27 C
Willemstad
• maandag 4 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | ’Nederlander gedood bij liquidatie in Paramaribo’

’Suriname steeds meer een narcostaat’ |
John van den Heuvel en Mick van Wely

Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft een belangrijke cocaïne- en witwaslijn vanuit Suriname naar Den Haag op de korrel.

PARAMARIBO – Bij een ’drive by shooting’ in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo zijn zondagavond een man en een vrouw doodgeschoten. Dezelfde avond is verderop in de stad een uitgebrande auto zonder kentekenplaten aangetroffen. De man zou volgens Surinaamse media de Nederlandse D.G. zijn.

- Advertentie -

Op gruwelijke beelden die deze krant zondagnacht kreeg toegespeeld, is te zien hoe een man levenloos achterin de bak van een pickup-truck ligt. De vrouw ligt vlakbij op de grond. Beiden zijn door kogels geraakt. De schietpartij, die alle kenmerken heeft van een liquidatie, vond plaats aan de Wilhelminastraat bij een tankstation. De Surinaamse politie onderzoekt de dubbele moord.

De schietpartij volgt daags na zware kritiek vanuit de oppositie in Suriname op de regering en de vondst van een neergestort cocaïnevliegtuig. Parlementslid Krishna Mathoera zei vrijdag tegen het Surinaamse medium Starnieuws dat ’iedereen het drugsprobleem onder de regering Bouterse heeft zien groeien’.

De cokesmokkel via het land is nog nooit zo groot geweest en de regering legt de handel geen strobreed in de weg. In 2010 werd nog ongeveer 600 kg cocaïne in beslag genomen, terwijl alleen al dit jaar ruim 2500 kg cocaïne is ontdekt.

 Bekijk ook:

Vier aanhoudingen in grote drugszaak Suriname 

’Op onverklaarbare wijze gezonken’

’Duizenden kilo’s cocaïne, gelinkt aan Suriname, die regelmatig buiten Suriname in beslag worden genomen, de inmiddels op onverklaarbare wijze gezonken eerste drugsduikboot, de betrokkenheid van buitenlanders, het grof geweld en de inbeslagneming van miljoenen door Nederland. De drugsmaffia heeft vrij spel en de regering kijkt willoos toe’, aldus Mathoera.

Het zoveelste bewijs van het ’gedoog-drugsbeleid’, zoals Mathoera het noemt, is het uitgebrande vliegtuig in Brokopondo, waarvan de waarnemend korpschef heeft bevestigd dat het drugs moet hebben gebracht. Volgens Mathoera zijn de investeringen in justitiële instellingen in het land gedaald van 20 miljoen dollar in 2010 naar één miljoen in 2018.

Verdachte vast in Nederland

Een belangrijke cokeverdachte zit in Nederland vast. Het gaat om de rijstboer Radj O. op wiens velden vorig jaar een cokevliegtuig werd onderschept. Vlakbij zijn velden ontdekte de politie een cocaïneduikboot.

O. verdween ineens na de vondsten en dook op in Nederland. Hij wordt gezocht door justitie in Suriname. Het Openbaar Ministerie in Nederland heeft een belangrijke cocaïne- en witwaslijn vanuit Suriname naar Den Haag op de korrel. In november en maart zijn belangrijke arrestaties verricht. Vele miljoenen euro’s en hoeveelheden coke zijn ontdekt bij invallen.

Tips? [email protected] of [email protected]

Bron: Telegraaf

- Advertentie -

Artikel delen

3 reacties

  1. @Brian……. Ja, het was maar een Surinamer……Foei toch. Bad boy!!
    We kunnen niet allemaal zo gefortuneerd volbloed Ariër van de hoogste kaste zijn, als jij.

  2. Als je de titel leest dan denk je dat een JanJaap met blond haar en blauwe ogen is vermoord.. Maar betrof een Suri..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | KLM vraagt klanten die maandag vliegen om niet met de auto naar Schiphol te komen

Persbureau Curacao SCHIPHOL – Reizigers die morgen, maandag 4 juli met een KLM-vlucht vanaf Schiphol vertrekken doen er verstandig aan niet met de auto naar de luchthaven te...

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...
- Advertentie -
- Advertentie -