Telegraaf | Minister-president: ’Aruba kan rekeningen niet meer betalen’

Ⓒ Hollandse Hoogte / EyeEm

ORANJESTAD – Minister-president van Aruba Evelyn Weever-Croes heeft dinsdag aan lokale media bevestigd dat het land geen geld meer heeft om alle rekeningen te kunnen betalen.

Zo is er geen geld om bedrijven te helpen die financieel lijden onder de coronacrisis. Aruba heeft geen akkoord met Nederland kunnen bereiken over een nieuwe coronalening.

Aruba vindt dat de voorwaarden die Nederland daarvoor stelt de autonomie van het land aantasten.

Wever-Croes stelt dat er ’linksom of rechtsom’ geld moet binnenkomen om de rekeningen te betalen. Dat moet volgens haar voordat de ambtenarensalarissen moeten worden betaald op 24 september.

De medische sector, waaronder onder meer de vereniging voor medisch specialisten, heeft dinsdag in een open brief de regering op het hart gedrukt wel akkoord te gaan met de Nederlandse voorwaarden om zo een lening te krijgen. Ze zeggen die oproep te doen om de medische sector en de patiënten te beschermen. Alleen met het akkoord van Nederland kan goede zorg de komende jaren gewaarborgd blijven, zo stellen ze.

Bron: Telegraaf

5 Reacties op “Telegraaf | Minister-president: ’Aruba kan rekeningen niet meer betalen’

 1. Tico Martina

  Begin maar het oneigenlijk vergaarde geld bij de graaiers weg te halen. Dan kun je de ambtenaren betalen. Linksom krijgen jullie alleen centjes als Nederland eindelijk kan meekijken in de corrupte zooi daar. Maar dat zal Mike Eman en sommige Croesjes niet goed uitkomen want dan vliegen hun de gevang in. Wil je stug doorblijven hangen aan de “Autonomie” zoals die nu geldt? Ga je gang maar er komt dan geen dubbeltje binnen. Het is slikken of stikken. Jullie hebben laten zien incapabel te zijn dus oprotten en laat Nederland maar de boel overnemen. Weer een voorbeeld waarom zwarten geen land of eiland kunnen besturen. Overal waar hun aan de macht zijn is het ellende, fraude en corruptie.

 2. Jarenlang hbbn ze hun zakken ten koste van de burger gevuld. Het zij. Gewoon ordinaire boeven en nu huilie huilie.?

 3. Wie op te grote voeten leeft , krijgt vroeg of laat de deksel op zijn neus .
  Ban serio si shonan .

 4. Lekker he, autonoom rotsje spelen??? Met andermans geld
  Lekker he autonoom rotsje spelen?? Zonder andermans geld

 5. Curacao revisited

  maar Aruba wilde toch autonoom zijn?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *