29 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 10:40

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Marinier is ’homo’ op Aruba

HomeLandenArubaTelegraaf | Marinier is ’homo’ op Aruba

 Mariniers op Aruba kregen een hogere woonvergoeding met een samenlevingscontrac | Foto: ANP
Mariniers Aruba kregen hogere woonvergoeding met een samenlevingscontract ANP

Aruba – Om in aanmerking te komen voor een vergoeding in de woonlasten, halen Nederlandse militairen op Aruba creatieve trucs uit.

Wie een samenlevingscontract kan laten zien, krijgt van Defensie een hogere toelage. Daarvoor gaan militairen zelfs een ’partnerschap’ aan met een man, vaak een Arubaan.

Zodra de diensttermijn op het eiland erop zit en de militair terugkeert naar Nederland, wordt het contract weer ontbonden en staat de militair niet meer te boek als homo.

Met een man is dat ontbinden makkelijker dan met een vrouw, is de redenatie. De militairen zouden bang zijn dat een vrouw hen eerder aan hun contract zou willen houden.

Defensie zegt in een reactie dat de truc sinds enkele weken niet meer mogelijk is. „Probleem was dat juridisch niet veel tegen deze constructie viel te doen, maar daar is nu een oplossing voor gevonden. De aanvragen worden nu individueel inhoudelijk beoordeeld”, aldus een woordvoerder van het departement.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Daar geef ik je 100% gelijk in Sander! Maar dat neemt niet weg dat bepaalde mensen disproportioneel reageren op Curaçaose problematieken. Ik mis gewoon de balans.

 2. Er zijn honderden vrouwen op Aruba die twee tot vier keer met Venezuelanen/Colombianen (voor de wet) zijn getrouwd en vervolgens weer gescheiden. Dáár hebben ze een leuk zakcentje aan overgehouden en de exen een Nederlands paspoort.

  Binnen de AVP-kliek schijnt dit zelfs redelijk normaal te zijn. Dus géén nieuws onder de zon. Iedere medewerker bij een notariskantoor kan er zo een paar met naam, en toenaam, noemen!

 3. het komt in NL meestal snel in de openheid.
  ik denk dat opCuracao dit soort zaken in een gigantische doofpot verdwijnen..
  dat is het verschil.
  er is controle in NL…en ze worden gepakt.
  hier op curacao kan je gewoon statenlid blijven.

 4. Daarom blijf ik KKC lezen, want ze publiceren altijd gebalanceerde nieuws over het Nederlandse Koninkrijk.

  Naar mijn mening kan KKC wel meer Nederlandse corruptie scandalen publiceren. Door eenzijdige informatie denken sommige mensen, vooral de bashers, dat Curacao het ergste land ter wereld is.

 5. Altijd gedacht dat een marinier integer was. Vraag me dus af of tijdens oorlog of uitzending ook corruptie zal plaatsvinden.
  Als corruptie op dit niveau begint, hoe zal het dan in de top zijn?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties