Telegraaf | Oud-korpschef Gerard Bouman (64) overleden

Na zwaar hartinfarct

Amsterdam – Gerard Bouman, voormalig korpschef en kwartiermaker van de Nationale Politie, is maandag op 64-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

Bouman is volgens een verklaring van de familie niet meer bijgekomen uit de diepe slaap waarin hij raakte na een zwaar hartinfarct, dat hem trof op een vakantie in de Verenigde Staten.

In de verklaring vragen de nabestaanden de media afstand te behouden van de familie, de afscheidsdienst en de uitvaart. „Wij willen Gerard in alle kalmte en vrede begeleiden naar zijn laatste rustplaats”, zegt zijn famile.

Rapport uitgesteld

In verband met Boumans gezondheidstoestand werd in juni de presentatie van een het onderzoeksrapport naar misstanden bij de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie uitgesteld. Een commissie deed onderzoek naar geldverspilling bij de COR tussen 2011 en 2016. Daarbij werd niet alleen de rol van Bouman bekeken, maar ook die van de oud-ministers Ard van der Steur en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie).

De conclusies van dit rapport zouden weergeven dat niet is gebleken dat de toenmalige korpschef de COR heeft omgekocht.

Bevooroordeeld

In maart schortte Bouman zijn medewerking aan het onderzoek op. Hij vond dat een lid van de onderzoekscommissie bevooroordeeld was. De huidige minister van Veiligheid en Justitie, Stef Blok, spoorde Bouman destijds aan om vooral wél aan het onderzoek mee te werken „omdat het om gemeenschapsgeld gaat en het een belangrijk onderwerp is”.

Eerste korpschef

De 64-jarige Bouman was van 2013 tot begin vorig jaar de eerste korpschef van de Nationale Politie. Hij bereidde als kwartiermaker de vorming van het korps voor. Bij zijn afscheid in januari 2016 werd Bouman benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: Telegraaf

9 Reacties op “Telegraaf | Oud-korpschef Gerard Bouman (64) overleden

 1. Drechi pabo niemand had ooit geprobeerd om me te vermoorden ik heb geen vijanden, jij wel bo ta pidi limosna serka hendenan pober pa kumpra microfoon mientras ku MFK en KdNT a pagabo hopi plaka.

  Jij bent die persoon die ze willen vermoorden die karma kan je niet ontlopen en ik heb niets daarmee te maken, daar ben ik tegoed voor.

  Sinberguenza bai kome e sen sushi porko, dentro di poko YdK ta mirabu ta gatia y lastra riba suela karma man, hahahaaaaaaa.

 2. @Wim, Het west is nu eenmaal een dumpplaats voor mensen die niet meer functioneren in Nederland of mensen die nog 2 jaar door moeten gaan voor hun pensioen.

 3. @ericlapas; “over de doden niets dan goeds`”.

  Ik heb me altijd afgevraagd waarom er over de doden niets dan goeds gezegd of vertelt moet worden. Stel dat iemand echt slecht is geweest en hij/zij komt te overlijden, mag er dan niet meer over zijn/haar slechte daden gesproken worden? Ik vind de uitdrukking een ras-huichelachtige uitdrukking.

  ericlapas, ik bedoel niet dat jij huichelachtig bent hoor. Het gaat me ook niet om de overleden korpschef G. Bouman.
  Mijn commentaar betreft uitsluitend die huichelachtige uitdrukking. 🙂

 4. @Abram Mossel schreef;
  “Nou, Drechie alias Drekkie, Mano, Plasje, kom maar ff los met jullie MFK/KFO drek en gal spuigerijen op die macamba politie agent.”

  Ach, weet je wat het is Abram M.(& co.)? Je vindt het gewoon ontzettend frustrerend dat je me nog nooit hebt kunnen betrappen op Makamba-bashen. En dat begrijp ik. Ik bash en scheld ook wel eens, maar zelden. De personen die ik bash zijn overigens steeds dezelfden. Ook blijf ik niet uren en dagen bezig. Kortom, ik hou me zeer zelden of nooit bezig met de op dit forum zowat dagelijks voorkomende kinderachtige bashpartijen.

  Het bashen van en het schelden op Publieke personen en verder iedereen die niet wordt gepruimd door de bekende KKC-bashers is hier dus aan de orde van de dag! Normaal!
  Zeker nog nooit bij stilgestaan hè Mossel? Juist, maar dat is logisch, als je zelf wereldkampioen bashen bent, sta je er niet bij stil. Omdat bashen en schelden op alles en iedereen die jou niet zint zo gewoontjes is voor forumleden als jij.. snap je ‘t Abram Mossel? 😆

 5. Drechi pa bosnan Tur

  Fijn Wim!
  Dat is echter niet mijn probleem. Dat is een probleem van Makambia!!!!
  ZIJ hadden het moeten oplossen. Achteraf met poep smijten helpt niet meer.
  Maar ik heb toch respect voor jou, want:
  “It is better to have an enemy who honestly says out loud that he hates you, than a so called “friend” (or fellow YDK for that matter) who puts you down every day, just to “please” the Dutch”…….

 6. Deze man was verantwoordelijk voor enorme verkwistingen bij het politiekorps in Nederland en werd daarvoor ‘beloond’ met een promotie naar het dorp Bonaire om daar nog eens even flink zijn zakken te vullen.

  Zijn bedenkelijke reputatie neemt hij niet mee in zijn graf.

 7. Drechi pa bosnan Tur

  @Bram,
  Wat heeft die arme man mij misdaan? Waarom zou ik proberen hem te besmeuren zoals jij dagelijks doet? Je had het laatst nog over wijlen Hr. Komproe, om de simpele reden dat hij minister was van een partij die jou niet zint! Maar voor jou “a good enough reason to diss him”. Net zoals een echte YDK zijn, de hoofdreden is voor Keta om hem levend te proberen te begraven……
  Nee Bram:
  “Being classy is when you have a lot to say, but you CHOOSE to remain silent in front of a stupid fool”…….

 8. ericlapas

  Nee hoor! @Bram, over de doden niets dan goeds`.

 9. Abraham Mossel

  Nou, Drechie alias Drekkie, Mano, Plasje, kom maar ff los met jullie MFK/KFO drek en gal spuigerijen op die macamba politie agent, vandaag kan het nog, morgen niet meer, ben benieuwd.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *