29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...

ParadiseFM | Opnieuw arrestatie in zaak van ontvoerde ondernemer

De politie heeft gisteren een 21-jarige Curaçaose man gearresteerd. Hij is al de zevende opgepakte verdachte in de zaak rond de ontvoering van een ondernemer in Veeris...

ParadiseFM | Partij Vishon doet niet meer mee aan verkiezingen

De politieke partij Vishon doet niet mee aan de komende parlementsverkiezingen. Dat heeft de leider van de partij tegen Amigoe gezegd. Vishon deed in 2021 één keer...

ParadiseFM | Vrees voor tientallen doden bij ramp illegale goudmijn Venezuela

Autoriteiten in Venezuela houden rekening met tientallen doden door het instorten van een illegale mijn. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. De burgemeester...

Telegraaf | Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Joran bekent: Natalee Holloway vermoord op strand

HomeLandenArubaTelegraaf | Joran bekent: Natalee Holloway vermoord op strand

John van den Heuvel

© ANP/HH

BIRMINGHAM – Joran van der Sloot heeft achttien jaar na de verdwijning van Natalee Holloway tegenover de Amerikaanse justitie eindelijk toegegeven dat hij het Amerikaanse meisje in 2005 op het strand van Aruba vermoordde.

Dat wordt woensdag bekend tijdens een rechtszaak in de Amerikaanse staat Alabama, waar Joran van der Sloot, maar ook de nabestaanden van Natalee Holloway aanwezig zijn.

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI heeft de bekentenis de afgelopen maanden onderzocht en acht de ’biecht’ van Joran geloofwaardig. Een test met een leugendetector, die Van der Sloot vorige week onderging, is volgens de FBI een belangrijke indicatie dat de Nederlander dit keer de waarheid spreekt.

20 jaar celstraf

De bekentenis van Van der Sloot betekent dat de vermissingszaak van Natalee Holloway voor de Amerikaanse aanklager is opgelost.

Bekijk ook:
Joran opgelucht na biecht: ’Iemand die twee meisjes om het leven brengt is niet helemaal normaal’

In ruil voor zijn bekentenis én een schulderkenning van het afpersen van de nabestaanden van Natalee Holloway krijgt Van der Sloot, als het aan de aanklager in Alabama ligt, een ’gereduceerde straf’ van twintig jaar.

Als de rechter de deal woensdag goedkeurt, wordt Van der Sloot op korte termijn teruggevlogen naar Peru, waar hij nog tot 2045 achter de tralies moet vanwege de moord op de Peruaanse vrouw Stephany Flores.

Verjaard op Aruba

De geruchtmakende vermissingszaak, die Nederland en Amerika al jaren in hun greep houdt, is voor de FBI nu een moordzaak geworden, waar Van der Sloot in Amerika echter géén extra straf voor krijgt. Omdat de doodslag op Natalee op Aruba plaatsvond en Joran daar nog altijd verdachte is, heeft Amerika geen juridische mogelijkheden Van der Sloot te berechten.

Wel bestaat nog de theoretische mogelijkheid dat Van der Sloot op Aruba wordt gedagvaard. Dan zal justitie op het Nederlandse eiland moeten bewijzen dat sprake is van moord (met voorbedachten rade) op Natalee Holloway in plaats van doodslag, waar nu sprake van lijkt. De doodslag op Natalee is op Aruba verjaard.

Bron: Telegraaf

3 reacties

  1. Het is begrijpelijk dat de moeder van Natalee een punt achter de zak wilt zetten en verder wilt met haar leven maar de bekentenis van Joran zit weer vol leugens.

    Behalve dat hij de moordenaar is, liegt hij over wat met het lichaam is gebeurd. Hij zegt niets over de rol van de twee broers die ook betrokken waren bij de moord en/of verdwijning.

  2. Dit is wel een goed voorbeeld hoe iemand die 20 jaar lang zegt onschuldig te zijn en de rechter blijkbaar de schuld niet kon bewijzen toch schuldig was van de doodslag. Mensen die roepen dat mensen onschuldig zijn wanneer iemand vrijspraak krijgt wegens gebrek aan bewijs hoeft niet altijd onschuldig te zijn van de daad!

  3. Kunnen we niet eens ophouden met het melding maken van ieder scheet die deze moordenaar maakt. Er gaat geen dag voorbij of de Knipselkrant heeft wel weer wat te publiceren. Hou ermee op laat hem in zijn sop gaarkoken of wordt dit gedaan om de aandacht van onze eigen moordenaars te verdoezelen.
    De meeste van onze misbaksels hebben we naar NL gestuurd maar uit publicaties blijkt tekens weer dat we er nog wel enkele hebben al krijgen die heel wat minder aandacht na het uitoefenen van hun hobby.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties