Telegraaf | Jury voor rechtszaak Bill Cosby compleet

Volgens familie Cosby zou ras en huidskleur een grote rol spelen in de beschuldigingen

De twaalf juryleden die zich over de misbruikzaak van Bill Cosby moeten buigen, zijn gekozen. Zeven mannen en vijf vrouwen zullen beslissen of de gevallen komiek schuldig is aan het drogeren en aanranden van basketbalcoach Andrea Constand.

Woensdag werden de laatste twee juryleden toegevoegd aan de groep. Eén van hen verving een eerder gekozen lid dat wegens persoonlijke redenen niet langer onderdeel kon zijn van de rechtszaak. Twee van de juryleden zijn Afro-Amerikaans.

Huidskleur

Tijdens de procedure maakte het team van Cosby bezwaar tegen de selectie, omdat die te weinig mensen met een donkere huidskleur zou bevatten. Een Afro-Amerikaans potentieel jurylid werd volgens de advocaten puur om haar afkomst afgewezen. Een rechter wees het bezwaar af, nadat de aanklagers hadden aangetoond dat de vrouw in kwestie een politie-agente was die ooit is beschuldigd van rommelen met bewijsmateriaal.

Vorige maand verklaarde Cosby’s dochter Ensa op de radio dat ras een grote rol speelde in de beschuldigingen aan haar vaders adres. In een interview deze maand liet Cosby desgevraagd weten dat dat weleens waar zou kunnen zijn.

De voormalig televisiester leek uiteindelijk tevreden over de juryselectie. Na afloop zei hij buiten de rechtbank woensdag tegen onder meer NBC dat hij dankbaar was voor de “aardige mensen uit Pittsburgh”, waar de jury werd gekozen, en bedankte hij ook de lokale politie, die alles “soepel had laten verlopen”.

Bron: Telegraaf

4 Reacties op “Telegraaf | Jury voor rechtszaak Bill Cosby compleet

  1. Die man hoeft niemand te verkrachten en zeker niet die ouwe lelijke trutten van toen die hem nu beschuldigen.

    Vroeger kon hij de aller mooiste vrouwen neuken die hij wilde, vrouwen lichamelijk kwalitatief mooier en lekkerder dan die oversekste trutten.

    Deze trutten zijn hebben $ in de ogen en zijn uit op schadevergoeding. Maar uiteindelijk zullen zij hem moeten betalen voor valse beschuldigingen.

  2. @Maurice: lees de volgende keer eerst het stukje. Dan had je je commentaar niet hoeven geven.

  3. Hopelijk een blanke jury, want waar een zwarte jury toe kan leiden hebben we bij O.J. Simpson gezien.

    Die klootzak was zo schuldig as hell, maar om zijn huidskleur werd hij vrijgesproken.

  4. Is Bram Braam niet gevraagd, als ervaringsdeskundige?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *