Telegraaf | Nederlanders dood gevonden op plantage

Vermoedelijke afrekening drugsbende in Dominicaanse Republiek


EL SEIBO – Twee Nederlanders zijn begin deze week in het oosten van de Dominicaanse Republiek vermoord. De lijken zijn woensdag aangetroffen in een soort grafkuil op een suikerrietplantage, meldde de krant Diario Libre vrijdagmiddag.

De politie heeft gemeld dat het om Nederlanders gaat, maar gaf geen namen.

TIPS? MAIL NAAR [email protected]

Manuel Santana Montero van het Openbaar Ministerie in de plaats El Seibo zei dat alles erop wijst dat het om een afrekening in kringen van drugscriminelen gaat. Volgens Dominicaanse media gaat justitie er vooralsnog van uit dat het tweetal naar de plek waar ze zijn gevonden maandagavond zijn gebracht. Ze zijn daar geëxecuteerd. Omwonenden hoorden toen terreinwagens en een vliegtuigje. Op de vindplaats zijn zeker twaalf kogelhulzen aangetroffen.

De twee, waarschijnlijk in de leeftijd van 35 tot 45 jaar, zouden maandagavond met verscheidene kogels zijn vermoord. Bij een van de slachtoffers is een sketch op wit papier gevonden die mogelijk wijst op de daders van een bepaalde drugsbende. Een van de twee is volgens een lijkschouwer in San Pedro de Macorís met meer kogels gedood dan de ander.

Sporen

Volgens Santana Montero zijn er sporen die naar de daders leiden. Hij wilde in het belang van het onderzoek niet meer kwijt. De zaak is bekend bij het ministerie van Buitenlandse Zaken maar zolang de identiteit niet is vastgesteld kan het verder niets zeggen.

Criminelen ontdoen zich in het Caribische land steeds vaker op afgelegen plekken van hun slachtoffers. In de afgelopen maanden zijn zo achttien lijken aangetroffen, voornamelijk in het oosten van het land. In een grafkuil lagen vijf lijken.

Bron: Telegraaf

21 Reacties op “Telegraaf | Nederlanders dood gevonden op plantage

 1. Drechi pa bo chupado jij bent goed in talen omdat je vrouwelijke hersenen hebt maar dat wisten we al omdat je de hele dag schreeuwt als een ouwe trut.

  Als je geen vrouw bent dan bent je een een vrouw in mannelijke lichaam die overal met zijn heup loopt te zwaaien. hahahaaaaaaaaa.

 2. Drechi pa bosnan Tur

  Nee Keta,
  Vrouwen zijn beter in talen dan Keta!!! Jij doet maar alsof, beantwoordt alles in het Nederlands, soms Spaanse woorden gebruikend, maar geloof me: ik denk dat jij zelfs Papiaments slecht spreekt…..
  Doe niet zo aanstellerig……….

 3. Drechi pa bo ene wat betreft jouw woordenschat die je de hemel in prijst moet ik zeggen dat vrouwen beter zijn in talen dan mannen.

  Weetje nog toen ik schreef dat ik twijfel zeer aan jouw geaardheid? En jouw scheldkanonnades verraad je ook een beetje weetje.

  Vindt je me niet een Profiler van hoog niveau?

  https://www.bnr.nl/nieuws/wetenschap/10001772/vrouwen-zijn-beter-in-taal-dan-mannen

 4. Drechi pa bo hahahaaaaaaaaaaaa jouw reactie toon alle kenmerken van een pathologische leugenaar als hij wordt betrapt op een leugens ene zoals je weet zijn honden de wezens die graag ruziemaken en klaar zijn om te vechten daarom schreef ik toen grrrr grrrrrr grrrrrrr.

  Ik ben een hele goeie Profiler mijn gemaakte profiel omtrent Drechi pe klopt voor 100% hahahaaaaaaaaaaa.

 5. Sorry, ik bedoelde natuurlijk ‘Drechi pa bosnan te schrijven, niet Drechi pa nos..
  Dit foutje is vanzelfsprekend wel een sorry waard.. 😆

 6. Drechi pa nos schreef; ‘Sorry’

  Sorry?
  You don’t have anything to be sorry about man, i understand your concerns.. 🙂

 7. Drechi pa bosnan Tur

  Dat klopt Keta,
  Ik heb niet eens de vijfde, maar slechts de vierde klas afgemaakt. En toch is mijn woordenschat groter dan de jouwe………… Vreemd he?
  En JIJ bent notabene op deze manier hoogbegaafd???????????? Hoe zou je zijn als je NIET hoogbegaafd was: vermoedelijk zou je dan net je naam kunnen zeggen….. “K.. K.. K.. Keta” “Keta eten” “Keta in broek gepoept” en dan nog harder dan normaal lachen………
  Bo sa kiko ta pasa Keta? Hende pendew bo ta. Hasi ki lolo ku bo ke tambe. Ora bo ke, kaminda bo ke, kon ku bo ke. Bin ku tur bo amigu pendew nan si bo ke……….!!!!!!!!!!!!!!!! Djis lagami sa Lolo!!!!

 8. Drechi pa bo, die som die ik laatst had geplaatst is van 5 de klas. Blijkbaar had je niet eens de 5 de klas v/d lagerschool bereikt, hahahaaaaaaaa.

 9. @Drechi pa bo hahahaaaaaaaa bewijs maar dat jouw of iemand anders de dood wens en of dat ik onze voetballers iets misgun.

  Als je die bewijzen niet plaats beseft iedereen dat je echt een pathologische leugenaar en sadist bent.

 10. Drechi pa bosnan Tur

  Keta,
  Ik heb heeeeeel slecht nieuws voor je! Ondanks je doodsverwensingen maak ik het vandaag nog beter dan gisteren… Jammer voor je.

  Enne, stop je sommetjes maar lekker in je reet. Niemand koopt er iets voor hier, en ik verdenk je ervan dat je die domme dingen van het internet afhaalt om je zogenaamde “hoogbegaafdheid” te accentueren……. Vraag ze maar aan Bram. Ook al zo’n licht in het duister :):);)
  Mijn diploma’s gaan jou ook niets aan. Ben jij ineens verheven tot controleur van diploma’s????

 11. Drechi pa bo ik had een breuk sommetje voor je geplaatst, pero bo a sali kore bai hahahaaaaaaaaaa.

 12. Drechi pabo zie je wel en je bent geen pathologische eugenaar en sadist? Hahahaaaaaaa je hebt jouw geschiedenis aan ons gebiecht, jij praat uit ervaring zoiets verzint je niet hahahaaaaaa.

  Je bent collega van LaStiwz de stripper en Peter P, jullie zijn de 3 strippers van Campo.

 13. Drechi pa bosnan Tur

  @Mano,
  Mano, ik heb de klus onderschat. Over de “anderen’ kunnen we kort zijn: you see one, you,ve seen ’em all! Racists!
  Keta en Bram daarentegen zijn een klas apart! Ik dacht vannacht ermee klaar te komen, maar de bekrompenheid van deze twee slaat alles. En dat sijpelt door in hun hele huishouding, karakters, waarempel in alles wat ze doen, zeggen, becommentarieren, aanraken, werkelijk alles!!! Hun handelen haalt het gemiddede !Q quotient van heel het eiland omlaag.
  Dus ik kom er nog op terug.
  Sorry.

 14. @Brian S schreef;
  “Het stuk komt van Dominicaanse bronnen. In het buitenland kijken ze naar de paspoort en niet geboorteland. Rapporten mbt mensen in de gevangenis gaat over nationaliteit.”

  Maar dat is toch logisch? Men hoeft niet naar geboorteland te kijken, je paspoort geeft je nationaliteit weer. In Nederland kijken ze naar je paspoort, maar toch bestaat daar een blijkbaar onweerstaanbare drang om ook de geboorteplaats of desnoods de afkomst van de persoon in kwestie te benoemen, zeker als het Antillianen betreft.

  Maar daar ging het niet over, ik reageerde op Henk’s vooringenomen mening, hij weet namelijk precies wie de dooien zijn!? Het zou natuurlijk best kunnen dat het Antillianen betreft, maar dat is nog niet duidelijk.
  Dat hij vindt dat Antillianen geen Nederlanders genoemd mogen worden, is zijn mening, persoonlijk interesseert het mij geen moer of ik Antilliaan, Nederlander, Curaçaoënaar, Kurazoleño of YdK wordt genoemd. Het laat mij zogezegd Siberisch koud. Hoewel , als ik Nederlander wordt genoemd zal ik altijd erbij zeggen ‘van Curaçaose komaf ‘. 😆

  Dat terwijl de identiteit van de om het leven gebrachten nog niet eens is vrijgegeven. Dus het hoeven niet perse Antillianen te zijn, het kunnen voor hetzelfde geld Dominicaanse Nederlanders zijn óf zelfs autochtone Nederlanders.

 15. @Drechi pa nos schreef;
  “@Mano:
  Heb ik je wel eens verteld dat ik een “profiler” ben? Ik word heel geregeld ingehuurd door de Politie hier om een profiel van een crimineel te maken”

  Misschien dat je ‘t ooit eens hebt vertelt, maar het is me niet opgevallen.
  Ik ben in zekere zin ook een profiler, hoewel ongediplomeerd…. 😆
  Als professionele ‘profiler’ heb je neem ik aan wel van meerdere forumleden dan enkel Henk een profiel gemaakt? 🙂

 16. @Mano, Het stuk komt van Dominicaanse bronnen. In het buitenland kijken ze naar de paspoort en niet geboorteland. Rapporten mbt mensen in de gevangenis gaat over nationaliteit.

  Daarnaast vergeet je dat de YDK zichzelf ook niet Nederland noemt (tenzij het ze goed uitkomt). Juist als antilliaanse stichting kan je subsidie krijgen omdat je zgn achter gesteld bent. Kom je als Nederlandse stichting dan krijg je geen rode cent.

 17. Drechi pe heeft grootheidswaanzin, jij kan wel een tip krijgen van corrupte autoriteiten die doorspeelt aan jouw baasje in ruil voor een botje.

 18. Drechi pa bosnan Tur

  @Mano:
  Heb ik je wel eens verteld dat ik een “profiler” ben? Ik word heel geregeld ingehuurd door de Politie hier om een profiel van een crimineel te maken.

  Henk hier is een schoolvoorbeeld van iemand die thuis geen fok te vertellen heeft. Een man van middelbare leeftijd, kalende, of zoas hij het placht te noemen, met “een hele brede scheiding in zijn haar”
  Hij heeft op zijn voorhoofd een deuk: de plaats waar zijn (ik denk niet aan een vrouw in dit geval) vermoedelijk mannelijke partner hem constant onder de duim houdt.
  Hij krijgt dagelijks klappen: de term “Bitch slapped” is welbesteed aan hem. Hij draagt binnenshuis enkel hele kleine panties, en een voorschort. Hij kan maar niet aan naaldhakken wennen. Daarom draagt hij hele sexy roze platte slippers. Schattig.
  Hij wordt bij bezoek van mannelijke bezoekers aan het huis, ingezet om de vrienden van meneer te “servicen”. “Mondje dicht, opdracht uitvoeren!”

  En dan hier de stoere jongen komen uithangen……….

 19. @Hans schreef;
  “Gelieve Antillianen in de Dominicaanse Republiek niet ‘Nederlanders’ te noemen.
  Beestje wel graag bij naampje noemen.”

  Nou, het beestje Antilliaan wordt door de NL media maar wat al te graag bij het naampje genoemd, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.
  Antillianen zouden het kunnen zijn, maar Antillianen afkomstig van de Grote Antillen, niet perse van de Kleine Antillen. Kom op zeg, als het Curaçaoënaars waren kun je er donder op zeggen dat het vermeldt zou zijn geworden., zo niet, dan is het een ware mediabeleidsomslag of een vergissing t.a.v. de Benedenwindse Antillianen. Misschien dat er later meer bekend wordt en blijken het toch Curaçaoënaars. Maar nu is het nog niet duidelijk, het zou zo maar kunnen dat de gedoden twee Hollandse jongens zijn.

  Er wonen overigens genoeg Dominicanen in Nederland, mét de Nederlandse nationaliteit, die zich met drugshandel bezig houden. Er bestaan in Nederland zelfs geboren Dominicanen.
  Sinds wanneer immers worden Antilliaanse Curaçaoënaars in de Nederlandse pers of politiek als Nederlanders afgeschilderd, tenminste, áls het niet om goede sporters en dergelijken gaat?
  Maak je niet druk, probeer gezond te blijven joh!. 😆

 20. Gelieve Antillianen in de Dominicaanse Republiek niet ‘Nederlanders’ te noemen.

  Beestje wel graag bij naampje noemen.

 21. Nederlanders.. Zoals in Jan en Piet of Nederlanders zoals Mo en Urvin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *