27.3 C
Willemstad
• maandag 6 december 2021 22:35

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Minder animo voor reisje naar Curaçao

’Strandfeestjes voeren besmettingen op’ | Paul Eldering

Toeristen genieten op het strand van curacao | HH

De strengere coronamaatregelen op Curaçao, die dinsdag ingaan, maken veel Nederlandse toeristen aan het twijfelen of ze nu wel moeten gaan. Ook al is het reisadvies van Buitenlandse Zaken nog altijd geel (vakanties mogen) en moeten alle aankomende bezoekers negatief getest zijn.

De Nederlandse reisorganisaties TUI en Corendon bevestigen dat de reiziger meer vragen heeft over de aangescherpte beperkingen op Curaçao en dat er de laatste dagen minder animo is voor een reisje naar de Antilliaanse winterzon. „We hebben echter nog geen annuleringen of omboekingen binnen gehad”, zegt TUI-woordvoerster Petra Kok.

Volgens haar blijven restaurants, bars en zwembaden in toeristenhotels open, ondanks een avondklok om 21.00 uur op het eiland. Lokale cafés en eetgelegenheden moeten om 20.00 uur sluiten. Ze mogen maar de helft van het aantal gasten toelaten tot een maximum van vijftig. Op het strand zijn groepen van meer dan vier mensen nu verboden. Iedereen is verplicht om een mondkapje in winkels te dragen.

Soepeler voor toeristen

- Advertentie -

Volgens Corendon-baas Steven van der Heijden zijn de maatregelen soepeler voor toeristen, zolang zij het hotelterrein niet verlaten. „Omdat wij bijna uitsluitend gasten brengen naar onze eigen alles inbegrepen hotels Mangrove Beach en Livingstone, hebben zij geen last. We schrappen geen vluchten en klanten hebben tot nog toe geen reizen geannuleerd.”

 

Nederlanders die op dit moment vakantie vieren op Curaçao, merken een omslag, laten ze maandag aan De Telegraaf weten. „Op ons resort is niets aan de hand, maar we zagen afgelopen dagen wel drukke taferelen in populaire strandtenten op Mambo Beach en Zanzibar. Daar zitten wij gelukkig niet”, aldus toerist Lorenzo van Kessel.

Nieuwe gasten die deze week op Curaçao aankomen, kunnen volgens hem soms mogelijk negatieve ervaringen ondervinden. „Maar op het strand hier is het altijd nog beter toeven dan in Nederland en kun je in ieder geval tot 20.00 uur overal genieten.”

Happy hour

- Advertisement -

Vakantieganger Andrea Mulder vertelt dat de stijgende besmettingen op het toeristeneiland vooral lokale families betreft. „Bij ons in en rond het hotel is geen happy hour, waar veel mensen samenscholen en de afstandsregels negeren. Strandjes waar de bevolking komt mijden we, want zij zitten inderdaad vaak met hele volksstammen dicht op elkaar. Op de toeristenstranden zijn de ligbedden een eind uit elkaar gezet, net als tafels in restaurants.”

Volgens Mulder doen de autoriteiten van Curaçao er alles aan om het virus onder controle te houden. „Dat betekent zo goed mogelijk toezicht, zodat toeristen die ze hard nodig hebben, zich veilig voelen.”

Het aantal actieve coronagevallen is toegenomen van driehonderd naar ruim vierhonderd, maar naar verluidt niet onder toeristen. Dit weekend ging het om tachtig nieuwe besmettingen, waarvan twee uit het buitenland. Acht mensen liggen in het ziekenhuis, drie op de ic. Over drie weken worden de maatregelen geëvalueerd.

Ziekenhuiscapaciteit

Het nieuwe Curaçao Medical Center heeft ruim driehonderd bedden, waaronder sinds de hulp van Nederland in het voorjaar een twintigtal ic-bedden met beademing. De regering wil niet het risico lopen dat de zorg net als tijdens de eerste coronagolf overbelast raakt. Vandaar de extra restricties die van kracht zijn. „We zijn nu een stuk beter voorbereid op coronapatiënten dan in maart”, aldus een ingewijde.

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. Wat een ongelofelijke BS…. Wederom geen nieuws zeker in NL en dus gaat de krant van lolo NL weer over tot publicatie van suggestieve berichtjes
  Eldering wak bo kaya!

  Welke overbelasting tijdens eerste golf? Er was hier nooit sprake van een eerste golf en dus sowieso geen tweede.

  Er heeft recentelijk behoorlijk wat transmissie plaatsgevonden in het hospitaal onder haar medewerkers en daarom moeten wij nu allemaal bloeden vanwege de waardeloze beperkingen.

  Het spijt me oprecht te moeten vermelden dat óók ik nog slechts enkele maanden geleden gewoon “business as usual” gefeest heb met tientallen medewerkers van CMC en yanks die ingevlogen zijn ter bestrijding van de Pandanoia.
  Gewoon lekker schuren tegen die billen en gezamelijk gereguleerde substanties nuttigen zijn MI menselijke trekjes.

  Medewerkers van CMC zijn ook slechts mensen met hun behoeftes en vormen hier geen uitzondering op.

  Heb ik allemaal geen enkele moeite mee, maar wat mij wel steekt is het gegeven dat ik nu vanwege de viesterij onder sehos crew nu zo’n smerige mondkapf mag dragen als ik boodschapje wil doen…
  Dan heb ik het nog niet eens over gegeven dat Joseph S zijn stamsnèkje nu om 8uur dient te verlaten vanwege de idioterie die mondiaal viraal gaat en het beste samengevat kan worden als de Covid19 Pandanoia.

  Beste mensen, leef toch nog een beetje nu het nog kan want DOOD gaan we uiteindelijk allemaal.

 2. Het lijkt idd een hoax.
  Lorenzo v Kessel is duidelijker in zijn verhaal, want op Zanzibar zie je zelden of nooit lokale families!

  Overigens vraag ik me al tijden af en heb dit eerder geventileerd of de regering en Gerstenbluth wel correct de informatie doorgeeft!
  Er schijn gisteren een58 jarige vrouw overleden te zijn die eerder met coronavirus verschijnselen was opgenomen, evenals een72 jarige mijnheer.

  Waarom heb ik het gevoel dat we al tijden worden belazerd!!

 3. @Johanna, Ooit naar een MAN congres gegaan? Mw Dijkhoff en andere MAN prominenten vertelden dat de echte YDK donker is en kroeshaar heeft.

 4. DIT IS EEN HOAX – DIT IS EEN HOAX

  Regering curaçao verkondigt dat het virus alleen maar de locale bevolking treft. Alleen zwarte families worden getroffen want die houden geen afstand en gehoorzamen niet. Nette witte toeristen uit nederland zijn veilig, het virus kan hun niet treffen, omdat ze niet zwart zijn.

  DIT IS EEN HOAX – DIT IS EEN HOAX

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Curacaohuis & Co

Met Ennia vonnis + Curacaohuis benoemingsbesluiten | Opinie George Lichtveld De argumenten die premier Pisas gebruikt om dat schaamteloze nepotisme te vergoedelijken waar onze Gevolmachtigde Minister zich aan...

Democracy now! | Monday, December 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 6 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man verdrinkt bij Piscadera

Een man is vanochtend verdronken in de baai van Piscadera. Ambulancepersoneel heeft tevergeefs getracht de man te reanimeren. Uit eerste berichten valt op te maken dat de...

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving...

Nu.cw | Één persoon overleden aan Covid-19, dodenaantal op 180

Het aantal coronaslachtoffers op Curaçao is vandaag opgelopen naar 180. Er is één persoon overleden aan het virus. Er liggen momenteel vier coronapatiënten in het Curaçao Medical...
- Advertentie -