26 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

CuracaoNieuws | Serphos nieuwe redactiechef/hoofdredacteur Amigoe

Persbureau Curacao

Norman Serphos nieuwe hoofdredacteur van Amigoe | Persbureau Curacao

Norman Serphos is de nieuwe redactiechef/hoofdredacteur van de Amigoe. De Curaçaose middagkrant heeft al een tijdje niemand op beide posities. Op dit moment neemt eigenaar Michael Voges de honneurs waar.

Serphos is 1 mei begonnen, maar de colofon van de krant vermeld zijn naam niet. De krant heeft ook nog niets officieels gemeld.

Serphos was lange tijd woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Willemstad. Daar moest hij vertrekken na een persoonlijke affaire waarin hij een valse aangifte deed.

Banketbakker

Norman Serphos is op Curaçao ooit begonnen als banketbakker. Dat bracht hem in contact met Radio Kòrsou FM, waar hij na receptenprogramma uiteindelijk een journalistiek praatprogramma kreeg. Ook werkte hij voor Radio Hoyer.

Later ging Serphos terug naar Nederland om daar de woordvoering van het Antillenhuis op zich te nemen. In 2008 werd hij de woordvoerder van premier Emily de Jongh-Elhage. In 2010 werd Serhos woordvoerder bij het OM.

Bron: CuracaoNieuws

Artikel delen

8 reacties

 1. Ervaring alleen is niet meer genoeg, maar professionaliteit, integriteit, objectiviteit en vakkundigheid zijn van kardinaal belang.
  De heer Norman Serphos heeft de schijn tegen zich dat hij nogal ” redu” georienteerd is.

 2. Wel Glenn lees de reactie van “de vrede”, zegt genoeg hoe verdeeld de meningen zijn over jouw zeer discutabele vaststelling.

 3. @Loes, een koekebakker?

  Serphos was lange tijd journalist bij Beurs & Nieuwsberichten, en daarna all-round PR man en woordvoerder, die de klappen van de zweep, politiek, justitie en de samenleving door en door kent. Fouten maken we allemaal, hij gaf direct toe, niemand werd slachtoffer. Een ding is duidelijk: het OM is een vakman kwijt.

  En met zo’n ervaren kracht mag Voges in zijn handjes klappen. Duimen dat hij de man binnen de gelederen weet te houden. Hopelijk weet Serphos de Amigoe redactie frisse moed in te praten en te leren dat journalistiek meer is dan notuleren. Amigoe is slechts een schim van de krant die het ooit was. Met deze slimme actie kan Voges misschien nog net op tijd zijn krant uit het slop trekken, oplappen en nieuw elan geven.

 4. Norman Serphos is op Curaçao ooit begonnen als banketbakker en later woordvoerder van Emily De Jongh. Door één of andere reden heb ik altijd gedacht dat de man jurist is. Met de wetenschap van nu wil ik mijn mening over Serphos bijstellen, de man was altijd een lul.

 5. Dus nu op de payroll van OM en Amigoe?

  Maar mooi deze nieuwe baan. Serphos heeft een grote fout gemaakt maar blijft een vakman.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -