Capriles, Korps Politie Curaçao, PSI Skuchami en het St. Elisabeth Hospitaal.

 2. Een kliniek vlakbij het Sint Elisabeth ziekenhuis, klinkt als een vorm van tweedehandszorg. Het zal me niet verbazen als deze patiënten met paracetamol in plaats van antibiotica naar huis gestuurd worden.

  Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat we hoorden dat het miljoenen gekost heeft omdat geen registratie plaats vind.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties