27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 08:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | ’Journalist Derk Bolt en collega vast in Colombia’

Derk Bolt journalist en anker Nederlandse tv programma Spoorloos ontvoerd | ANP

BOGOTA – Twee Nederlandse journalisten worden in Colombia „tegen hun zin in vastgehouden.” Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in de nacht van maandag op dinsdag.

Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo gaat het om journalisten van het programma Spoorloos, Derk Bolt en een collega.

De twee zouden sinds zaterdag zijn ontvoerd door guerrillabeweging ELN. Een woordvoerder van Buitenlandse Zaken wil dat niet bevestigen, maar laat weten dat de zaak de hoogste prioriteit heeft. Om de ontwikkelingen niet te beïnvloeden, wil het ministerie verder niets kwijt.

- Advertentie -

KRO-NCRV, de werkgever van Bolt, kan de Colombiaanse berichtgeving nog niet bevestigen en zoekt uit of Bolt wordt vermist.

De ontvoering was volgens de krant in de plaats El Tarra in de noordelijke deelstaat Norte de Santander. De journalisten waren in Colombia op zoek naar een biologische moeder van een Nederlander die ter adoptie was afgestaan. De Colombiaanse autoriteiten eisen de onmiddellijke vrijlating van de twee Nederlanders.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @Wim schreef;
  “Waar is de tijd gebleven dat we genoeg hadden aan Ted de Braak, Fred Oster, Willem Ruis, Rudi Carell en Mies Bouwman vanuit het veilige Hilversum?”

  Ach ja joh, vroeger was alles beter, de Nederlanders leefden toen nog in onschuld, veilig, geborgen en nietsvermoedend wat hen in die o zo boze wereld om hen heen nog te wachten stond…
  Toi toi met ouwe lul, absoluut geen oude knar, maar ouwe lul Wim die het verleden mist… typische ouwelullenkletspraats
  Toi toi 😆

 2. Wim. Colombia is geen oorlogsgebied en het programma bestaat al 25 jaar.. Nog voor de big brothers en adam en eva programmas

 3. J en Joop, rot toch op met je goed progam, het hangt van leugens en bedrog in elkaar, het zwijn weet allang waar de persoon zit die ze zoeken, maar hij maakt er nog ff een omweg van 100.000 km extra bij. waardeloos progam, net zoals de progammas Anita word opgenomen, henk komt bij de dokter, piet is op vakantie, jan komt thuis en piep zij de muis, willen jullie nog meer onzin progammas, oja de laaste dan , kleine lettertjes geleid door een na gemaakte Surinamer die denkt dat hij leuk is met ze pragam tante prut!, waar halen ze het vandaan die mongolen progam makkers in Hilversum, ben er trouwens geboren, dus weet van de hoed en de rand.

 4. Spoorloos is een tv programma dat goedkoop op de emoties van de kijkers inspeelt voor de kijkcijfers.

  Als je dan in oorlogsgebied gaat filmen vraag je om problemen.

  Maar anno 2017 draait alles om de kijkcijfers.

  Waar is de tijd gebleven dat we genoeg hadden aan Ted de Braak, Fred Oster, Willem Ruis, Rudi Carell en Mies Bouwman vanuit het veilige Hilversum?

 5. Enri zegt: “…Kijk hoe dom die man is samen met LaStiwz op onderstaande link. Het is geen toeval dat Peter P, endeuw direct verschijn nadat Drechi pe afmeld hahahaaaaaaaa….”

  Ik heb in ie link alleen gezegd dat je een domme lolo bent.
  Ene vrij intelligente en normale opmerking gezien je gedrag.

 6. Derk Bolt is een man die van Colombia houdt en die van mensen houdt. Kortom een zeer bewogen journalist die beter verdient dan door een paar negatief denkende personen te worden neergehaald op dit forum. Woorden als loser passen niet bij deze man die heel serieus met zijn vak bezig is en het heeft ook niets met arrogantie te maken omdat hij heel goed op de hoogte is van de risico’s die in Colombia op de loer liggen. Wat mij helaas in deze knipselkrant opvalt is het grote aantal Curacao haters als zowel macamba haters. Raar maar waar.

 7. Wat dit met eigen schuld dikke bult te maken heeft of arrogantie is een raadsel , maar dat zal aan mij liggen. Dit is een uitermate goed programma waar kids die naar hun biological parents op zoek veel steun aan hebben en er zelf om vragen op zoek te gaan.
  Jammer dat alles altijd zo in het negatieve geplaatst moet worden, Derek is mijn oude middelbare schoolvriend dus sorry voor mijn reactie hier over.

 8. Op dit bericht zat ik al jaren te wachten, deze loser reist al meer dan 25 jaar de hele wereld rond ” net zoals Gerrit de Raaf in zijn glory tijd deed” op de kosten van de nederlandse belasting betaler, hij zwerft over de hele wereld om personen te vinden, laat hem in NL zoeken, dat kan hij op de fiets doen en kost minder plublieke omroep poen. laat hem maar leker zitten daar onder de zon!, met de meisjes van plezier?.

 9. Dit valt onder de categorie, eigen schuld dikke bult. Was het de Hollandse arrogantie van, het zal ons niet gebeuren of wij lullen ons er wel uit? Gelukkig gaat het hier niet om extremisten die graag hoofden van rompen scheiden maar om boeven die alleen in geld geïnteresseerd zijn. Snel betalen en gezond weer thuis.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -