Telegraaf | Inspecteur Rotterdamse haven opgepakt

Eén op zeven medewerkers door criminelen benaderd | ANP

ROTTERDAM – Een inspecteur van de Rotterdamse haven is mogelijk betrokken bij de smokkel van bijna 200 kilo cocaïne. De 42-jarige Rotterdammer, die voornamelijk met bulkladingen werkte, is ruim twee weken geleden opgepakt.

In het belang van het onderzoek kon zijn arrestatie niet eerder bekend worden, liet het Openbaar Ministerie dinsdag weten.

De cocaïne werd eind maart ontdekt in de schacht van een van de ankerkettingen van een kolenschip uit Colombia. De drugs zaten in tweehonderd pakketten en zijn direct vernietigd.

De man was verantwoordelijk voor de inspectie van verschillende soorten lading, en had toegang tot veel haventerreinen. Het was niet iemand die in dienst van de overheid werkt.

Er wordt nog onderzocht of hij bij meer smokkelincidenten betrokken is. De man moet medio juli voor de rechter verschijnen, tot die tijd blijft hij vastzitten.

LEES OOK: Laatste grondige analyse van corruptie in haven dateert uit 2005 en Eén op zeven medewerkers door criminelen benaderd

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Inspecteur Rotterdamse haven opgepakt

  1. joop savaneta

    Het controle apparaat op deze corrupte figuren schiet te kort alhoewel dit natuurlijk wel een opsteker is. Overheid maak de Rotterdamse haven onaantrekkelijk voor drugsmokkel en ga er bovenop zitten zodat Nederland zijn kwalijke imago eindelijk eens gaat kwijtraken en om te beginnen verdubbel de straffen.

  2. Hij inspecteerde zijn eigen import

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *