Amigoe | Franco: Onaangenaam incident

Statenvoorzitter opent aanval op Thodé

Inzake arrestatie zoon van PS coalitiegenoot Melvin ‘Mac’ Cijntje

WILLEMSTAD — Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) vindt het ‘onaangenaam’ dat er weer sprake is van een incident, waar een lid van de Staten bij betrokken is. In deze bewoordingen reageert hij op de huiszoeking gisteren bij het huis van PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje.

Justitie deed gisteren in een inval in het huis van Cijntje in verband met een onderzoek naar de zoon van het Statenlid. De zoon wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en witwassen van geld. Cijntje gaf meteen na het incident aan dat hij zich zou beraden over zijn politieke toekomst. Hij overweegt zich uit de politiek terug te trekken.

Franco had vanochtend nog niks officieel van Cijntje vernomen. Hij stelt wel dat de Staten door het incident wel worden geraakt. Hij benadrukt wel dat het maar de vraag is in welke mate je een ouder verantwoordelijk kunt houden voor de handelingen van een volwassen kind en ook in welke mate je ervan moet uitgaan dat een volwassen kind luistert naar wat zijn ouders zeggen.

Mocht Cijntje besluiten zich uit de Staten terug te trekken komt de vrije plaats in de PS-fractie in eerste instantie toe aan voormalig Statenvoorzitter, oud-premier en oud-PS-lid Ivar Asjes. Bij de laatste verkiezingen in 2012 stond Asjes op plaats twee, achter de op 5 mei 2013 vermoorde PS-leider Helmin Wiels. Asjes heeft echter inmiddels met de partij gebroken en heeft zijn eigen partij, Pro Kòrsou, opgericht, waarmee hij aan de komende verkiezingen van 30 september wil meedoen.

Bron: Amigoe

6 Reacties op “Amigoe | Franco: Onaangenaam incident

 1. Alsof Cijntje niet wist dat zijn zoon een groot drugs dealer was. Hij leefde als een ordinaire patser met megahuis en auto.

  Oprotten Melvin.

 2. Heeeeeeeeeeeeeeee
  ze gooien het zin dat tot welke mate is de ouders verantwoordelijk.
  Mij is niet de kwestie van mate van ouders maar het gaat tot hoe ver weet jij als ouders dat je zoon bezig is met criminelen activiteiten.
  Wist je van deze activiteiten en wat heb je gedaan om deze in orde of in kaart te brengen bij de kinderen die deze doet.
  als deze is gebeurd in een gezin en niemand die dat weet dat een kind niet deugd .

 3. Henriques

  Ik denk dat Franco ook niet meer spoort. Tijd om op te krassen.

 4. Nee, Franco: als je een kind goed opvoed wordt hij geen drugsdealer. Maar zowel Amerigo Thode als Melvin Cijntje hebben een drugsdealer grootgebracht en we vertrouwen hen vervolgens toe wel het volk te leiden!

  Genoeg andere incidenten in de Staten. Naast de zoon vanThode heft Thode zelf een strafblad net als zijn broer. Constantia is veroordeeld voor winkeldiefstallen, een overval op een benzinestation en meineed, heeft diplomafraude began en is nu verdachte in een BVZ fraude en de mondkapjeszaak. Schotte is recent tot 3 jaar cel veroordeeld maar had al een kilometerslange lijst van delicten daarvoor. Wilsoe is verdachte in een moord- en witwaszaak.

  Kortom, de Staten is een grote porkeria.

 5. Abraham Mossel

  EFFE eerlijk! zijn, als ouder heb ik mijn kinderen 1 dochter en 2 jongens goed op gevoed ik heb ze geleerd niet te doen wat vader heeft gedaan, ze zijn nu allemaal directeur.

 6. “Hij benadrukt wel dat het maar de vraag is in welke mate je een ouder verantwoordelijk kunt houden voor de handelingen van een volwassen kind en ook in welke mate je ervan moet uitgaan dat een volwassen kind luistert naar wat zijn ouders zeggen.”
  Ach ja een goed voorbeeld doet goed volgen. Als je geen kinderen kan opvoeden, zodat ze zich respectvol gedragen, dan moet je ze niet maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *