Telegraaf | Matpartij Arubaans parlement

Vrouwelijke voorzitter krijgt kaakslag | Edwin Timmer


Het Arubaanse parlement was woensdag het toneel van een ordinaire matpartij. Kamervoorzitter Marisol Lopez-Tromp zou na een debat over huishoudelijke aangelegenheden door haar ondervoorzitter Chris Dammers op haar kaak zijn gemept. Beiden zijn AVP-politicus en partijgenoten van premier Mike Eman.

,,De ondervoorzitter heeft me met zijn vuist op mijn kaak geslagen’’, bevestigt Lopez-Tromp tegenover De Telegraaf. Na het voorval deed ze in Oranjestad aangifte van de mishandeling. AVP-collega Dammers ontkent te hebben uitgehaald naar de tengere vrouw, maar hij geeft toe te hebben geduwd. Volgens hem was het juist de voorzitter die sloeg.

De gemoederen liepen hoog op omdat Lopez-Tromp haar collega tot de orde riep wat betreft het goedkeuren van peperdure en verre dienstreizen. Parlementariërs van het Caribische eiland reizen zo geregeld voor vergaderingen door Latijns-Amerika en de Cariben dat het budget razendsnel op raakt. Lopez-Tromp: ,,Vandaag accordeerde hij weer dienstreizen buiten de agenda om.’’

Direct na het handgemeen stormde de partner Lopez-Tromp de vergaderzaal binnen en wilde Dammers bij de lurven grijpen. Er volgde een achtervolging van enkele rondjes door de zaal die door aanwezigen werd gefilmd. Omstanders wisten de twee heren uit elkaar te houden. Oppositieleider Evelyn Wever-Croes, die het tafereel zag gebeuren, is geschokt. ,,Dit is genânt. Onacceptabel voor een parlement’’, zegt de MEP-fractieleider.

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Matpartij Arubaans parlement

  1. joop savaneta

    Marisol, de enige echte parlementariër die het geldsmijten van de leden van haar partij beu is. Hulde voor deze vrouw die meer kl…n heeft dan de meeste Arubaanse parlementariërs.

  2. Henriques

    Gewoon tuig.

  3. Héél helder commentaar.

  4. Renée van Aller

    Wij begrijpen hier niets van. Un nivel di dos dede. Een dame die erop wijst de hand op de overheidsknip te houden als er teveel wordt uitgegeven, is uitzonderlijk in het Arubaanse parlement, maar bijzonder nuttig. Dezerzijds bestaat de indruk dat het parlement meer het uitvoerend comité van de regering is. Dat fenomeen doet zich regelmatig in het gehele Koninkrijk voor. Een heer die een dame slaat is stijlloos en betreurenswaardig. Nu ook al huiselijk geweld in de volksvertegenwoordiging? Huiselijk geweld heeft niet de oprechte aandacht van onze autoriteiten in tera frieuw, tenzij de getroffene gelijk dood is. Misschien kunnen de Arubaanse autoriteiten het goede voorbeeld geven? Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *